Aşı Öncesi / Sonrası 💉

1062 görüntüleme
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

18 Eylül 2025 01:38
Merhabalar kıymetli ebeveynlerim ;
Aşı öncesinde ve sonrasında ne yapalım konusunda kısa bir bilgilendirme yapmak isterim.

Öncesinde asla ateş düşürücü vermiyoruz.Ateş takibi yapıyoruz 38 dereceyi görürsek uygun görülen parasetamol veriyoruz.

Sadece verem aşısı sonrası scar (iz) kontrolü yaptığımız için 3 gün duş aldırmayın diyoruz. Diğer tüm aşılarda duş aldırmak aşı yerini ovmamak kaydı ile serbest.

Biliyorum çok telaş ediyorsunuz ama birileri ile fikir alışverişine aşıyı yaptırmadan önce çok fazla girmemeniz güzel olur. Birinin bebeği ateşlendi diye sizde de olması gerekmiyor.

Her bebek kendine özeldir. Her bebek kıymetlidir. Aşılar hayat kurtarır. Kirli bilgilerle lütfen kendinizi hırpalamayın

Sevgiler…
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

17 Ekim 2025 20:14
Karma aşı içerisinde influenza yok. Burun yıkama yapmanız gerek 5cc sağ 5 cc soltarafa olacak şekilde. Açılmama ihtimali yok az yapmış olabilirsiniz ❤️
G

Goncagül S.

18 Ekim 2025 06:38
 18ay Karma aşı Ayça hanım
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

18 Ekim 2025 06:56
Herhngibirşey yapmanıza gerek yok kendiliğinden geçer menenjitlerde bazen buz uygulatıyorum o nedenle sordum💕💕
G

Goncagül S.

18 Ekim 2025 07:00
Tamam Teşekkür ederim yardımınız için
S

Seher G. G.

22 Ekim 2025 11:26
Ayça hanım rahatsız ediyorum ama parasetomol türevi ateş düşürücüler kaç aydan sonra verilmeli mesela şuan bebeğim 1 aylık ay sonunda rota yada normal aşılara başlayacağım ateşi çıkarsa vermem gerekirmi
Betül .

Betül ..

22 Ekim 2025 11:49
Konu dışı ama 2 aşı arasında1 ay olmalı yazıyordu.48. Ayda 2 aşı var herhalde arasında 1 ay mı olmalı ?
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

22 Ekim 2025 11:51
Gerek olduğunda hekiminiz reçete ediyor zaten ama2 . Aydan önce pek kullanmanızı gerektirecek bir durum yok. Rota aşısı ağızdan damla ile yapılan ve ateş yükseltmeyen bir aşı 💕💕💕
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

22 Ekim 2025 11:52
@betül hanım hangi iki aşı?
Betül .

Betül ..

22 Ekim 2025 11:53
48. Ay sonu aşı yazıyor aşı takviminde onlarında arasında 1 ay mı olmalı
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

22 Ekim 2025 11:55
Hayır, aynı anda yapılıyor ara verilmiyor 💕
Betül .

Betül ..

22 Ekim 2025 11:59
2 aşı arasında 1 ay olmalı yazıyordu Osman beyin bilgi kutusunda,o hangi aşılarda yada ayda oluyor
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

22 Ekim 2025 12:00
Menenjit a ve b grubunu aynı anda yaptırmıyorsak arasında en geç 1 ay olmalı. Söylediğiniz bilgi o :)
Betül .

Betül ..

22 Ekim 2025 12:11
Teşekkür ederim 🙏🏻

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir