Alerji Diyetisyenine Soru Sor

7350 görüntüleme
Ecem T. Ö. E.

Ecem T. Ö. E.

Allerji Diyetisyeni

18 Ağustos 2025 17:57
Merhaba,
Ben Uzman Alerji Diyetisyeni Ecem Tuğba Özkan Eser.
Besin alerjilerine dair sorularınızı bekliyorum ☺️
G

Gökçen U.

20 Eylül 2025 17:49
Hocam 2.5 yıldır katı diyet yapıyoruz. Fırınımızı mutfak eşyalarımızı dahi ayırdık. Eser miktara dikkat ediyoruz. Geçmeyen aksine değerleri giderek artan süt-susam-buğday alerjisi nerede yanlış yapıyoruz yada nasıl bir destek almalıyız.
G

Gamze Y.

20 Eylül 2025 17:50
Hocam iyi akşamlar yaklaşık 1 ay önce süt alerjisi teşhisi konuldu şuan4 ay 5 günlük sonra yumurta eklendı kuruyemiş eklendi bunları yedikten sonra kan gelmişti şuan hala kıvranma mukuslu patlayıcı şekildekaka kasıklarında egzema devam ediyor doktor mamaya geçelim dedi ama geçmek istemiyorum ben dayanırım neye alerjısı olduğunu bilsem sizce yanlış mı yapıyorum mamaya geçip emzirmeyi bırakmalı mıyım
Z

Zeynep G.

20 Eylül 2025 17:52
Merhaba egzaması olan bebeğimde 6.ayda susam ve yumurta alerjisi çıktı(kan ve deri testi)3 aydır diyetteyiz.9.aya geldik simdi doktor 3 ay daha diyete devam dedi test galan yapmadan.Alerji sürecinde bu şekildemi oluyo.Diyet açma için 1 yaşı beklemek şart mı?(Bir de kendim 3 gün kuralıyla giderken badem ve yulafta da cilti hemen tepki gösterdi kızarıp kabardı)
S

Serap G.

20 Eylül 2025 17:57
Merhaba bebeğim 7 aylık sut ve süturunleri alerjisi vardı yavasca açma yaptik benden emerken artık kızarma olmuyordu geçen hafta yumurta verdik aşırıbi morarma kusma pipiden kahverengi sıvıgelmesi oldu oldu acile gittik avil iğneyapildi şimdi birşey yediriken aşırı tedirgin olmalıyım büyük şehirhastanesinde alerji testi yapılmalı mı ben yumurta yedigimde emerken hiçbir reaksiyon yok nasılyol izlemeliyim
N

Nur

20 Eylül 2025 18:03
Merhaba bebeğim alerji testinde dana eti antep fıstığı ve balığa alerjisi var çıktı fakat ben yoğurt yedirdiğim zaman gece boyu gaz sancısından uyuyamadığı için alerjiden şüphelenmiştim.dana etiyle çarpraz bileşen olduğundandır dendi süt diyeti yapıyoruz aylardır. pişmiş/ çiğ peynir yediğimde sorun olmuyor ama yoğurt yediğinde gece uyuyamıyor. Bu nereye kadar böyle devam edecek?
M

Merve Ç.

20 Eylül 2025 18:08
Merhabalar doktorumuzun önerisiyle 5. Ayımızda tadımlara başladık. Evde pastörize sütle yoğurdu kendim yaptım. 1 hafta boyunca gün be gün arttırarak 3-4 tatlı kaşığını geçmeyecek şekilde yoğurt yedi. 1 haftanın sonunda en son yediğinden 24 saat geçmişti ki alerjik reaksiyon göstedi yüzü kızardı ve boynunda döküntüler oldu. Geceleride karın agrısı ve tuvaletini yapmada güçlük çekti. İlaçla düzelttik ancak o günden sonra tekrar denemeye cesaret edemedim yogurdu. Acaba tekrar aynı şekilde denemelimiyim yoksa farklı sütleri kullanmamı mı önerirsiniz ? Yogurt önemli bir besin bana göre. Keçi veya jersey sütüyle denemelimiym? Lütfen bu konuda yardımcı olun doktor kontrolümüz 7. Ayda olacak kontrolden önce bi çözüm bulmak istiyorum.
N

Nurcan Y.

20 Eylül 2025 18:12
Merhaba, bebeğim 4 aylık yenidoğam dönemindekaraciğerenzinlerinin yüksek çıkması ve kilo alamamasısebebiyle 3 günlük bir yoğun bakım sürecimiz oldu sorunun kaynağını bulmaktı yatıştaki sebep, ameliyat sonrası kullandığımağrı kesiciler yüzünden değerlerin yüksek çıktığı söyledilerben zaten 10 gündür kullanmıyordum değerlerde normale düşmüştü. Dün hasta olduğu için tekrar kan verdik değerleri yine yükselmiştiönceki gece ateşi olduğundan parol vermiştim(1 çay kaşığı bir kere ) bundan olabilirdedi doktor , sorum şu parasetomal içeren ilaçlara kızımınalerjisi olabilir mi bunu nasıl öğrenebilirim ayrıca varsa alerjisi kullanmayadevamedersek sıkıntı olabilirmi bu kızıma.
E

Emine C.

20 Eylül 2025 18:18
Hocam bebeğim 5 aylik 2.aydan itibaren kakasinda kan oluyordu asiri gazli bir bebekti en son 2ay once sut yumurta ve kuruyemis alerjisi cikti onların diyetini yapmama rağmen kan devam etti en son gititigim doktorun önerisiyle diyeti açtık hangiisnde daha cok oluyor onu tespit ettik sütte pisik oluyor yumurta ve kuruyemiste ise kan devam ediyor bu durumda be yapmaliyim ek gida surecimiz nasil ilerler acaba
S

Sultan K.

20 Eylül 2025 18:23
Merhaba hocam doğduğundan beri ben eğer tahin içinde bulunan bi şey yersem yüzü pütür oluyor şimdi de 9 ayşık çok az tahin yedi diye yüzünde minik sivilceler çıktı tahine hassasiyeti olabilirmi hiç vermemelimiyiz
A

Ayşe M.

20 Eylül 2025 18:38
2 aylık oğlum. Doğum kilosu 2890gr 2. Ay kilosu 5000gr bir aydır geçmeyen kaka çıkış bölgesinde pişik var. Pişik ne kullandıysam geçmedi. Her bezi az da olsa kakalı. Şiddetli kaka yapıyor. Mukuslu. Kaşlarında da beyaz egzama gibi döküntü var. Alerjisi olabilir mi?
H

Hilal C.

20 Eylül 2025 18:55
Merhaba çocuğumun kakasinda kan gördük 2 aylıkken nokta kadardiyet yaptım 1 ay şimdi çocuk doktorum süt ürünleriniyiyebilcegimi söyledi sizce ne yapmalıyım yeniden kan görürsem
T

Tuğba C.

20 Eylül 2025 19:03
Merhaba, bebeğim 6 aylık süt alerjisi çıktı. Doktor benim süt ürünleri tüketmem de sakınca olmadığını söylemişti. O zaman kanlı kaka yoktu daha sonra peynir ve sütlü bir tatlı yedikten sonra kanlı kaka oldu. Doktor sizden de kesersek daha sonra verdiğimiz zaman tepkilerini daha ağır olabiliyor dediği için benim diyet yapma uygun görmemişti ama o zaman kanlı kaka yoktu. Ben şimdi diyet mi yapmalıyım nasıl bir yol izleyebilirim Bir de IgE 24 yüksek bir değer mi
Y

Yaşar U. ..

20 Eylül 2025 19:08
Domates alerjisi var 17 aylık. Kesinlikle domates vermiyoruz ama bazı günler poposu kanayacak şekilde pişik oluyor
B

Burcu B.

20 Eylül 2025 19:08
Merhabalar. Bebeğim 13 aylık. Uzun süre atopik dermatit süreci yaşadık. Nemlendiriciler vs kullandık. Ek gıdaya kadar bu şekilde gittik ama kakada hep bir mukus vardı. Ek gıdaya geçince kaka da minik kan görünce doktorumuz süt ürünlerini kesti. Ama atopik dermatit bir türlü geçmedi göğsünün üst tarafına doğru 1 lira büyüklüğünde bir kızarıklık vardı. Sırtında beline doğru bölgede doğum lekesi var. Doğum lekesinde kabuklanma ve iltihaplı sıvı akıntısı oldu. Böyle olunca alerji doktoruna götürdük. Yumurta beyazına yüksek sarısına düşük alerjisi çıktı. Bazı kuruyemişlere de çıktı. 8-12 ay arası yumurtayı komple kestik. O sürede hiçbir damla krem vs kullanamaya gerek kalmadı bütün şikayetlerimiz geçti. Hatta kakasıda normale döndü. 12. Aydan sonra sarısına başladık. 15. Ayda tekrar kontrolümüz var. Ama şuanda geçmeyen bir ishal var. Yumurtayla alakalı olabilir mi? Sizce kesmeli miyiz?
D

Dilara

20 Eylül 2025 19:11
Merhaba bebeğim 14 aylık yumurta beyazı ve süt ürünleri anafilaksi şiddetinde 72 değerinde çıktı yumurta sarısını çok yüksek değildi bir ay önce kek denemesiyle açıldı fakat tavada yumurta sarısı pişirip verdiğimde ağız çevresi kızarıklıkolup sönüyor acaba sarısınıda vermeyi kesmelimiyim sadece fırınlanmış olarakmı devam edeyim
S

Solmaz K. ..

20 Eylül 2025 19:29
Merhaba hocam , Bebeğime 4 aylıkken Atopik dermatit dediler sonra süt yumurta buğday diyetine giden bir yolculuğumuz oldu.Deri testi yapıldı satece yumurta sarısı saatler sonra kabardı.Kan testinde yumurta bakıldığında alerji çıkmadı.Önce süt ve yumurta kestim inanılmaz egzamaydı tüm vücudu ve kafası geçmiyordu buğdayı kestim sıfıra indi hepsi.Şimdi süt açıyorum kademeli ama gaz problemi ve başında minik kızarıklık var.9 aylık şu an gelişimi ve kilo alımı güzel.Açmayı bırakmalı mıyım yoksa devam etmeli miyim? Kkk aşısı yapılmalı mı ?
D

Didem Ç. ..

20 Eylül 2025 19:32
Bebeğim 7. Ayına girecek yumurta alerjisi var ek gıdaya başladık henüz sebzelerle gidiyorum yulaf şehriye tarhana kıyma ne zaman verebilirim ve ananas sirkesi kullanabilir miyim emziriyorum
B

Beyza N. ..

20 Eylül 2025 19:34
Merhaba bebeğim 5,5 aylık. Sadece anne sütü ile besleniyor. Çok fazla gazı var. Gaz için herhangi bir takviye ilaç vs kullanmıyor. Geceleri gazdan dolayı uyanıyor. Kendini sürekli geriye doğru atıyor. Kakasını gün aşırı yapıyor ve kakası biraz mukuslu bi yapıya sahip. Sadece gaz ve mukuslu kakadan dolayı bebeğimin herhangi bir şeye alerjisi olup olmadığı söylenebilir mi? Benim yediklerimden bir şeyler dokunuyor olabilir mi? Kendim ne yapabilirim bu durum için? Yardımcı olabilir misiniz?
E

Esra A.

20 Eylül 2025 19:42
Merhaba oğlum 1 yaşında 10. Aydan itibaren anlam veremediğim bir kaşıntı başladı önce göğüsünü kaşıdı sonra ensesini kaşımaya başladı ve boynunu kaşıyordu doktora gittik bir besine alerjisi var ama büyültülecek kadar değil o besinden gelecek vitamin daha önemli dedi doktorumuz kandada bişey çıkmadı neye alerjisi var onuda çözemedim açıkçası ne yapmalıyım
E

Ela

20 Eylül 2025 19:50
Merhaba. Bebeğim 5,5 aylık. Bağırsak tepkili süt alerjisi var, diyet yapıyorum. Ek gıda yumurta sarısı tadımında tek sefer kanlı kakası oldu. Tavuk denedim sıkıntı olmadı. Yumurtayı tekrar ne zaman denemeliyim? Ben yiyince sıkıntı olmuyordu. Yumurtayada alerjisi olabilir mi?

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir