Uyku Eğitimi

1174 görüntüleme
H

Hatice Ö.

18 Temmuz 2025 12:34
Merhaba sevgili anneler birkaç annenin mesajı üzerine genel bir başlık açarak ikizlerime kendi verdiğim uyku eğitiminden bahsetmek istedim sizlere. Öncelikle sabırlı olmanız gerekiyor gibi klasik cümleler kurmayacağım size çünkü eminim benim gibi her anne sabırlıdır öyle de olmamız gerekiyor çünkü mini bireyler yetiştiriyoruz elbette ki çok zorlu süreçler ve Zorlu yollardan geçiyoruz her birimiz. Öncelikle uyku arkadaşınız yoksa bir tane uyku arkadaşı edinmenizi tavsiye edebilirim, ve bebeğinizin ayına uygun uyku uyanıklık sürelerine not almanızı kaçta uyumasi kaçta uyanması gerekiyor bunları not almanızı istiyorum, ben uyku eğitimi verdiğimde bebeklerim 6. aya yeni girmişlerdi yani o atak süreçlerini geçirdikten sonra verebilirsiniz. Eğitime ilk geceyle başladım ve muhakkak bir tane karartma perdesi edinin daha kolay uykuya geçiyorlar, ben hiçbir zaman uyku rutini yapmadım ama uyku rutini yapmak isteyen yapabilir duşunu aldıran aldırabilir, benim düzenim akşam uykusuna geçmeden önce 15 dakika öncesinde sesli oyuncakları kaldırıyorum alt değişimlerini yapıyorum, kıyafeti değişecekse kıyafetlerini değiştiriyorum ve götürüyorum odalarına besleyip yataklarına yatırıyorum. İlk etapta yatırdığınızda ağlayabilir onu yatırmadan önce sevin okşayın yanında olduğunuzu hissetsin bebeğiniz, yatağa yatırdınız anneler yatırdıktan sonra birkaç dakika bekleyin mizirdanmalar olabilir bunlar normal eger ağlamalar başlarsa elinizi poposuna koyup yanında olduğunuzu hissettirebilirsiniz, sevebilirsiniz yataktan, ama yapmamanız gereken bir şey var üzerine sakın eğilmeyin sizi görecek şekilde yanına oturun ( ben paralel oturuyorum genelde ) saçını sevebilirsiniz, sırtını sevebilirsiniz, sevdiği bir ninni varsa onu soyleyebilirsiniz, onun yanında olduğunuzu hissettirin bebeklerinize eğer ki bütün bunlara rağmen hala sakinleşmiyorlarsa piş pat yöntemine geçin ( eliniz poposunda piş piş diyerek vurun ). Piş pata en az 3 dakika devam edin az sustu diye hemen bırakmayın, 3 5 dakika piş pat yaptıniz sakinledi bebeğiniz önce pat patı kesin sonra piş pişi kesin, baktınız yine ağlamaya devam etti yine aynı şekilde piş pat yöntemini uygulayın, ağlama şiddeti artarsa kucağınıza alıp sakinleştirebilirsiniz bunu maksimum 30-45 dakika yaptim. Odadan çıkardım sakinleştirdim yarım saat ve sonra yine denedim. İlk gün bebeğimin ikisi de ağladı hatta biri çok ağladı ve ağlarken öksürmekten kustu ama yılmadım o gün kendi eski yöntemimle sallayarak uyuttum ertesi gün gündüz devam ettim yine aynı şekilde gece de 20 defa bu şekilde bebeğimin bir tanesine tekrarladım çünkü bebeğimin biri dönmeyi öğrendi o süreçte ve çok inat bir bebekti, 3 gün hiç es vermiyorsunuz anneler ben bir ay dışarı hiç çıkmadım, misafir kesinlikle kabul etmeyin, ilk gün çok zor geçiyor 2. Gün biraz daha iyi geçiyor ama genel olarak 3 gün zor geçiyor ama 3 günün sonunda ağlama süreleri uykuya geçme süreleri kısalıyor, ve başaracağıni anlıyorsun. O zamanları hatırlıyorum da gerçekten kafama çok takiyordum çok yoruluyordum. Gurbette yaşıyorum ailem çok uzakta ve basarmam lazımdı ve başardım şimdi iyi ki diyorum. Ve bir annenin kendine yapabileceği en güzel şey kesinlikle uyku eğitimi vermek. Azminiz ve sabrınız bol olsun sevgili anneler, kolay gelsin 🌸
E

Elif K. G.

13 Ağustos 2025 15:32
Aciklayici bilgileriniz icin cok tesekkurler Hatice hanim
Benim bebegim de 6.5 aylik mama ve anne sutu aliyor, sukur gece uykulari sorunsuz 1 kez beslenme icin uyaniyor emerken uyuyakalinca yerine koyuyorum uyuyor
Ama gunduzleri durumum icler acisi, mesela bugun 6:45 de uyandi emdi, 8:30-9:30 arasi uyudu ben uyutmayacaktim ama o kadar mizmizlandi, kulak goz kasimasi yapti ki emzirirken uyuyakaldi
Gunduzleri emzirdikten sonra yerine koyunca ya hemen uyaniyor yada yarim saatte uyaniyor kesin saat kurmus gibi daha uzun uyumuyor hic yerine koyunca o yizden gunduz butun uykularimi kucakta yapiyor ve ben de ev isi dinlenme hic bisey yapamiyorum gunduz
Bu sicaklarda isim daha zorlasti
Ne onerirsiniz bu durumu nasıl değiştirebilirim
H

Hatice Ö.

15 Ağustos 2025 04:23
Merhaba Elif Hanım, sizin aylarinizda bebeginizin 3 uyku yapması gerek uyandığı saatten 2 saat sonra uyumalı, Max 2 saat (ben Max. 1.5 saat uyutuyordum), ikinci uyku 1.5 saat, üçüncü uyku şekerleme uykusu 30 dk., yani en azından ben ikizlerime uyku eğitimi verdiğim andan itibaren sürekli bu şekilde uyuttum saati gelince kaldırdım biraz daha uyusun isimi bitireyim demedim. Siz emzirirken kucağınızda uyudugunda değil uykuya dalmadan uyanık yatağına bırakmalısınız, burada ki amaç aslında Bebek yatağına uyanık yatmalı ki gece veya gündüz uykularında uyanıp geri uykuya gecebilsin, uyku hijyeni önemli sıcakta uyumayabiliyorlar karartma perdeniz yoksa bir tane temin edebilirsiniz, siz kucağınız da uyutmaya devam ettikçe yatağına koyar koymaz uyanacaktir, bu desteği kesmelisiniz
K

Kevser K.

16 Ağustos 2025 06:50
Merhaba bebeğim 9 ay 24 günlük ve 24 gündür uyku problemi yşıyoruz geceleri parça halinde toplam 3 saat uyuyor ne yaptıysam düzelmedi rutini oluşturdum olmadı Melisa çayı önerir misiniz
K

Kübra A.

16 Ağustos 2025 08:44
Hatice hanım merhaba öncelikle teşekkür ederim bilgilendirme için . Bebeğim 10.5 aylık ve ben eylülde işe başlayacağım. Bebeğim beşikte yatmıyor ve memede uyuyor ne yapacağım bilmiyorum lütfen bana da destek olın 🌺
H

Hatice Ö.

16 Ağustos 2025 09:20
Kevser Hanım destekle uyutuyorsaniz desteği kesmeden düzelmesini bekleyemezsiniz, bebekler düzen ve rutin sever, bununla birlikte uyutmak için verdiğiniz bir destek varsa ne kadar rutin yapsanız da nafile. İstikrarlı olmalısınız birkaç gün denedim olmadı diye birşey yok sonuçta alıştığı bir uyuma şekli var ve siz o desteği vermeden uyumasını bekliyorsunuz elbette ki kolay olmayacak ama sabırlı olursanız sonunda sizde bebeğinizde rahat edersiniz. Ben kızlarıma hiçbir bitki çayını kullanmadım eğer ki kullanmak istiyorsanız doktorunuza danışıp öyle kullanın
H

Hatice Ö.

16 Ağustos 2025 09:27
Kübra Hanım yukarı da detaylı bir şekilde nasıl uyku eğitimi verdiğimi anlattım sizde benim yaptığım yöntemle başlayabilirsiniz, sizin zaten diğer annelerden daha çok ihtiyacınız olacak desteksiz uyutmaya ve ertelemeden başlamanız gerek, ben de çalışan bir anneyim ve ise döndüğüm de uykuları ile ilgili aklımda en ufak bir soru işareti kalmayacak. Sizin de öyle olmalı. Kafanızda oturtun netlestirin ve beklemeden yarın akşam uykusunda başlayın, istikrarlı ve sabırlı olmanız lazım, en az 3 hafta uyku saatlerinde evde olmalısınız ve yatağında uyumalı uyku arkadaşınız yoksa bir tane uyku arkadaşı temin edebilirsiniz
S

Sultan B.

28 Ekim 2025 18:12
Merhaba, suan 3.ayimizi bitirdik. 5.ayda uyku saatlerini duzenlemeye başlayabilirsiniz demissiniz. Nasil yapilmasi gerekiyir o? Uyaniklik suresi max 2 saat olacak sekilde ayarlayip uyutmaya calışıyorum. Ama uykusu olmasina ragmen kucagimda ağlıyor..

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir