Diş Çıkarma Hakkında

5561 görüntüleme
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

11 Ağustos 2025 09:34
Merhaba Sevgili Anneler ve Babalar,
Diş çıkarma dönemi ile alakalı bazı sorularınız olduğunu görüyorum ancak arama butonu ile hepsine ulaşamıyorum bu sebeple sizin aklınıza takılan soruları buraya iletip cevap alabilirsiniz 🫶🏻
Diş çıkaran bebeklerin anneleri olarak burada buluşalım 🙏🏼

Kısaca bilgi verecek olursam ;

Diş çıkarma süreci 4-6 aylık dönemde başlasa da çoğunlukla ilk diş 6-8 ay gibi sürelerde ağız içerisinde belirir 🦷

Peki bebeğiniz diş çıkarırken onu rahatlatmak için neler yapabilirsiniz?

1- Soğuk uygulamalar; 🧊
bebeğinizin emziğini soğuk suda bekleterek vermek, diş kaşıyıcıları buz dolabında saklamak veya müslin bezleri biraz ıslatarak soğutmak gibi yöntemler tercih edebilirsiniz

2 - Soğuk gıdalar;
Eğer bebeğiniz ek gıda sürecinde ise soğuk gıdalar ile kaybolan iştahını biraz hareketlendirebilir ve ağrılarını dindirebilirsiniz. Soğuk çorbalar, smoothieler hazırlayabilirsiniz.

3- Diş çıkarma jelleri ve granülleri, 🪥
İçeriği temiz ürünleri kullanabilirsiniz.

Bu içeriğin video haline ve önermediğim başlıklara ulaşmak için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.
👇🏼

Instagram: drnazligulec

https://www.instagram.com/reel/DNNVKMsoNye/?igsh=MTlydGxzYnhpcjVnaQ==

https://www.instagram.com/reel/DNsc0n52uFI/?igsh=bGJrMTE2ZjFsdHFp

Sevgiler 💕
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

25 Ekim 2025 07:52
@Melek Özel Melek hanım, içeri doğru eğimli mi demek istiyorsunuz? Yoksa tamamen dönük mü? Bir fotoğraf iletin bana burda profildeki sosyal medya hesabımdan bi bakayım
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

25 Ekim 2025 07:53
Tuğba hanım,sizi etiketleyemiyorum. 12-16 aya kadar zamanımız var ama muhtemelen 10. Aya doğru çıkarırsınız. Dönem dönem diş ağrıları pik yapabilir soğuk uygulama yapabilirsiniz 🙏🏼 evet gece ağlamaları dişten 🥲🥹
N

Nuray

25 Ekim 2025 09:16
Merhaba nazlı hocam bebeğim 10 aylık hiç dişi çıkmadı ve belirti de yok süt ve süt ürünlerine alerjimiz var tamdengeli beslenemiyoruz yumurta yoğurt süt ürünleri yiyemiyoruz protein veya kalsiyum çok alamıyor bu sebeple alakası olabilir mi
Acaba
Ceren N. K.

Ceren N. K.

26 Ekim 2025 06:22
Nazlı hocam merhaba. Kızım 10 aylık. Üstte 4, altta 3 diş çıktı. Ön kesici dişlerden 4.sünün alt ilk çıkan dişinin arkasından geldiğini fark ettim. Sanki ilk çıkan dişin direkt arka hizasından çıkıyor gibi gözüküyor. Kızımın vücut ısısı iki gündür 37.5-37 civarında seyrediyor. Aşırı bir huzursuzluğu yok ama normalinden daha huzursuz gözlemliyorum. Sebebi dişin kendi yerinden değil de diğer dişin arkasından gelmesi midir? Bir şey yapılabilir mi ve bu bir sorun teşkil eder mi? Teşekkürler
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

26 Ekim 2025 10:23
Nuray hanım, eksik beslenme mecburi ise mutlaka doktorunuz ile sağlıklı alternatifler konusunda liste isteyin, size uygun ve alerjik olduğunuz ürünün alternatiflerini diyete koymak lazım. Bu sebeptendir veya değildir diyemem ama daimi dişlerini etkiler bu durum, o yüzden mutlaka düzenleme yapalım ☺️💕 10 ay artık neredeyse normal, çocukların %80i böyle.. yakında gelecektir eline bol bol ısırmalık sert gıda verin (havuç salatalık gibi)
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

26 Ekim 2025 10:26
Ceren hanım, supernumerer diş de olabilir yani ekstra diş veya kendi dişiniz ordan da geliyor olabilir. Bazen çene gelişme hızı ile diş çıkma hızı birbirine yetişemiyor böyle çapraşıklıklar oluyor ve çene geliştikçe diş pozisyon alıyor ama yine de görüp değerlendirmek gerekir.
Bi ufak diş hekimi kontrolü olsanız iyi olur ☺️💕
Emin olalım 🙏🏼
@Ceren Nazlım Konyar
G

Gülşen B. B.

1 Kasım 2025 17:16
İyi günler hocam. Oğlum 14 aylık alt ve üstte ön iki dişler var .sıralamaya göre altta diğer dişleri beklerken üstte en arkadaki öğütücü dişi çıkmış farkettim bu normal mi .
M

Merve K.

3 Kasım 2025 12:49
Hocam merhaba tekrar geçen gün sormuştum size önlerden sonra azı dişi çıkıyor yeni diş diğeriyle üst üste gibi sırasına gelir mi acaba?
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

3 Kasım 2025 17:39
Merve hanım yukarıda da cevap yazdım size ama etiket yapamadığım için fark edemiyorsunuz sanırım, yukarıyı tekrar okumanızı rica ediyorum. Üst üste gelmesinde şuan için çene gelişimi devam ettiği sürece sorun yok, çene büyüdükçe düzelecektir. Takip edin, eğer ilerleyen dişler de çapraşık çıkıyorsa o zaman ileride Ortodonti ihtiyacı olabilir deriz ve gelişim aşamasında takibe alırız çocuğu (5-8 yaş ) ama bunun için size önerdiğim gibi erken bir diş hekimi edinin acilen. Bebeğinizin alışması lazım
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

3 Kasım 2025 17:40
@Gülşen Boral Bozkurt merhaba Gülşen hanım hiç sorun teşkil etmez, bakımları iyi yapalım 🙏🏼
M

Merve K.

3 Kasım 2025 17:43
@Nazlı Güleç Baca teşekkür ederim hocam gördüm mesajlarınızı
D

Duygu Ç. ..

5 Kasım 2025 11:12
Hocam merhaba. Kızım 5 ay 23 günlük. Yaklaşık bir ay önce alt ön iki dişi çıktı. Şimdiyse ön yandan diş çıkıyor. Yanlış anlamamışsam eğer köpek dişi olarak gördüm. Üst ön dişler çıkmadı henüz.bir problem var mıdır normal mi bu durum. Alt diş çıkarmasına göre aşırı huzursuz gece uyuyamıyor hiç.
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

5 Kasım 2025 13:05
Merhabalar dişlerin çıkma sırası çok önemli değil bazen kitabı bilgiye uymayabilir hiç hiç hiçbir önemi yok bu durumun, burada önemli olan şey dişler çıktıktan sonra annenin/babanın gerekli bakımı yapıyor olması. Yalnız üst çene için genelde köpek dişi çıkıyormuş gibi görünür bu bir yanılsamadır üst çene kemiği geliştiği için köşe diş daha belirgin hale gelir muhtemelen normal sırada diş çıkaracaksınız ama olmasa bile köpek dişi bile gelse hiç önemli değil @Duygu Çınar

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir