Alerji Diyetisyenine Soru Sor

7349 görüntüleme
Ecem T. Ö. E.

Ecem T. Ö. E.

Allerji Diyetisyeni

18 Ağustos 2025 17:57
Merhaba,
Ben Uzman Alerji Diyetisyeni Ecem Tuğba Özkan Eser.
Besin alerjilerine dair sorularınızı bekliyorum ☺️
M

Melike A.

20 Eylül 2025 14:05
Merhaba bebeğim 2 yaşında . 3 aylıkken süt alerjisi teşhisi kondu. Diyet yaptık bir yaştan sonra ilk denemesini hastane ortamında yaktık bir kaç sorun yoktu. Fakat şuan her demememizde günde 4 5 kez kötü kokulu salyali kaka yapıyor. Süt ürünlerini veremeyince bir süre sonra bu durum düzelir. Bana öneriniz nedir. Nasıl bir yol izlemeliyim. Hiç süt ve ürünleri yiyemiyor. Bunun yerine ne koyabilirim.
A

Ayşegül Y.

20 Eylül 2025 14:07
Hocam merhaba, 2 buçuk aylık bebeğim bir haftadır arada yeşil kaka yapıyor ama mukuslu değil. Ön süt son süt alımına da dikkat ediyorum. Hafif pişik de var popoda. Alerjik bir durum var mıdır ?
İ

İlayda M.

Merhaba rota aşısı ve boxero aşısı ikinci dozdan sonra  üçüncü gün bebeğimin kakasında kan gördüm  kaka testi yapıldı bağırsak da iltihap ve gizli kan çıktı  doktor antibiyotik ve probiyotik başladı  kan devam edince alerji doktoruna yönlendirdi alerji doktorumuz deri testi yaptı süt yumurta sarısı ve buğdaya düşük dozda alerji çıktı fakat beyaz tenli olduğu için de cildinin tepki verebileceğini söyledi  veya rota aşısından da kan gelmiş olabilir diye ekledi veya demir ilacı da yapmış dedi bestiron demir damlası kullanıyoruz şu an ona ara bıraktık  kakasında kan da devam etmiyor ne yapmamız gerekir  alerji doktorum haftaya mama içelim vücudu tepki verecek mi ona bakalım eğer vücudu tepki vermezse  veya kanlı kaka olmazsa süt alerjisini yok sayarız dedi bu şekilde deneme yanılma yöntemi ile ilerleyeceğiz doğru mudur?
K

Kübra M.

Ecem hanım merhaba. Bebeğim 4 ay 7 günlük.2.5 aylıkken demir ilacı başladık değerleri düşük çıktı. 34. Haftada doğum yaptım. 40 ı çıktığından beri kakası cıvıktı. Demire başladıktan sonra mukus arttı ve sonrasında kan görmeye başladım. Beslendikten sonra günde 4-5 kaka yapıyor gürültülü bir şekilde. 20 gündür süt ürünleri ve yumurtayı da kestim. Kan azaldı çok nadir görüyorum nokta şeklinde. Alerji doktoruna da gittim diyete devam et dedi. Yüzünde be vücudunda kızarıklıklarda var ve demir ilacını verince artıyor. Gerçekten süt ürünleri mi yoksademir ilacı mı bilemedim. Bir de kakadaki kan, kan değerlerini düşürür mü? Tekrardan düşüşe geçti çünkü. Teşekkür ederim
Ş

Şeyma D.

20 Eylül 2025 14:11
Merhaba yanakta geçmeyen egzama sonucu alerji testi yaptırdık deri testinde bişey çıkmadı ancak kanda yumurtaya alerji çıktı IgE47 yumurta sarısı0.82 yumurta beyazı 3.45 çıktı diyet yaptık daha sonra yumurta alerjisi yüksek geldi IgE116 sarisi 7 beyazı14 olarak ne yapmalıyız kafamiz karisti
B

Batuhan U.

20 Eylül 2025 14:11
Öncelikle kolay gelsin ecem hocam 10 aylık bebeğimiz var alerji testini ne zaman yaptırmalıyız?
A

Asena

20 Eylül 2025 14:13
Merhaba kızımda kanlı kaka şikayeti ile doktora gittik. Kan testi yapıldı. İnek sütü- yumurta sarısı ve akı için hepsi negatif sonuç. Gözlemlerime göre kan damlası kakada kan yapıyordu. O ara yeni kullanmaya başlamıştık. Kullanmayı bıraktıktan sonra kan gözlemlemedim. Fakat okuduğum yazılar da eğer bu ürünler bağırsak tepkili ise kan testinde çıkmaz yönünde. Ek gıdaya başladık yoğurt yedirdim bir sıkıntı yaşamadık. Ayrıca kızım neredeyse doğduğundan beri mama ile besleniyor hocam. Böyle olunca da aklıma takıldı. Şunu soruyorum yani olsaydı vücud tepki verirdi öyle değil mi? Bir de yoğurdu 2 gün tadabildik. Baştan tekrardan 3 gün tatmak mı lazım yoksa devam edebilir miyiz?
E

Emine G. ..

20 Eylül 2025 14:16
Merhaba hocam ikiz çocuklarım biri kız biri erkek 35 haftalık doğdular şuan 1 yaşındalar kızım domates üzüm yediği zaman bez bölgesi et gibi pişik oluyor ve kanıyor bu bir alerjimidir
R

Rumeysa K.

20 Eylül 2025 14:21
Merhaba kızım 4 buçuk aylık 15 günlük iken gıda alerjisi tanısı koyuldu şu an doktor tedavisiyle rk gıdaya başladık. 2 gündür yumurta sarısı deniyorum herhangi bir tepki olmadı kaç gün daha deneyeyim?
Yoğurdu da deneyebilir miyim
Süt ürünlerine alerjisi vardı
M

Merve U.

20 Eylül 2025 14:23
2 aylık bebeğime süt alerjisi teşhisi konuldu. 10 gündürw diyet yapıyorum. Bu süreç içerisinde sürekli emme isteği oluştu. Emerken huzursuzlaşıyor, ağlıyor memeyi bırakıp tekrar memeye geri geliyor. Uyku düzeni çok kötüleşti. Gündüz hiçbir şekilde uyutamıyorum. Emerken uyuyup hemen uyanıyor(en fazla 15dk)
E

Ebru G.

20 Eylül 2025 14:26
Merhaba bebeğimde geçmeyen kabızlık sorunu var ilaç kullanıyoruz ama fayda etmiyor acaba alerjik olabilir mi
A

Aleyna Y.

20 Eylül 2025 14:29
Ecem hanim merhaba bebegim 4 aylik egzama pisik gurultulu mukuslu ve kotu kokulu kaka mevcut hiriltili nefesi ayni sekilde
Arastirdim besin alerjisi oldugunu gordum ve diyete basladim hiritlti kesildi 1 aydir yapiyorum diyet duzgun beslendigimde sulu kaka yapmiyor kotu koku da kesildi sadecekara ara oluyor.sut urunleri kacamagi olursa egzamasi artiyor

Kakada kan yok diyet yapmali miyim diyete devam edersem alerji ilerler mi bir yerde kesmek mi gerekiyor test sonuclari yaniltici cikabiliyormus diye yaptirmaya korkuyorum
B

Büşra Ö. S.

20 Eylül 2025 14:32
Merhaba Ecem hanım kanlı mukuslu yeşil kaka şiyaketimiz vardı 5 buçuk aylığız yumurta yemediğimde kakası sarıya döndü kan yok biraz mukus var gibi ek gıdada nasıl ilerlemem gerekiyor yoğurt alerjisi de var mıdır yumurtaya olduğu gibi nasıl tadım yaptırmalıyım
E

Edanur P. T. ..

20 Eylül 2025 14:36
Merhaba sadece köpüklü sulu kaka alerji tepkisi midir?
Rabia N. Ç. .

Rabia N. Ç. ..

20 Eylül 2025 14:38
Merhaba hocam bebeğim 5.5 aylık sadece mama ile besleniyor 3 aydır geçmeyen mukuslu kaka ve popa da pişik çocuk doktoru bizi alerji doktoruna yönlendirdi
IgM nefelometrik 63.5
IgG nefelometrik 393
IgA 23
IgE 28.9
Yumurta sarısı
Yumurta beyazı
Yumurta
Yer fıstığı
Şeftali
İnek sütü whey
Domates
Fındık
Ceviz
Buğday bu testlerde negatif tabi bu sonuçlar çıkana kadar antialerjik mama başlandı sonuçlarda besin alerji görünmüyor ama geçmeyen mukus olduğu için antialerjik mamaya devam edin dedi
Ezgi M. .

Ezgi M. ..

20 Eylül 2025 14:41
Merhaba ek gıdaya yeni başladığımızda bebeğime ilk Bikaç besin denedikten sonra havucun son günü ve avokadonun ilk günü diye havuç avokado ve yoğurt verdim (yoğurdu daha önce denedik havucu da ) ilk gün bi şey olmadı ikinci günü avokado ve yoğurt verdim öğlen 13:30 gibi tadım yaptı akşam 21:30 sıralarında fışkırır tarzda kustu hemen avokadoyu vermeyi kestim başka bi gıdada böyle bi şey yaşamadım acaba bu alerji mi yoksa başka bi şey mi bilemedim ne yapmalıyım?
M

Melis K. ..

20 Eylül 2025 14:42
Merhabalar bebegim 6 aylik surekli kakasini takip ediyorum bazen ayda belki bir kere kakasinda kil kil kan goruyorum az miktarda bazen olmuyor mukusta ayni sekilde ayda bir belki bi kere mukuslu kaka yapiyor sonra geciyor bu durumda alerji testi yapilmali mi
K

Kübra C. ..

20 Eylül 2025 14:47
Merhaba, 5.5 aylığız kızımda ilk yoğurt tadıma başladık kendim yaptım ve 3 gün boyunca birşey olmadı vücudunda kabarma ve herhangi birşey yok sadece yoğurt yüzüne temas edince aşırı yüzünü kaşımaya başlıyor bu normal mi sizce?
D

Dilara E.

20 Eylül 2025 14:49
Ecem hn merhabalar :) oglum 9 ay 17 günlük daha önce besın alerjisi olabilir dendi deri testı yapıldı ama negatıf cıktı ama dogdugundan berı asırı gazlı ılk dogdugunda kolik dendı hala gazının devam etmesı normalmı besın alerjisi olabilir mi suan kılosu 9 kilo boyu 72 cm herhangi bi mukuslu kaka ve kusma yok yardımcı olursanız cok sevınırım
M

Mine A.

20 Eylül 2025 14:55
Merhabalar bebeğimin kakası bazen yeşil renkte bazen de sarımtırak sebebi ne olabilir?

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir