Alerji Diyetisyenine Soru Sor
7346 görüntüleme

Ecem T. Ö. E.
Allerji Diyetisyeni
18 Ağustos 2025 17:57
Merhaba,
Ben Uzman Alerji Diyetisyeni Ecem Tuğba Özkan Eser.
Besin alerjilerine dair sorularınızı bekliyorum ☺️
Ben Uzman Alerji Diyetisyeni Ecem Tuğba Özkan Eser.
Besin alerjilerine dair sorularınızı bekliyorum ☺️
N
Nagihan Ş. ..
21 Eylül 2025 11:34
Merhaba 3 aylık bebeğime süt ve et alerjisi tanısı kondu .iki haftadır diyet yapmama rağmen kakasında hala mukus olması normal mi yoksa başka şeylere de alerjisi olabilir mi
S
Seda B.
21 Eylül 2025 11:36
Merhaba,
Bebeğim şuan 6 aylık. 4 aylıkken bacaklarında el ve ayak bileklerinde kızarıklar çıktı. Çocuk doktoru mantar olduğunu düşündü ve travazol krem yazdı 4 -5 gün kullanmamız gerektiğini söyledi. Biz cildiyeye gittik orda atopik dermatit olduğunu söyledi ve başka bir krem verdi. Benim yediklerim kaynaklı olabilir mi diye sorduğumda alakası yok dedi.1 kaç gün iyi geldikten sonra tekrar vücudunda çıkmaya başladı farklı farklı yerlerde daha da çoğaldı. İçeriği temiz diye minoris marka nemlendirici şampuan kullanıyoruz. Sırf bu yüzden ekstradan atopik özellikli olanlarını da aldık ama geçer gibi oluyor sonra daha fazlasıyla çıkıyor.5 buçukaylıkken ek gıda tadımlara başladık. Açıkçası bana diyet önerilmedi. Yada bebeğim için şu besinleri şimdilik verme gibi birşey de söylenmedi. Ara Ara kakasında mukus ve bi kaç kere kan gördük ama doktor önemsiz dedi. Ne yapmam lazım.bebeğimi bu şekilde gördükçe çok üzülüyorum.
Bebeğim şuan 6 aylık. 4 aylıkken bacaklarında el ve ayak bileklerinde kızarıklar çıktı. Çocuk doktoru mantar olduğunu düşündü ve travazol krem yazdı 4 -5 gün kullanmamız gerektiğini söyledi. Biz cildiyeye gittik orda atopik dermatit olduğunu söyledi ve başka bir krem verdi. Benim yediklerim kaynaklı olabilir mi diye sorduğumda alakası yok dedi.1 kaç gün iyi geldikten sonra tekrar vücudunda çıkmaya başladı farklı farklı yerlerde daha da çoğaldı. İçeriği temiz diye minoris marka nemlendirici şampuan kullanıyoruz. Sırf bu yüzden ekstradan atopik özellikli olanlarını da aldık ama geçer gibi oluyor sonra daha fazlasıyla çıkıyor.5 buçukaylıkken ek gıda tadımlara başladık. Açıkçası bana diyet önerilmedi. Yada bebeğim için şu besinleri şimdilik verme gibi birşey de söylenmedi. Ara Ara kakasında mukus ve bi kaç kere kan gördük ama doktor önemsiz dedi. Ne yapmam lazım.bebeğimi bu şekilde gördükçe çok üzülüyorum.
N
Nupelda A. P. ..
21 Eylül 2025 13:18
Merhaba Ecem hanım benim bebeğim 1 aylikken yumurta alerjisi başladı egzama döküntüleri vardı. Fakat biz 9 aylıkken bütün besinleri keserek diyete başladık ve o zaman yumurta alerjisi olduğu kesinlesti 1 ay boyunca sadece Evolvia alerjik mama ile beslendi. 10 aylık olduğunda tekrar besinlere geçiş yaptık doktor kontrolünde fakat bebeğim tümbesinleri reddetmeye başladı. Şu an 17 aylığız ve bebeğim yalnizca formül mama ile besleniyor, kaşık reddi var. Çorba türü asla yemiyor. Kek, mantı, muz dışında her şeyi reddediyor ve yumurta alerjisi hâlâ devam ediyor. Kafası sivilce dolu ve kasintidan uyuyamıyor. Ne yapmamızı önerirsiniz. Özellikle besin reddi için. Artık formül mama ile beslemek istemiyorum. Gün boyu aç kalsa yine de hiçbir şey yemiyor
E
Elif K.
21 Eylül 2025 13:31
Merhaba 32+5te doğdu şuan iki aylığı geçti burun akıntısı kusma kolik ve mukuslu kaka sebebiyle süt ürünlerini kestim ama azalma tam olmadı kuruyemiş kestim. Kolik durumu kusma devam ediyor gaz damlası da alıyor şimdi kırmızı eti kestik 10 günü geçti doktorumuz değişme olmazsa eti ye tavuk yeme domates yeme sırayla diyor süt ürünleri ve kuruyemiş garanti benim gözlemime göre başka neye alerjisi var bulamıyorum.
P
Pınar F. ..
21 Eylül 2025 13:43
Merhaba , kızım 7 aylık ve bir çok şeye alerjisi var süt ürünleri yumurta tahin şeftali kahve avokado kızılcık dut . Şu an da da ek gıda veremiyorum ne verirsem hemen kusuyor yüzünde kızarıklık oluyor huzursuz oluyor uyumuyor en önemlisi uyumaması. Ek gıda da havuç kuzu kıyma verdm o da kusturdu uyuyamadı rahatsız etti nasıl yol izlemem gerek ek gıda veremiyorum
S
Sevcan K.
21 Eylül 2025 17:37
Merhaba 4 buçuk aylık, doğum kilosu3,200 şuan 7350 1 ayda doktor kontrolümüzde alması gereken kilodan 100 gr eksik almış hep anne sütü içti ve sanırım artık eskisi kadar çok yoğum sütüm yok azaldı ölçümlerime göre ve doktorumuz ek gıdaya ugak ufak başlayalım dedi yalnız ben devam sütü ile desteklemek istiyorum sütümü

Rabia N. Ç. ..
21 Eylül 2025 18:49
@Ecem Tuğba Özkan Eser Merhaba hocam bebeğim 5.5 aylık sadece mama ile besleniyor 3 aydır geçmeyen mukuslu kaka ve popa da pişik çocuk doktoru bizi alerji doktoruna yönlendirdi
IgM nefelometrik 63.5
IgG nefelometrik 393
IgA 23
IgE 28.9
Yumurta sarısı
Yumurta beyazı
Yumurta
Yer fıstığı
Şeftali
İnek sütü whey
Domates
Fındık
Ceviz
Buğday bu testlerde negatif tabi bu sonuçlar çıkana kadar antialerjik mama başlandı sonuçlarda besin alerji görünmüyor ama geçmeyen mukus olduğu için antialerjik mamaya devam edin dedi
IgM nefelometrik 63.5
IgG nefelometrik 393
IgA 23
IgE 28.9
Yumurta sarısı
Yumurta beyazı
Yumurta
Yer fıstığı
Şeftali
İnek sütü whey
Domates
Fındık
Ceviz
Buğday bu testlerde negatif tabi bu sonuçlar çıkana kadar antialerjik mama başlandı sonuçlarda besin alerji görünmüyor ama geçmeyen mukus olduğu için antialerjik mamaya devam edin dedi
B
Belmanur
21 Eylül 2025 20:51
Hocam benim oğlum 4 buçuk aylık ara ara yüzünde kızarıklıklar oldu kafasında konak çıktı burun tıkanıklığı var kakasını yapınca bazen sarı bazende koyu yeşil renk yapıyor sebebi nedir acaba
M
Merve
22 Eylül 2025 05:54
2aylık kızımın yanakları kıpkırmızı kabarıyor nasıl bir diyet uygulamalıyım ne dokunduğunu bilmiyorum şuab
M
Merve
22 Eylül 2025 05:55
2aylık kızımın yanakları kıpkırmızı kabarıyor nasıl bir diyet uygulamalıyım ne dokunduğunu bilmiyorum şuan
Ü
Ülkü D. ..
22 Eylül 2025 20:00
Ecem hanım merhabalar kızım 15 aylık sadece eklerinde parmakk kenarlarında ve ayak parmaklarında içi su dolu küçük sivilceler çıkıyor yaklaşık 1 senedir bir kaç gün sönüyor sonra tekrar çıkıyor bazen iltihaplı da olabiliyor bu alerji midir ?
G
Gökçen U.
23 Eylül 2025 08:11
Hocam 2.5 yıldır katı diyet yapıyoruz. Fırınımızı mutfak eşyalarımızı dahi ayırdık. Eser miktara dikkat ediyoruz. Geçmeyen aksine değerleri giderek artan süt-susam-buğday alerjisi nerede yanlış yapıyoruz yada nasıl bir destek almalıyız.
A
Ayyüce B.
23 Eylül 2025 16:34
3 aylık kız bebeğim var doğum kilosu 2.9 şuan 5.5 mama ile besleniyor. Her mama sonrası ve gün içinde balgamlı öksürüğü var. Ciğerleri temiz çıkıypr kan sonuçları da iyi. Alerjik mi sizce yoksa reflü mü
B
Birsen Y. ..
24 Eylül 2025 02:47
Merhaba Ecem Hanım, bebeğimin sol yanağında uzun süredir bir kızarıklık var.kuru şekilde pullanmalar oluyor ve sürekli nemlendiriyorum.Doktorumuz ile kortizonlu krem kullandık.ilacı kullanırken geçti fakat sonrasında tekrarladı.nasıl bir yol izlememiz lazım? Sürekli kortizonlu krem kullanmak cilt yapısını bozmasından korkuyorum
N
Nazlı Y.
25 Eylül 2025 07:41
Merhaba bebeğim 4,5 aylık kakada kmukus ve çizgiler halinde kan gördüm süt diyetine başladım 5 gün sonra tekrar gördüm tahin ve yer fıstığını da kesmeyi düşünüyorum doğru mu sizce ? Bugün yediğim besinin alerjisi yarınki kakasında mı çıkar ?
B
Bahar Ş.
25 Eylül 2025 11:50
Ecem hanım Merhaba
Bebeğim 41. Hafta da 2770 kilo 47 cm olarak doğdu 2 aylık kontrolümüzde 4960 kg geldi. 2. Ayımızdan sonra kaka rengi yeşil ve mukuslu olmaya başlamıştı sonrasında 3 kez kan lekeleri gördüm alerji olabilir diye doktora gittik bu arada 2 ay 25 günlüktü ve 5380 kg 42 cm de boy ölçüldü. Bana çok düşük geldi kilosu alerji durumu ile alakalı mıdır. Deri testi yapıldı ama sonuç vermedi kendim deneyerek bulacağım alerjisi olan şeyi.
Bebeğim 41. Hafta da 2770 kilo 47 cm olarak doğdu 2 aylık kontrolümüzde 4960 kg geldi. 2. Ayımızdan sonra kaka rengi yeşil ve mukuslu olmaya başlamıştı sonrasında 3 kez kan lekeleri gördüm alerji olabilir diye doktora gittik bu arada 2 ay 25 günlüktü ve 5380 kg 42 cm de boy ölçüldü. Bana çok düşük geldi kilosu alerji durumu ile alakalı mıdır. Deri testi yapıldı ama sonuç vermedi kendim deneyerek bulacağım alerjisi olan şeyi.
H
Hasret E. ..
26 Eylül 2025 08:51
Merhaba ecem tuğba hanım. Kızım 3 yaşında yaklaşık 1.5 senedir kusma atağımız var biraz araştırıldı çeşitli doktorlara gittik fakat tam net sonuçl alamadık Sabah uyandığımızda bazen karnım acıyor diyo ve aniden ard arda kusuyor yada gece uykusunda öksürüyor ve 5 6 7 kez bazen kusuyor acile gidiyoruz mide bulantısı iğnesi yapılıyor geçiyor sonra bu durum1 ay sonra tekrar yaşanıyor. Mide doktoru reflü olabilir dedi mide ilaçları verdi ama benim kızımda geniz akıntısı var gece yutkunurken bile hissediyorum. Aynı zamanda alerjik rinit dedi KBB. Burun spreyi verdi. Aynı zamanda alerji testi yapıldı ciltten ama bişi çıkmadı kanda ige( alerji değeri) 75 çıktı. Ama net bir sonuç alamadık bu şikayetlerimiz hala devam ediyor ne yapmalıyım röntgen çekildi gazı var denildi. Nasıl bir yol izlemeliyiz
G
Gamze C. K. T. ..
28 Eylül 2025 15:58
Ecem hanim merhaba, bebegim 57 günlük, 1 ayı geçtikten sonra önce köpüklü kaka, gaz sancisi takibinde mukuslu kaka ve egzama oluştu. 43 günlük iken doktora gittik ve alerji testleri yapıldı negatif çıktı. Eliminasyondiyeti ile ilk etapta sut ürünlerini, yumurta ve kuruyemisi kestik, egzama biraz azaldı, gazi rahatladı ama mukuslu kaka geçmedi. 20.gunde ise kakada kan vardi bunun üzerine doktorumuz kırmızıeti de kesti. Diyeti açmaya başlayamadk bile. Cok yoruldum, bir yerlerdeyanlış mi yapıyoruz?
M
Mizgin K. ..
29 Eylül 2025 05:46
Merhaba Ecem hanım bebeğim 4 ay 12 günlük doğduğundan beri kakası mukuslu yeşil ve köpüklüydü yanakları döküntülü geçmeyen hırıltı ve kilo alımlarımız sürekli sınırda ve üstelik meme reddi de başladı birkaç doktora göründük ve bize normal alerjini olmayacağını söyledi ancak son gittiğim doktorun benim zorlamam doğrultusunda test yapıldı. Kakada kan hiç olmadı test sonucu buğday ve fıstığa alerjimiz vardı ben diyete başladım ama buğday alerjisi geçicidir ya da ilerde çökyak hastası mı olur. Teşekkür ederim
K
Kübra S. ..
29 Eylül 2025 19:19
Bebegim 11 aylik yeşil kaka yapıyor ve her zaman pişik oluyor gunde 6 , 7 defa kaka yapıyor