Alerji Diyetisyenine Soru Sor
7341 görüntüleme

Ecem T. Ö. E.
Allerji Diyetisyeni
18 Ağustos 2025 17:57
Merhaba,
Ben Uzman Alerji Diyetisyeni Ecem Tuğba Özkan Eser.
Besin alerjilerine dair sorularınızı bekliyorum ☺️
Ben Uzman Alerji Diyetisyeni Ecem Tuğba Özkan Eser.
Besin alerjilerine dair sorularınızı bekliyorum ☺️
M
Müjde C.
19 Ağustos 2025 06:22
Merhaba bebeğimin inek sütü, yumurta sarısı,akı ve buğday unu alerji testleri negatif cıktı ama kakası sümüksü hala, karma besleniyor pepti syneo mamaya başladı 50 günlükken o zamandan beride desteksiz kaka yapamıyor, ishal iken bile illa fitille yapıyor
D
Deniz D.
19 Ağustos 2025 09:32
Merhabalar bebeğim 15 aylık şu anda. 4 ay sizinle çalışmıştık şimdi yoğurt ve yumurta tüketiyor ancak peynirde hala sorun yaşıyoruz nasıl bir yol izlemeliyim
T
Tuğba C.
19 Ağustos 2025 10:21
Merhaba, bebeğim 6 aylık süt alerjisi çıktı. Doktor benim süt ürünleri tüketmem de sakınca olmadığını söylemişti. O zaman kanlı kaka yoktu daha sonra peynir ve sütlü bir tatlı yedikten sonra kanlı kaka oldu. Doktor sizden de kesersek daha sonra verdiğimiz zaman tepkilerini daha ağır olabiliyor dediği için benim diyet yapma uygun görmemişti ama o zaman kanlı kaka yoktu. Ben şimdi diyet mi yapmalıyım nasıl bir yol izleyebilirim
T
Tuğba C.
19 Ağustos 2025 11:07
IgE 24 yüksek bir değer mi
A
Ayşegül K. ..
19 Ağustos 2025 12:18
Merhaba bebeğim 6 aylık yaklaşık 2 aydır inek sütü protein alerjisi teşhisi kondu. Süt ürünleri yumurta diyeti yaptım kakadaki kan bitti. Şimdi doktorumuz fırınlanmış poğaça pankek tarzı denemeler yapalım dedi daha sonra fırınlanmış yoğurt vs. Bu süreç içerisinde bende diyeti bozmalı mıyım yoksa sadece bebeğime deneme mi yapmalıyım
G
Gamze K.
19 Ağustos 2025 13:52
Merhabalar bebeğim 4 aylık bu zamana kadar sadece emzirdim doğduğundan beri vücudunun farklı yerlerinde 1 yada 2 sivilce tarzı kabarık olup geçip başka yerde çıkıyordu ilk kez mama denedik ve tüm vücudu deri döküntüsü oldu kızarıklık kabarıklık alerji yaptı ama bebeğimin kanlı yada mukuslu kakadı yok huzursuz değil gazı yok bu durumda nasıl bir yol almam gerekiyor süt alerjis olarsınız deerlendirmeliyim ona göre mi diyet yapmalıyım

Emine U. ..
19 Ağustos 2025 14:08
Merhaba hocam 25 günlükken süt alerjisi çıktı ilk zamanlar yüzü tümüyle sivilcelendi sonra dizlerinde ve vücudunda egzama oluşmaya başladı şimdi 8.5 aylık ben diyet yapıyorum süt ürünlerine ama denemek için yediğimde geçmeyen pişik oluyor poposunda ve boynunun altında nasıl bi yol izlemeliyim
H
Hilal C.
19 Ağustos 2025 14:13
Merhaba bebeğim 2 aylık kakasinda kan gördük çok az şekilde 2 kere dün de baya belirgin kan gördük endiselenmelimiyim doktorum besin alerjisi dedi süt ve süt ürünlerini yemiyorum bı ay takip edelim dedi ne yapmalıyım kan gördükçe üzülüyorum
B
Buse N. S.
19 Ağustos 2025 14:37
Merhaba bebeğim 5 buçuk aylık , mukuslu kaka kan köpüklü kaka ile alerjiden şüphelendiler süt ürünü ve yumurtayı kestirdiler , ben ara ara açıyorum kan görmedim sıkı diyette yapıyorum ama bir türlü mukus düzelmedi gece huzursuz değil uyuyor bazen ağrısı olunca uyanıyor emiyor tekrar yatıyor ne yapacağız bilmiyoruz hocam doktora gittik kaka tahlili yaptılar ama bir şey söylemiyorlar

Merve K.
19 Ağustos 2025 16:02
Ecem hanım merabalar 2 aylık oğlum mukuslu kaka ile çocuk doktorumuza başvurduk . Süt ğrünleri diyeti ile günde 1 e düştü . Ancak birtürlü kakası düzelmiyor . Alerjen olabilecek tüm ürünleri denemeli miyim nasıl bi yol izlemeliyim paketli gıdayı da bıraktm denedm onunla birlikte kaka sayısı artıyor . Kakao yu kuruyemişi de kestm . Hala kaka sayımız 1 .
N
Nazlı E. ..
19 Ağustos 2025 16:05
Vücüdunda küçük kızarıklar oldu farklı birşeyler yendi ishal oluyor bu ara alarji testi yaptırmalı mıyım
C
Cansu A. ..
19 Ağustos 2025 20:12
Merhaba kızım 28 haftalık süt ve süt ürünlerine karşı alerjisi var aynı zamanda yumurta akı ve yumurta sarısına da alerjisi çıktı. Ek gida çeşitliliği için Ben kendi sütümden ve bitkisel sütten karışım yaparak ona yoğurt yapabilir miyim sağlıklı olur mu . Kendi sütümü pankek yaparken kullanabilir miyim mesela
S
Sümeyra M.
22 Ağustos 2025 22:12
Merhaba iyi geceler y.sarısı ve akına alerjimiz çıktı bebeğimde bendekş alerji bebeğime geçwrmş yoksa benden bağımsız mı alerji olmuştur
K
Kader A. ..
23 Ağustos 2025 12:26
Merhaba Ecem Hanım,kızım 27 aylık ve çoklu besin alerjisi ve,süt ürünlerinden yoğurdu bile henüz vücudu kabul etmiyor,kollarında,boynunda,poposunda egzama var ve kaşımak istiyor,tükenince karnı ağrıyor,aşırı gaz oluşuyor ve o günü huysuzlanarak,ağlayarak geçiriyor.Diyet defalarca yaptık,açtık,tekrar yaptık ama olmadı.Doktorlardan da destek aldık ama henüz çözüm bulamadık.Kakada kan ve geniz akıntımızda var.Bana bir önerirsiniz varsa lütfen söylermisiniz?Alerjiler bu kadar uzun sürer mi,artık ne yapacağımızı şaşırdık biz.
E
Esma
23 Ağustos 2025 20:27
Hocam merhabalar bebeğim şuan 9 aylık kilo alımı çok yavaş 6600 kilo doktora götürdüm süt alerjisi olabilir dediler test yapmadılar 5 aylıkken atopik dermatit olmustu .Şimdi de ikimizde süt ve ürünleri diyeti yapıyoruz.Kanli veya mukuslu kakası olmadı sadece kabız oluyor çok ikiniyordu ve kokulu oluyordu.Kilo alımı 6 aya kadar iyiydi sonra bir den çok yavaşladı .ne yapmam gerekir
Z
Zeynep Ö.
23 Ağustos 2025 22:13
Merhaba 21 günlük eliminasyon diyeti yapıyorum ilk hafta yalın bir diyet uyguluyorum dört gün oldu tahıl süt ürünleri domates kakao vs yok ama bebeğimin belirtisi sadece kaka da mukus olması dört gün oldu diyet yapalı ama hala mukus geliyor nerde yanlış yapıyorum da düzelmiyor acaba teşekkür ederim 🙏
Z
Zeynep K. ..
27 Ağustos 2025 18:33
Kızım 4 yaşında sürekli poposunda kırmızı sivilceler çıkıyor neden acaba
H
Hatice B. K. ..
28 Ağustos 2025 14:09
Merhaba bebeğim şuan 3 aylık mukuslu ve köpüklü kakası var kakasında beyaz iplikler oluyor ara ara zaten 5 güne bir kaka yapıyor poposunun makat kısmı pütürlü şekilde sivilceli ama egzama tarzı kızarıklıklarımız hiç yok olmadı aşırı gaz sancısı var 3 haftalıkken başladı kanlı kaka var diyemiyorum bir kere sadece kakasında noktacık şeklinde hafif bir siyahlık gibi bir şey vardı ama kandır diyemiyorum ne yapmam lazım bu süt alerjisi midir diyet yapmamı önerir misiniz
E
Ezgi Z. ..
29 Ağustos 2025 08:16
Merhaba Ecem Hanım
Bebeğim 7. Ayın içinde yumurta verdim haşlama sarının yarısını 1-2 kere bir şey olmadı. Fakat bir sonrakinde inanılmaz kustu. Bilemedim tabi o zaman. Bu sabah da çay kaşığı ile rafadan verdim 10 dk sonra kustu. Sanırım yumurtaya alerjimiz var. Ayrıca yumurtalar köy yum. Ben de yiyince ağzımın tadı değişiyor. Bilemedim markettekileri vermedim. Böyle bir şey yaşadınız mı?
Kızarıklık, döküntü VS de yok. 1 saat önce mama veriyorum. Yaklaşık 1 saat sonra da yumurta verdim. Fazla mı geldi acaba?
Bebeğim 7. Ayın içinde yumurta verdim haşlama sarının yarısını 1-2 kere bir şey olmadı. Fakat bir sonrakinde inanılmaz kustu. Bilemedim tabi o zaman. Bu sabah da çay kaşığı ile rafadan verdim 10 dk sonra kustu. Sanırım yumurtaya alerjimiz var. Ayrıca yumurtalar köy yum. Ben de yiyince ağzımın tadı değişiyor. Bilemedim markettekileri vermedim. Böyle bir şey yaşadınız mı?
Kızarıklık, döküntü VS de yok. 1 saat önce mama veriyorum. Yaklaşık 1 saat sonra da yumurta verdim. Fazla mı geldi acaba?
M
Merve ..
18 Eylül 2025 11:58
Merhaba kızım 2 aylık kuruyemiş süt ürünleri ve yumurta akı için diyet yapıyorum kızımda çok ciddetli egzama döküntü vardı artık ne yiyeceğimi şaşırdım lütfen yardım