Böbrek Genislemesi

760 görüntüleme
E

Elif D.

15 Temmuz 2025 07:21
Üç aylık bebegim var hamileyken böbrek genişlemesi vardi geçti demişti doktor ama baktirdigimizda geçmemiş 6mm büyüme var dedi yaşayan varmı böyle bı durumu
S

Sudenur P.

14 Ekim 2025 23:10
Öncelikle korkmayın böbrek genişlemesi genellikle idrar borusunda darlık veya kısmi tıkanma sebebiyle olabilir yapılacak olan testlerde darlık mı var tıkanıklık mı var böbreğe idrar gerimi kaçıyor hepsi belli oluyor önemli olan bebeğin ciddi bir idrar yolu enfeksiyonu geçirmemesi sık geçirirse zaten koruyucu antibiyotik başlanıyor genellikle gerileme de oluyor umarım iyileşir❤
E

Elif D.

15 Ekim 2025 06:52
@Sudenur Polat gizli enfeksiyon olabiliyormus farketmessem diye endişe ediyorum
Çağla

Çağla

15 Ekim 2025 17:31
Sintıgrafı cekıldık up darlık muhtemelen,daha sonucu gösteremedık..en kotu senaryo cerrahı sanıyorum hayırlısı olsun en azından tedavısı var diye teselli ediyorum kendımı bobreklerın fonksıyonları inşallah sıntıgrafıdekı gobıdır
E

Elif D.

15 Ekim 2025 18:02
İyilesir insalalh
B

Buket Ö.

23 Ekim 2025 12:49
Çağla hanım sintigrafş çekilmesi nasıl oldu nasıl geçti bize de onu önerdiler sürekli büyüyor böbrekleri zor bi işlem mi? Sondalı işlemden sonra çok korkuyorum çok ağladı onda
Çağla

Çağla

23 Ekim 2025 14:28
Merhaba ,aslında acısız bir işlem damar yoluyla az doz radyasyon veriyorlar 45 dk bebegı sarıyorlar sabıtlıyorlar.uykusu varsa uyur ama bızımkı uyumadı 45 dakıka boyunca ağladı yanına gırebıyosunuz,telefondan sarkı vs oyalayabılırsınız uyumaz sa,bızımkı emzıkte almıyor uyumadıda biraz zor gecti
Çağla

Çağla

23 Ekim 2025 14:30
Sonucları gösterdim bende hafta yakın takıp onerdıler aylık bobrek USG ve idrar tahlılı.eğer kötüyegıderse böbrek fonksiyonlarınkaybetmesın dıye cerrahı olabılırmış.buarada ıdrar yolu enfeksiyonu olmaması gerekiyor tabi.ama koruyucu antıbıyotıkte vermedı
M

Meltem I. Ğ.

8 Kasım 2025 21:52
Merhabalar bebeğim 4 eylülde doğdu 22 eylülde ultrason çekildik sol tarafta 5.5 mm genişlik çıktı dün de nefroloji bölümünde randevumuz vardı ultrasonda sol 6.00 sağ 6.7 mm genişlik çıktı idrar temiz çıktı şükür enfeksiyon geçirmemiş bir ay sonra gel dedi korkuyorum daha çok küçük
E

Elif B.

11 Kasım 2025 11:03
Böbrek çalışma yüzdeleri kaç çıktı acaba sintigrafi de

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir