Alerji Diyetisyenine Soru Sor
7347 görüntüleme

Ecem T. Ö. E.
Allerji Diyetisyeni
18 Ağustos 2025 17:57
Merhaba,
Ben Uzman Alerji Diyetisyeni Ecem Tuğba Özkan Eser.
Besin alerjilerine dair sorularınızı bekliyorum ☺️
Ben Uzman Alerji Diyetisyeni Ecem Tuğba Özkan Eser.
Besin alerjilerine dair sorularınızı bekliyorum ☺️
Z
Zehra Ö.
20 Eylül 2025 20:15
Merhaba Ecem hanım bebeğim kolik bir bebekti sürekli gaz sorunumuz vardı sesli kaka yapma ve mukuslu kaka vardı 5 aylıkken kakasında kan gördüm ve süt diyetine başladık diyetten sonra kan sorunumuz bitti 7 aylıkken alerji testi yapıldı sadece yumurta alerjimiz çıktı bağırsak tepkili olduğu için süt diyetine de devam ettik 11 aylıkken vücutta egzema oldu alerji testinde sadece yumurta alerjisi çıktı ve süt diyetini doktor kontrolünde bıraktık bebeğim şuan 20 aylıkve gece gaz sıkıntımız devam ediyor ne yapmalıyız(bu arada diyet yaptoğım dönemde de bebeğim gazlıydı gece saat başı uyanırdı)
T
Turkana M.
20 Eylül 2025 20:19
Merhaba Ecem hanım. Bebeğim 4ay9günlük. İspa (kanlı kaka)olan bir bebekti doğduğundan beri inek sütü ürünleri ve yumurta dieti yapıyorum. Yoğurtu katı gıdaya geçince başta mı vermeliyim tadımların sonunda mı? Öneriniz nedir? Teşekkürler
Y
Yeşim Ö.
20 Eylül 2025 20:22
Merhaba. Süt alerjikti. Alerji testi yapılmadı. 3 4 ay diyet sonucu kakada kan gitti. Her şeyi yiyebiliyoruz. Diyeti açalı 6 ay oldu. Ancak kolik sancıları bitse de gaz şikayetimiz tam olarak bitmedi. Şuan 13 aylık bazı günler gaz nedeniyle uykularımız çok zor geçiyor. Özellikle makarna yediğimiz gece çok fena ağlıyor. Dışarıdan bişey yediğimiz zaman gaz şikayeti oluyor. Başka bir şeye mi alerjisi var acaba. Ne yapsak bilemedik. Normal makarnalar ince bulgur yiyemiyoruz. Ama bebekler için olan makarnalar gaz yapmıyor. Ekmek yiyor gaz yapmıyor. Normal bulgur gaz yapmıyor.
M
Melike
20 Eylül 2025 20:30
İyi akşamlar bebeğim 5 buçuk aylık çok fazla gaz sancıs çekiyoruz ara ara mukuslu kaka yapıyordu birde popo arası kızarıklık var bunlar tek başına alerji belirtisi değil denildi geçen gün muzlu danone tattırmıştım hocam ve nokta kadar kakasında kan vardı doktorumuz alerji maması verdi ama asla içmedi keçi sütlü mamaya geçtik fakat oda yaramadı tekrar normal mamaya geçtim nasıl bir yol izlemeliyim alerji testi yapılmadı
H
Halenur Ç.
20 Eylül 2025 20:40
Hocam merhaba 40 günlük bebeğim var emerken çok ağlıyor gürültülü kaka yapıyor sürekli inliyor gece hiç uyumuyor kakasında belli belirsiz kan lekesi var gibine yapmam gerekiyor alerjisi mi var
M
Melek K.
20 Eylül 2025 20:52
Merhaba, kızım 27 aylık. 22 aylıkken kabak çekirdeği verdiğimde bütün vücudunda kırmızı döküntüler olmuştu.2.gün veremedim o yüzden. Tekrar ne zaman denemeliyim? Ve bu gibi alerjik durumlarda yapılması gerekenler nelerdir? Yeni bir besin vermeye korkar haldeyim. Daha önceleri de birçok besinde sorun yaşadık. Birde her kaka sonrası pişik oluyor bezi bekletmediğim halde. Alerjik olabilir mi?

Semra K. ..
20 Eylül 2025 22:30
23 haftalik bi kere kanlı kaka oldu, Dr diyet önermedi. Ama emerken çokagliyo, bazen memeye gelmek istemiyo. Vs. Bazı nedenlerden dolayı süt ve süt ürünlerine alerji olabilir dedi. Diyetsiz devam ediyoruz normal mi?
G
Gamze Y. ..
21 Eylül 2025 04:00
Merhabalar
Bebeğim 3 ay 20 günlük
Ek gıda serüvenine başlamadan önce besin alerjisine yönelik alerji testi yapılabilir mi
Bebeğim 3 ay 20 günlük
Ek gıda serüvenine başlamadan önce besin alerjisine yönelik alerji testi yapılabilir mi
T
Tuğçe Y.
21 Eylül 2025 04:22
Merhaba, bebeğimin doğduğundan itibaren çok fazla kusması nedeniyle süt ürünleri ve tahıl diyeti denedim doktor tavsiyesiyle. Herhangi bir kaçak da yapmadım. Kusma devam edince iki diyeti de bıraktım. Bebeğim 4.5 aylık ve şiddetli şekilde kusmaya devam ediyor, emzirmeye başladığım an kucağımda emerken bile kıvranıyor. Ayrıca aşırı gazlı bir bebek. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Bazen günde 10 kıyafet değiştiriyorum. Gece uykusunda bile kusuyor.
Z
Zeynep A.
21 Eylül 2025 04:25
Hocam günaydın çocuğum 57 haftalık Cocugum 7 ayından beri sürekli birşeyler yerken felan hep burnunun ustunu kasıyor neden kaşınır acaba
B
Berrin Ş.
21 Eylül 2025 04:56
Merhaba Ecem hanım, kilo alımı iyi olan sadece anne sütü kullanan bir bebeğim var. Şu an 4,5 aylık. 2 aylıktan beri mukuslu tamamen cıvık ve gürültülü kakası var. Bazen çok cıvık su gibi bazen de çamur gibi daha yoğun oluyor. Bir ay önce de az bir şey kan gördüm. Bir kaç gün önce de tekrarladı. Diyete başlamalı mıyım? Ya da önce test mi yapılması gerekiyor?
Bir de kusması zaman zaman artıyor azalıyor ama beni daha endişelendiren 3 kere fışkırır tarzda miktar olarak fazla kusması oldu. Bu da besin alerjisi kaynaklı olur mu?
Bir de kusması zaman zaman artıyor azalıyor ama beni daha endişelendiren 3 kere fışkırır tarzda miktar olarak fazla kusması oldu. Bu da besin alerjisi kaynaklı olur mu?
Ç
Çağlayan B.
21 Eylül 2025 05:15
Bebeğimm 10 aylık süt ve süt ürünleri alerjisi var. Ne zaman muz yese egzama ve mukuslu kaka ishal geri geliyor. Muz alerjiside olabilir mi
V
Vesile D.
21 Eylül 2025 05:20
Merhaba, kızımda yoğurt yediğinde bir sorun yok fakat yoğurdun tekrar ısıl işlem gören halleri peynir, çorba gibi türevlerinde kızarıklık ve kabarmalar oluyor vücudunda neden olabilir
K
Kübra S. ..
21 Eylül 2025 06:02
.
S
Songul B.
21 Eylül 2025 06:11
Atopik Dermatit 9 aylık Doktorumuz bu tanıyı koydu ve krem verdi biodermanın ve zatiden damla verdi ama alarji testi yaptırmadık yani neye alarjisi oldugunuda bilmiyoruz sadece yüzü kızarıyor onun hariçinde hiç bi yerde bi belirti yok sizce ne olabilir.?
M
Merve N. K.
21 Eylül 2025 06:36
Merhaba benim bebeğim dört aylık 3 aylıkken iki kez mukuslu kanlı kakası oldu o gün farklı ne yediğimi düşündüm ve aklıma kaju yediğim geldi çünkü süt ve süt ürünleri tükettiğimde böyle bir şey olmamıştı sizce olabilir mi
T
Tuğçe S.
21 Eylül 2025 08:50
Merhaba 40 günlükten beri süt yumrurta susam avakoda domates gibi alerjenler yüzünden diyetteyim. Hiç kan yoktu mukus ve gürültülü kaka ve ciltte döküntü. 4 aylıktan beri kakasını 5-6 dünde bir kıvançı şekilde yapıyor. Bebeğim 9 aylık ve doktor diyet açtırdı hem bebekte hemde bende. Fakat bebeğim hala kakası normale dönemedi çok az mukus devam ediyor. 4-5 güne bir yapıyor nasık bir yol izlemeliyim. Testlerde alerji çıkmıyor
H
Halenur Ç.
21 Eylül 2025 09:04
@Ecem Tuğba Özkan Eser merhaba hocam bebeğim 40 günlük beslenirken aşırı huzursuz ağlıyor memeyi bırakıyor sonra tekrar emmeye başlıyor burnu sürekli tıkalı hırıltılı da var gürültülü bir şekilde kaka yapıyor kakada belli belirsiz kan lekesi var ne yapmalıyım hiç uyuyamıyor 😕
S
Sema K. ..
21 Eylül 2025 09:27
Merhabalar hocam
Bebeğimin vücudunun farklı bölgelerinde kızarıklıklar var. Doktora randevu aldım. Ama randevumuz için ileri bi tarih verildi. Doktora gidene kadar ne önerirsiniz
Bebeğimin vücudunun farklı bölgelerinde kızarıklıklar var. Doktora randevu aldım. Ama randevumuz için ileri bi tarih verildi. Doktora gidene kadar ne önerirsiniz
G
Gamze E.
21 Eylül 2025 10:51
Merhaba hocam kızım 4 aylıkken süt ve süt ürünleri yumurta alerjisi teşhisi kondu anne sütü ile besleniyordu ben diyet yaptım geçti şuan 2 yaşında hala anne sütü ile besleniyor asla ama asla ek gıda veremiyorum herşeyi reddediyor yemek yeme bozukluğu var nasıl yemek yiyebilirim bilmiyorum öğürüp çıkarıyor zorlayınca böyle olunca memeden de kesemiyorum yaşına göre 6 ay geriden geliyor gelişimi