1. Ayda Geçmeyen Sarılık

178 görüntüleme
H

Hilal A.

6 Eylül 2025 18:57
1 aylık bebeğim 37. Haftasında doğdu iki kere fototerapi aldı düşmüştü şimdi gözlerinde ve yüzünde yeniden sararma başladı bu durumu yaşayan var mı
K

Kübra T.

6 Eylül 2025 19:18
İyi akşamlar. Öncelikle çok geçmiş olsun. Bizde de uzayan sarılık oldu. Doktorunuz da muhakkak demiştir ama bol bol emzirin lütfen. Mama takviyesini de değerlendirmenizi tavsiye ederim doktorunuzla. Bebişin olduğu odada da sarı gece lambası kullandık, plasebo etkisi de olabilir.
H

Hilal A.

6 Eylül 2025 19:30
Pazartesi gününe tekrar randevu aldım bu kadar uzayıp tekrarlaması beni çok endişelendirdi gündüzleri saat başı geceleri 2 saatte bir emziriyorum buna rağmen tekrarladığını görüyorum
N

Naz E.

6 Eylül 2025 19:59
Sarılık kaçıncı gün başladı ilk 24 saate başlayan sarılık uzun sürüyormuş bizimde öyle olmuştu patolojik sarılık deniliyor.
H

Hilal A.

6 Eylül 2025 20:01
Evet ilk 24 saatte başladı sizin ne kadar sürdü sarılığınız
A

Ayşegül Ü.

6 Eylül 2025 20:19
Merhabalar, biz de 2 kere fototerapi aldık, birinde 16 çıktı diğerinde 17. İkisinde de 12 ye düşüp hastaneden çıkış yaptık. Doktor anne sütü sarılığı olduğunu söyledi. Oğlum şu anda 50 günlük ve rengi beyazlamaya yeni başladı. Anne sütü sarılığı 2-3 ayda geçiyormuş.
H

Hilal A.

6 Eylül 2025 20:23
Bazen gözünüze daha sarı gibi göründü mü bide hangi testler yapıldı ? lohusalıkla birlikte aşırı derecede kaygı bozukluğu yaşıyorum
Didem

Didem

6 Eylül 2025 20:29
Merhaba ggt alt ast direkt bilirubin testlerine bakılıyor
Didem

Didem

6 Eylül 2025 20:30
Lütfen testleri yaptırınca tekrar yazın
Didem

Didem

6 Eylül 2025 20:30
Gün ışığı ampül ışığı çok farkediyo mesela sırtına bakımca net anlarsınız
Didem

Didem

6 Eylül 2025 20:32
Endişenmenize gerek yoktur bencr fototerapi alırken zaten bu değerlere bakmışlardır anne sütü sarılığı olduğunu düşünmüşlerdir.Benim bebeğim 2 aylıkken ameliyat oldu karaciğerinden bu değerlerinden anlamıştık hasta olduğunu
H

Hilal A.

6 Eylül 2025 20:35
Gtt yapılmış normal çıkmış tahlillerden baktım
H

Hilal A.

6 Eylül 2025 20:41
Çok geçmiş olsun Didem hanım Rabbim hepimizin evladına şifa versin
Didem

Didem

6 Eylül 2025 20:46
Eğer anne sütü sarılığıysa bu değer 500 e kadar çıkıyo diye biliyorum biz 1170 leri gördük ast alt de çok yüksekti 3 ay oldu ameliyat olalı yeni yeni düşüyor.Korkmayın içinizi ferah tutun Allah evlatlarımızı korusun inşallah
H

Hilal A.

6 Eylül 2025 20:52
Gtt 95 çıkmış alt ast yapılmamış yapılan diğer testler de normal çıkmış yüksek çıkan sadece total bilirubin foto terapiyle 10 a düşmüştü ama iki gündür gözleri daha sarı teni kırmızı sarı gibi görünüyor pazartesiye tekrar randevu aldım inşallah benim evhamımdır sadece
N

Naz E.

6 Eylül 2025 20:54
40 gün sürmüştü diye hatırlıyorum renginin normale dönmesi
H

Hilal A.

6 Eylül 2025 20:58
İdrar yolu enfeksiyonu da sarılığı uzatabiliyormuş iki kere idrar testi yaptırdık ama ilkinde cilt dokusu ikincide kaka ya ait bir bakteri çıktı tam temiz bir sonuca varamadık bir türlü özel bir bez aldım onu bekliyorum tekrar tahlili yaptırmak için
Didem

Didem

6 Eylül 2025 21:02
Ggt yüksek çıksaydı diğer testleri de yaparlardı ggt zaten karaciğer hasarını gösteriyor eğer bu kadar düşük çıkmışsa anne sütü sarılığı oluyodur 2 ay kadar da sürebilir mama takviyesi denediniz mi birde siz psikoljik olarak daha sarı görebilirsiniz elleri ve ayaklarına da dikkatli bakın
H

Hilal A.

6 Eylül 2025 21:05
Sütüm haddinden fazla sağmak zorunda kalıyorum bazen mama denedim fakat her içirdiğimde hepsini kustu o yüzden vermedim bir daha
H

Hilal A.

6 Eylül 2025 21:08
Elleri ayakları beyaz şuan sadece arttığını düşündüren yüzü ve gözleri
Didem

Didem

7 Eylül 2025 16:26
Sarılık gözden başlar ayağa gider, bitişi de ayaktan bitmeye başlar en son gözlerinden kaybolur, endişelenmeyin bence :) ilk anneliğiniz mi

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir