Alerji Diyetisyenine Soru Sor
7348 görüntüleme

Ecem T. Ö. E.
Allerji Diyetisyeni
18 Ağustos 2025 17:57
Merhaba,
Ben Uzman Alerji Diyetisyeni Ecem Tuğba Özkan Eser.
Besin alerjilerine dair sorularınızı bekliyorum ☺️
Ben Uzman Alerji Diyetisyeni Ecem Tuğba Özkan Eser.
Besin alerjilerine dair sorularınızı bekliyorum ☺️
B
Bahar Ş.
18 Eylül 2025 16:01
Ecem Hanım bebeğim 2 ay 26 günlük 2. Ayından itibaren bebeğimin kakası yeşildi ve köpüklüydü. Sütüm tazzikli olduğu için ona bağlamıştım ama kakasında 2 kez kan gördüm bugün hastaneye götürdük deri testi yapıldı sonuç negatif çıktı ama kan testi için 2 hafta beklememizi istedi doktorumuz bu arada bende süt ve süt ürünlerini kestim kaka sayımız azaldı ama henüz rengi düzelmedi diyetimin 4. Günündeyim. Bebeğim ilk aylarda aylık 1250 kg almıştı ama bu ay 420 gram almış alerjiye bağlayabilir miyiz anne sütü alıyor sadece ve mama vermek istemiyorum ama anne sütüne de alerjisi olabilir mi
Ş
Şeyma A.
19 Eylül 2025 07:31
Bebeğim 11 aylık yumurta akı ve sarısına alerjisi vardı şuan işlenmiş gıda ile olup olmadigini kontrol etmek amacıyla tadmilar yapıyoruz herhangi bir tepkime olmadı diyet açmaya devam edeyim mi alerjisinin olmadığı anlamına mı geliyor
M
Merve ..
20 Eylül 2025 12:30
Merhaba bebeğimde yumurta ve inek sütü alerjisi var sadece tavuk ve balık yiyorum acaba tavukta sorun olur mu

Tolga Ş.
Yazılım Mühendisi
20 Eylül 2025 12:34
@Ecem Tuğba Özkan Eser teşekkürler emekleriniz için 🙂
H
HafsaÖ.
20 Eylül 2025 13:17
Ecem hanım merhaba bebeğimde şu belirtiler var:
-emme sonrası huzursuzluk
-geçmeyen pişik
-mukuslu kaka ve su gibi akan kaka
-yoğun gaz
Sizce bebeğimde alerji var mı süt ürünleri gibi ? Bunun için diyet yapmalı mıyım?
-emme sonrası huzursuzluk
-geçmeyen pişik
-mukuslu kaka ve su gibi akan kaka
-yoğun gaz
Sizce bebeğimde alerji var mı süt ürünleri gibi ? Bunun için diyet yapmalı mıyım?
Z
Zeynep E.
20 Eylül 2025 13:48
Merhabalar 1 yasinda kizima yumurta sut urunu ve kuruyemis alerji teshisi koyuldu. Diyete basladik. Sut urunleri kan testinde cikmadigi icin ara ara deneme yaptik ancak hala ufak da olsa egzama yapiyor. Su an 21 aylik ne zaman alerjenleri tekrar denemeliyim? Tesekkurler
M
Melike C. ..
20 Eylül 2025 13:51
Yoğurt alerjisi nasıl oluyorbilgi verir misiniz oğlum yoğurt yedikten sonra göz kapakları şişti, burnu tıkandı ve öksürük başladı 2-3 saat içinde de bu belirtiler geçti sizce alerjisi var mı ?

Ecem T. Ö. E.
Allerji Diyetisyeni
Merve Hanım , Her yumurta alerjisinde tavuğu kesmeye gerek yoktur. Vakaya göre karar vermemiz gerekir .
A
Ayşé A.
Merhaba 2 Aylik kiz bebeğimin kakasinda mukus var kan yok süt alerjisi olabilir mi ? Ne yapmamiz lazim? Tesekkur ederim.
D
Duygu Ö.
20 Eylül 2025 13:52
Hocam merhaba bebeğim 4 aylık ve 19 günlük. Kakasında 1veya 2 kere kan gördüm.Ozmanlar da ishaldi.Ikınarak yapıyordu.Makat çatlağı olabilir mi yoksa besin alerjisi mi?
Vücudunda herhangi bir kızarıklık döküntü olmuyor. Besin alerjisi doğduğundan itibaren mi belli olur yoksa sonradanda oluşabilir mi ? Şimdiden teşekkürler
Vücudunda herhangi bir kızarıklık döküntü olmuyor. Besin alerjisi doğduğundan itibaren mi belli olur yoksa sonradanda oluşabilir mi ? Şimdiden teşekkürler

Ecem T. Ö. E.
Allerji Diyetisyeni
Melike Coşkun;
Çocuğunuz anafilaksi geçirmiş olabilir mutlaka en kısa sürede çocuk alerji doktoru ile görüşmeniz elzem .
Çocuğunuz anafilaksi geçirmiş olabilir mutlaka en kısa sürede çocuk alerji doktoru ile görüşmeniz elzem .
B
Buket.
Merhaba, 2,5 aylık bebeğim mukuslu ve taneli kakası oluyor.
Alerji düşünülmeli mi yada takip etmeye nereden başlanmalı?
Gittiğimiz çocuk doktoru alerji olabilir yediklerini takip et dedi sadece.
Neye dikkat etmeli yönlendirmedi.
Kanlı kaka vs yok mukuslu sümüksü bir kaka ve içinde beyaza açıl yeşile benzer tanecikler oluyor.
Geçici bir durum olabilir mi üzerine gitmeli miyiz
Alerji düşünülmeli mi yada takip etmeye nereden başlanmalı?
Gittiğimiz çocuk doktoru alerji olabilir yediklerini takip et dedi sadece.
Neye dikkat etmeli yönlendirmedi.
Kanlı kaka vs yok mukuslu sümüksü bir kaka ve içinde beyaza açıl yeşile benzer tanecikler oluyor.
Geçici bir durum olabilir mi üzerine gitmeli miyiz

Ecem T. Ö. E.
Allerji Diyetisyeni
20 Eylül 2025 13:53
Duygu Öz;
Kakada kan olması illaki alerji ve diyet anlamına gelmez.detaylı değerlendirme yapılması gerekiyor.
Kakada kan olması illaki alerji ve diyet anlamına gelmez.detaylı değerlendirme yapılması gerekiyor.

Ecem T. Ö. E.
Allerji Diyetisyeni
20 Eylül 2025 13:53
Buket Hanım;
Mukuslu kaka alerji belirtisi DEĞİLDİR.
Kan olmadıkça sorun yok normal beslenmenize devam edin
Mukuslu kaka alerji belirtisi DEĞİLDİR.
Kan olmadıkça sorun yok normal beslenmenize devam edin

Ecem T. Ö. E.
Allerji Diyetisyeni
20 Eylül 2025 13:55
Zeynep Efe;
Testler negatif çıkan besinleri 3 ayda bir denemeniz lazım. Daha sık değil. Ama denemeyi nasıl yaptığınız da başarılı olabilmesi için çok önemli. Bireysel destek almanız iyi olacaktır.
Testler negatif çıkan besinleri 3 ayda bir denemeniz lazım. Daha sık değil. Ama denemeyi nasıl yaptığınız da başarılı olabilmesi için çok önemli. Bireysel destek almanız iyi olacaktır.

Ecem T. Ö. E.
Allerji Diyetisyeni
20 Eylül 2025 13:56
Çilem Özeroğlu;
Bu şekilde tanı koymamız mümkün değil. Detaylı görüşme ile ancak tanı netleşir. Görüşme sonucuna göre ihtiyaç görülürse diyet planlanır.
Bu şekilde tanı koymamız mümkün değil. Detaylı görüşme ile ancak tanı netleşir. Görüşme sonucuna göre ihtiyaç görülürse diyet planlanır.
T
Tuğçe C.
20 Eylül 2025 13:59
Merhaba, bebeğim 3 aylık geçen haftalarda yanağında kurulukla beraber kızarıklık oldu. Çocuk doktoruna götürdüm ve alerji testi yapılmasını önerdi, deriden alerji testi yaptı. Yumurta buğday ve yer fıstığına alerjisi çıktı. 2 ay diyet yapmamı söyledi ve 1 aylık zetaden alerji damlası verdi, kakasında herhangi bir sorun yoktu, anne sütü alıyor. Bebeğimin yüzünü o gün nemlendirdim ve akşamına kızarıklık kuruluk yavaşladı ve sabah neredeyse geçmişti şu an ise herhangi bir şey yok. Ama ben doktorun dediği günden beri sıkı bir şekilde diyet yapıyorum. Fakat sütüm de azalacak diye korkuyorum çünkü buğday ve yumurta içeren hiçbir şey tüketmemek çok zor. Ne yapmam gerekiyor?
A
Ayşé A.
20 Eylül 2025 14:01
Merhaba 2 aylik kiz bebegimin yaklasik bir aydir taneli sari renkte ve mukuslu kakasi var.Böyle devam ettigi surede Herhangi bir diyet yapmamiza gerek var mi ? Bu durum nasil duzelir? Tesekkür ederim.

Ecem T. Ö. E.
Allerji Diyetisyeni
20 Eylül 2025 14:04
Tuğçe Can;
Her test sonucu diyet için herşey demek değildir. Klinik tablonuz ve alerji testi beraberce değerlendirilir.testte çıktı diye hemen diyet anlamına gelmez .detaylı değerlendirme gerekir.
Her test sonucu diyet için herşey demek değildir. Klinik tablonuz ve alerji testi beraberce değerlendirilir.testte çıktı diye hemen diyet anlamına gelmez .detaylı değerlendirme gerekir.

Ecem T. Ö. E.
Allerji Diyetisyeni
20 Eylül 2025 14:05
Ayşe asan;
Hayır diyetlik bir sorun yok
Hayır diyetlik bir sorun yok