Taklit

381 görüntüleme
B

Burcu B.

13 Eylül 2025 21:13
Bebeğim 13 aylık. alkış ve bay bay gibi şeyler yapmıyor. Tahminen ne zaman yapar ya da bu bir gelişim geriliği mi
G

Gulname C.

10 Ekim 2025 13:02
Hocam merhaba tekrar bebegim 9 buçuk aylık goz temasi var taklitleri de var ismine bakiyor sosyal bi cocuk ama isaret parmaklarini çok sık kullanıyor işaret parmaklariyla surekli bi inceleme pesinde bunu sıkıntı etmelimiyim
Merve K.

Merve K.

Dil ve Konuşma Terapisti

10 Ekim 2025 20:04
@Gulname Coşkun Gülname hanım merhaba. Tipik gelişimde 6-9 ayda tekrarlı babıldamaların gelmesini (bababa, mememe, gagaga gibi), 9-12 ayda babıldamaların çeşitlenmesini (badaga, medebe gibi), 12-15 ayda ilk sözcüklerin gelmesini bekleriz. Bu nedenle çocuğunuzun dil gelişimi geriden gelmektedir diyemeyiz.
Çocuğunuzun göz teması ve bakışmasının gelişmiş olması, taklit yapması, ismine tepki veriyor olması iletişimsel olarak gayet iyi bir gelişim tablosu olduğunu göstermekte. Eğer çocuğunuz iletişim kurmak amaçlı parmağıyla işaret etme davranışı sergiliyorsa bu da gayet güzel bir gelişimsel özellik olarak karşımıza çıkmakta.

Genel olarak şunları önerebilirim:
- Çocuğunuzun dil gelişimini destekleyebilirsiniz.
- Ekran maruziyeti varsa tamamen kesmelisiniz. 0-2 yaşta ekran maruziyetinin hiç olmamasını öneririm.

Çocuğunuzun dil gelişimini desteklemek adına yapabileceklerinizi anlattığım videomu aşağıya bırakıyorum. ✨

https://www.instagram.com/reel/DO9ASxkDLlk/?igsh=MTZ5ZnBwNzN0NjV4MA==

G

Gulname C.

10 Ekim 2025 20:22
@Merve Kılıç cok teşekkür ederim hocam günlük isleri halledebilecegim kadar ekran veriyordum açıkçası benim hatam artik vermiycem
Merve K.

Merve K.

Dil ve Konuşma Terapisti

10 Ekim 2025 20:25
@Gulname Coşkun ekran ebeveynler, özellikle anneler için bir süreliğine kurtarıcı olabiliyor fakat maalesef dil gelişimini olumsuz etkiliyor. Ekran maruziyetini tamamen kesemiyorsanız dahi ekranı etkileşimli hale getirmeniz önem taşımaktadır. Konuyla alakalı videomu aşağıya bırakıyorum. ✨

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir