Uyku Eğitimi Hakkında Sorular ?

1509 görüntüleme
Fatma U.

Fatma U.

Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog

5 Eylül 2025 11:18
Uyku eğitimi hakkında aklınıza neler takılıyor? Uyku eğitiminde hangi kazanımları elde etmek isterdiniz ?
B

Berika Ö.

12 Eylül 2025 21:37
Merhabalar bebeğim 8 aylık, normalde desteksiz uyutabiliyordum fakat son bir aydır asla desteksiz uyumuyor. İlk dişini çıkarıyor. Özellikle 1 haftadır geceleri sürekli ağlayarak uyanıyor. Uyku hijyenine dikkat ediyorum fakat bir haftadır hiç bir düzelme olmadı. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.
B

Buse Ş.

14 Eylül 2025 17:33
Merhaba bebeğim 20 aylık şimdiye kadar hep ayakta salladık yada beşikte salladık. Özellikle beşiği bırakamıyoruz. Başka yerde çok direniyor ağlıyor cırlıyor kendini atıyor. Bunu nasıl yeneceğiz ? Uyku eğitimi vs için geç mi?
E

Edanur Ö.

14 Eylül 2025 17:58
Uyku eğitimini nasıl vereceğimi bilemiyorum denedim ama çok ağlıyor emerek yada sallayarak uyutuyorum gece beşiğinde sürekli uyanıyor ama yanımda yatırdığımda uyanmıyor
H

Hacer A.

14 Eylül 2025 19:05
Merhaba, bebeğim 1 yaşında. Doğduğundan beri uyumayı sevmeyen bir bebek. 9-10 gibi uyuyup geceleri çok sık uyanıyordu, meme destekli uyuyor, şuan ise geçe 12 gibi çok direniyor uykuya zor geçiyoruz gece yine uyanıyor, ne yapayım şaşırdım
Ayşenur .

Ayşenur ..

14 Eylül 2025 21:56
Merhaba oğlum 7 buçuk aylık kesinlikle uyumuyor ve dayanamıyorum daha fazla uyku danışmanlığı almak istedim fakat fiyatlar 10 bin 9 bin ve ne yapmam gerektiğini bilmiyorum geceleri hep uyanıyor lütfen yardımcı olun
Canısı K.

Canısı K.

16 Eylül 2025 14:19
Merhabalar bebeğim 5 ay 23 günlük sabah 6.30 da uyanıyor gece uykusuna 8-8.30 gibi geçiriyorum. Gün içinde 8-11.30-14.30-17 gibi dört uyku yaptırmaya çalışıyorum ama her biri 30 dakikayı aşmıyor otuzuncu dakika dolduğu gibi uyanıyor gecenin ilk yarısı yarım saatte bir diğer yarısı saatte bir uyanıyor. Uykuya geçirene kadar yeri geliyor bir saat kucağımda gidip geliyorum odada. Gündüz uyku sürelerini nasıl uzatabilirim, geceleri bu kadar sık uyanmasını nasıl azaltabilirim, gün içerisindeki uyku saatlerinde doğru mu ilerliyorum, nasıl bir düzene geçiş yapmalıyım? Yarım saatlik uykular artık beni çok yoruyor ne iş yapmaya fırsat buluyorum ne dinlenmeye gecede aynısı uyku yorgunluğuyla uyanıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim 🙏🏻
M

Merve D.

16 Eylül 2025 20:34
Merhaba🌸 bebeğim şu an 14 aylık. 10. Ay civarı odasını ayırdık. kendi yatağına, yalnız yatmaya alışmıştı. Son 1 aydır gece uyanmaları sıklaştı. yanında benim ya da babasının yatmasını istiyor. 1 ay önce taşındık. Gece huzursuzluğunun bununla alakası olabilir mi? Bu süreçte gündüz uykusunuda kademeli olarak tek uykuya düşürdü. Uyurken aşırı direniyor ve kucağımda pışpışlayarak, dolaşarak uyutabiliyorum maalesef. Bu aylardan sonra uyku eğitimi vermek mümkün mü? Nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Teşekkür ederim
G

Gülseren Ç.

16 Eylül 2025 21:30
Fatma hanım merhaba kızım 6.5 aylık gündüz üç kısa uyku yapıyor emerek uyuyor kilo alımı biraz düşük olduğu için böyle devam ettim emmeye başlayınca gözlerini kapatıyor bende zorla ayırıp yatağına koymaya çalışıyorum kendi kendine uyumaya alışması için ama kısa sürede uykuya daldığı için zorlanıyor birde gece son uykuya geçişte kısa uyuyup uyanıyor gündüz uykusu sanıp bunu nasıl engellerim ? Teşekkürler
F

Fatma A.

16 Eylül 2025 22:09
Bebeğim 3 ay 17 günlük uykuları düzensiz bazen gündüz 2 2.5 saat uyuyor bazen 15 Dk uyku rutinine ne zaman başlamam lazım akşm kaçta uyursa uyusun en fazla 4 saat uyuyor bazen 10 da bazen 11 bazen 12 de uyuyor ilk bebeğim acemilik var bi yol gösterirmisiniz
Ç

Çiğdem G. ..

17 Eylül 2025 05:54
Merhaba Fatma Hanım bebegim 3 ay 13 günlük mama biberonla beslenen bir bebek biberonla uyumaya alıştı birkaç kez biberonsuz uyutmaya denedim ancak ağladı. Biberonla uykuya daldiktan sonra biberonu ağzından aliyorum. Gece 8-9 gibi yatıp 6 da kalkıyor, gündüz uykuları 30-45 dk arasi sürüyor. Uzun vadede bu şekilde uyumanın bur sakıncası olur mu? Olursa tavsiyeniz nedir teşekkür ederim. 🌸

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir