Alerji Diyetisyenine Soru Sor

7351 görüntüleme
Ecem T. Ö. E.

Ecem T. Ö. E.

Allerji Diyetisyeni

18 Ağustos 2025 17:57
Merhaba,
Ben Uzman Alerji Diyetisyeni Ecem Tuğba Özkan Eser.
Besin alerjilerine dair sorularınızı bekliyorum ☺️
B

Büşra D.

20 Eylül 2025 14:57
Merhaba bebeğim 2 aylıkken süt ürünleri alerjisi diyetine başladım belirtileri egzama fışkırtmalı kusma ve kakada mukustu. Yaklaşık 2 hafta sonra da yüzünde oluşan yoğun kabarma kızarıklığa istinaden yumurta diyetine de başladım. 1 ay süt ürünü diyetinden sonra doktorumla diyeti yavaş yavaş açtık ama 5. Gün kakada kan ile tekrar süt ürünleri diyetine devam ettim. Şuan bebeğim 6 aylık kakada kan kusma şikayetleri yok ama vücudunun farklı yerlerinde egzama var özellikle diz arkasındaki katlanır bölümde aşırı yoğun ve kortizonlu krem ile geçip kremi bırakınca tekrar ortaya çıkıyor. Ek gıdaya da başladık egzamaları sanki git gide artıyor gibi ne yapmam lazım
S

Semra A.

20 Eylül 2025 14:58
Merhaba bebeğim 2.5 aylık yaklaşık 3 hafta önce kakasında kan vardı doktora götürüp tahlil yaptırdığımızda ishal olduğunu ve kilo alımı iyi olduğu için alerjiden olmayabileceğini söyledi ilaç tedavisi başlattı am hala ara ara nokta kadar da olsa kan oluyor idrarında alerji belirtisi olabilir mi
N

Nagihan B.

20 Eylül 2025 14:59
Merhabalar. Oğlumda doğduğundan beri mukuslu kaka var. Kan yok egzama yok. Gürültülü kaka var. Domates patlıcan çilek susam gibi ürünler için 2 hafta diyet yaptım. Bunun yanında laktoz için olan damladan önerdi doktor. Şimdi de süt ürünleri diyetindeyim 10 gündür. Hiçbir değişiklik yok. Alerji olmama durumu var mı acaba boşuna mı diyet yapıyorum vicdanım hiç rahat değil
B

Büşra N. B.

20 Eylül 2025 15:01
Merhaba bebeğim doğduğundan beri egzama sonra anladım ki benim yediklerimden dolayıymış kakao, kıyma gibi bazı besinler yanaklarında alerji yapıyor. Kestim merhem kullandım geçti bayağı. 5 buçuk aylıkken tadımlara başlamıştık market yoğurdu yiyordu bir şeyi yoktu ancak birkaç hafta önce köy yoğurdu yeyince alerji oldu vücudunda kızarıklıklar oldu korktum tekrar bir şey vermedim ama sadece belli şeylere mi alerjisi var yoksa süt yumurta vb. de alerji yapar mı bilemedim. Test şart mı yoksa kontrollü bir şekilde tadımlara devam etmeli miyim şu an 6 buçuk aylık?
B

Büşra Y.

20 Eylül 2025 15:09
Merhaba hocam bebeğim 19 aylık çoklu besin alerjisi mevcut yumurta akı, badem, kaju, süt, yer fıstığı, antep fıstığı, fındık gibi yiyeceklere alerjisi var. Menenjit aşısı yaptırmak istiyoruz bir sakıncası veya yan etkisi olur mu? Daha önce rota aşısını yaptırdık, 12. Ayda vurulan aşısı yumurta akı alerjisi olduğu için devletin yaptığı aşı değil özel bir aşı alınıp vuruldu.
S

Semra E. ..

20 Eylül 2025 15:10
Merhaba oğlum 5 yaşında. Bebekken çok fazla kaka yaptığından dolayı süt alerjisi olabileceğ i söylendi ve diyet yaptım. 1 yaşındayken alerji testi yapıldı yumurta alerjisi olduğu anlaşıldı. Ama artık alerji belirtisi yoktu yumurta yemeye de devam ediyordu. 3 yaşında kreşe başladı kreşe başladıktan sonra geçmeyen kuru öksürük başladı. Defalarca doktora götürdük boğazında veya ciğerlerinde herhangi bir şey olmadığı söylendi. Öksürük o kadar şiddetli ki gece yatamıyor ve su bile içemeyecek kadar morarıyor. birkaç kez hastaneye götürdük dekort icirilince hafifletiyor.Alerji olabilir dendi. Deride ve kanda alerji testi yaptık ama çıkmadı. Ara ara öksürük başlıyor yaklaşık bir hafta sürüp geçiyor. Alerjisi olmuş olabilir mi seni bir sebebi. Alerjilerin testte çıkmama gibi durum olabilir mi. Görüşlerinizi çok ihtiyacım var şimdiden çok teşekkür ederim
R

Rabia C.

20 Eylül 2025 15:11
Hayırlı günler Ecem hocam benim bebeğim 10 ay 25 günlük bebeğime 3 gün kuralına uyguladığım halde ne zaman bir ek gıda versem Bebeğimin yüzü sanki sinek ısırmış gibi kırmızılaşıyor ama vücudunda Hiçbir yerde yok Sadece yüzünde oluyor
H

Hasibe U.

20 Eylül 2025 15:14
Merhaba benim bebeğim 6 aylık oldu doğduğundan beri yüzünde geçmeyen kızarıklık ve kabarmalar var alerji doktorunagittik kanında alerji çıkmadı hala emziriyorum süt yumurta yemesemde oluyor napmaliyim
Emine U. .

Emine U. ..

20 Eylül 2025 15:19
Hocam 9.5 aylık kızım 25 günlükken süt alerjisi ilk yüzü çok kötü oldu sonra dizlerinde ve göğüs kısmında egzamaoldu bunlar geçti daha tekrarlamadı şimdi ise boynunun altı çok kızarıyo genital bölgesinde ve poposunda da sivilceli pişik oluyor çok zor geçiyor çok kaşıyor nasıl daha çabuk geçer
N

Nazlı A.

20 Eylül 2025 15:23
Merhaba ecem hanım kızım üç aylık.  Kan testi verdik temiz çıktı.  ama dün kakasında kan gördüm yine.  iki yaş aşısından sonra ve üçüncü ayda yaptırdığımız menenjit ve rota aşılarından sonra yoğunlukla kan görüyorum bunun aşılarla bağlantısı olabilir mi
A

Aydanur D.

20 Eylül 2025 15:24
Merhabalar hocam 11 aylık domates verdim pişirip melemen tarzı kakasını yaptı poposu ciğer gibi kızardı böyle kocaman ne zamana kadar domates yedirmemeliyim ne zaman versem aynısı oluyor
E

Elif S.

20 Eylül 2025 16:10
Merhaba, kızım 3 aylık. Yüzünde ve dış alt bacağında sivilce gib kızarıklıklar mevcut ne yapabilirim? ( mustela vücut losyonu ile azalıyor )
A

Ayşe L.

20 Eylül 2025 16:20
Merhaba, bebeğim 7 aylık ve yeni denediğim gıdaların birçoğundan sonra karnında bacaklarında nokta nokta kızarıklık oluşuyor normal mi
A

Aslıhan A. ..

20 Eylül 2025 16:27
6 aya kadar mukuslu kaka ve egzama vardı. Doktor diyet vermemişti. 6. Ayda ek gıdaya başladık ve yoğurt verdiğimde mukusun daha da arttığını fark ettik. Süt diyetine başladım. 1.5 ay kadar diyet yaptım. Kakada sıkıntı kalmadı ancak egzaması geçmedi. Tatil için Şehir değiştiğim 2 ayda egzama kalmamıştı vücudunda süte devam etmeme rağmen. Kendi şehrimize dönünce yine başladı. Buranın suyu çok kireçli ondan kaynaklı olabilir mi? Diyete devam etmeli miyim?
B

Büşra K.

20 Eylül 2025 16:55
Ecem hanım merhaba oğlum 2 aylıkken alerji doktorumuz tarafından süt alerjisi olduğu fakat şuan alerji degerinin en altı başlangıcı olduğu için süt ürünlerini kesmememi ama azaltmamı istedi bu arada yüzünde boynunda karnında ve kolunda egzamalar çıktı kızarıklıklar çok fazlaydı süt+ mama devam ediyordum şuan 5 aylıgız ve ve artık kızarmıyoruz sadece sol kolumuzun bir tarafında bir tane de göğüs bölgesinde toplamda iki yerde birer tane egzama devam ediyor geçiyor sonra tekrar yeniliyor ama artık yüzümüzde boynumuzda çıkmıyor baya bir kurtulduk çok şükür bu iki yerde birer tane ve hep aynı yerde çıkmasının sebebi alerjimizin azalıp az reaksiyon göstermesinden mi kaynaklı geçiyor ama hala olduğu için midir bu iki bölgede süreki sönüp sönüp tekrar çıkması şimdiden teşekkürler
K

Kübra S. ..

20 Eylül 2025 17:11
Merhaba erkek bebek 10 ay 14 günlük kakasını ikinarak ve koyu yeşil yapıyor yeşil salata vb yemediği halde yeşil ve pis kokulu normalmi bir doktora götürdüm bağırsak enfeksiyonu dedi o zaman hastaydı iyileşsin getir dedi götürdüm o yoktu diğeride alerjiksi olabilir dedi
H

Hatice T.

20 Eylül 2025 17:12
Merhabalar ecem hanım 3 aylık bebeğim var ve egzema oldu süt ürünleri tüketme denildi alerji testi yapıldı fakat alerjisi çıkmadı .Egzeması devam ediyor diyeti açma denildi ne yapamm gerekiyor vücuduna yayıldı
B

Büşra S.

20 Eylül 2025 17:15
Merhaba, oğlum 34 aylık ishal oldu yaklaşık 15 gün sürdü geçen yazda 10 gün ve 20 gün olmak üzere 2 kere ishal olmuştu. İshali hemen geçmiyor birde üstüne her kaka yapışında pişik oluyor alt değiştirmemiz imkansız hale geliyor. Kaka yapmadığı zaman pişiği düzeliyor. Gıda alerjisiyle alakalı olabilir mi lütfen yardımcı olun🙏🏼 alerjiden şüphelenip domates salatalık ve haşlanmış yumurtayı kestim. Çünkü en çok bunları tüketiyor. Kesince pişiği de hafifledi. İshali düzeldi gibi ama hala yumuşak kaka yapıyor 20 gün olacak. Korkudan saydığım besinleri veremiyorum
G

Gül Ö.

20 Eylül 2025 17:17
Tanımları yapıyoruz alerjisi olduğunu nasıl anlarım ne kadar sürede ve hangi belirtiler kavızlık hep var koyu kıvamlı kaka ve ıkınma
D

Deniz V. ..

20 Eylül 2025 17:28
Merhabalar bebeğim 4 aylık süt proteini ve yumurta alerjisi var. Sadece anne sütü alıyor. Doktorumuz bu ay sonunda kırmızı eti açacağımızı söyledi. Tam olarak porsiyon vs nasıl ilerleniyor bilgi vermeniz mümkün mü 🙏🏻🤍

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir