Alerji Diyetisyenine Sor
1099 görüntüleme

Ecem T. Ö. E.
Allerji Diyetisyeni
9 Temmuz 2025 15:16
Merhaba ben Alerji Diyetisyeni Ecem Tuğba Özkan Eser.
Besin alerjilerine dair sorularınızı bekliyorum 🌸
Besin alerjilerine dair sorularınızı bekliyorum 🌸
M
Merve G. P. ..
20 Eylül 2025 16:18
Merhabalar Ecem hanım, oğlum 10 aylık. Anne sütü alıyor 6.ayında ek gıdada tadımlara geçmiştik. Yoğurt tadımında yüzünü tamamen kaplayan kabarmalar olmuştu ve sesi kısılmıştı sonra süt ve süt ürünleri vermedim. Daha öncesinde geçmeyen konakları çok fazla gaz şikayeti ve yüzünde egzamalar vardı. Ama doktorumuz herhangi bir sorun olduğunu söylemedi. Üç ay sonra tekrar yoğurt denedim ve bu seferde gözü şişti ve yüzünün belli bölgelerinde kabarmalar oldu. Bu durumda nasıl ilerlemeliyim? Teşekkürler🌸🌺
E
Elif ..
20 Eylül 2025 16:23
Merhaba kızım yaklaşık 3 aylıktan beridir hep ishal şekilde dışkılama yapıyor bazen minik kanlanma bazen mukuslu bazen kremsi oluyor. 1 ay süt ve süt ürünleri kullanmadım bına rağmen yine aynı şekildi. Şuan 6 aylık olduk ek gıdaya başladım ama yoğurt vermedim henüz. 39+6 w de doğdu Doğuö kilosu 3600 şuan güncel kiloda 10800
S
Sema O.
20 Eylül 2025 19:41
Merhabalar ecem hanım oğlum16 aylık oldu kan testinde yumurta 1.77 süt 3.24 çıktı. Henüz hiç diyet açmadık korkuyorum açıkçası bu değerlerle diyet açmam uygun olur mu değerler nasıl sizce
B
Berna K. Y.
20 Eylül 2025 20:59
Merhabalar, iyi çalışmalar dilerim. Oğlum 4 ay 2 haftalık. İlk üç ay epey gazlı bi bebekti gaz çıkarmaya çalışırken fışkıran sıvı kakalar çoktu, şimdi gazları biraz hafifledi kakasına daha dikkat ettiğimizde hala çok çok sıvı olduğunu söyleyebilirim. Bu durum yarı yarıya gibi, kalan yarısı da mukuslu oluyor. Bakteri adeno patojen gibi taramalar yapıldı gaitada temiz. Fakat bu sıvılık durumu için sizin öneriniz ne olur? Nasıl bi yol haritam olmalı? Kakada nokta nokta şeyler var kan olabilir mi emin değiliz demir ilacı bestiron kullanıyor onun taneleri de olabilir bilemiyorum o tanelerden biraz büyük kakadaki lekeler. Ama kanlı kaka görsellerine de direkt uymuyor. Not: 1. Aydan itibaren sabsimplex ve forbiome minies kullanıyor.
Sevgiler
Berna
Sevgiler
Berna
F
Fatma A. ..
20 Eylül 2025 22:00
Bebeğim 7 buçuk aylık gece çok sık uyanıyor. Yarım saatte bir, bir saatte bir ağlayarak uyanıyor. Uyanırken ayaklarını karnına çekiyor, emerken yay gibi geriye atıyor kendini. Gaz çıkarsada tekrar tekrar rahatsızlanıp yine gaz çıkarıyor
N
Nur K. D.
20 Eylül 2025 23:33
Hocam merhabalar bebeğim 6 aylık. Ufaktan ek gıdaya başladık fatakat 3-4 gündür dizlerinde ve kollarında yuvarlak kabuklu egzama tarzı yaklaşık 10-12 adet döküntü çıktı. Neden olabilir ?
F
Fatma Y.
21 Eylül 2025 00:43
Bebeğim 5 ay 20 günlük 2 aylıkken gaz meme reddi ve mukuslu kaka şikayetiyle süt ve süt ürünleri kesildi geçtiğimiz ay ciltte bakıldı negatif çıktı ben süt ürünlerini bıraktığımda şikayetleri azalıyor fakat doktorumuz yavaş yavaş diyet açmayı önerdi diyet açtığımda şirketlerimiz tekrarladı gerçi tam anlamıyla geçmiş de değildi kakada kan olmadığı sürece problem olmayacağını söyledi doktorumuz doğum kilosu 3350 şu an güncel kilosu 6500 kilo alımının yavaş olduğunu söyledi doktor günde 1 2 kere özel formül mama veriyorum ve anne sütüyle besliyorum bu alerji durumu benim de kafamı karıştırıyor hiç bir doktor var da demiyor yok da ama bir sürecin içine giriyoruz bu sefer sütün kalitesi düşüyor bebek o besinle hiç karşılaşmadığı için tolere de edemiyor nasıl yapmalıyım kakada kan yok başlamalımıyım bebeğimin kilo alamıyor oluşu da canımı çok sıkıyor
Ş
Şerife B. B.
21 Eylül 2025 07:08
Merhaba. Bebeğim bir aylıkken kakasında belli belirsiz kan akıntısı vardı süt ürünlerini kestim bir hafta kadar o sürede de sonrasında da hiç kan olmadı. Şu an 82 günlük, süt ürünlerini yemeye devam ediyorum uzun süredir kakası sarı yeşil arası, bazen mukus oluyor, köpüklü e sulu kaka oluyor. Doktora sorduk kan yoksa alerji diyemeyiz diyete gerek yok dedi. Ancak kka belirtileri kan hariç devam ediyor. Döküntü veya huzursuzluk başka bir şeyi yok bebeğimin. Ekstra önlem önerir misiniz?
B
Bayram T.
21 Eylül 2025 07:51
2 aydan sonra Atopik başladı ve iyileşmedi (advantan sürünce geçiyordu sonra tekrar başlıyordu hemen ). 5 ayda ek gıda başlandı ( kilo alımı biraz azaldığı için pediatri doktor önerdi. 5. Ayda 6kg ). Şu an 6 aylık . 6,5 kg . Alerji testi için hastahaneye gittik. Süt, süt ürünlerine ve yumurtaya alerji çıktı. Ek gıda olarak sadece yoğurt vardı süt ürünleri olarak. Yumurta hiç denemedi. Anne 3 haftalık diyete başladı. Atopikler geçiyor yavaştan. Bu alerji çocukta geçebilir mi? Kalıcı mı? Geçmesi için ne yapabiliriz? Anne ve babada yemek alerjisi yok hiç olmadı. İlginiz için teşekkür ederim.
M
Medine B. ..
21 Eylül 2025 12:43
Bebeğim 11 haftalık çok gazı oluyor ve gündüz özellikle uykuları hep 15 dk oluyor ve kendini çok kasıyor gazı olduğuna artık eminim. Kakası sarı sulu ve kokulu aynı zamanda gazı da kokulu. Ateşi yok döküntü kızarıklık vs hiçbir şey yok inek sütü alerjisi olabilir mi acaba yoksa normal bir durum mu bilmiyorum

Ayşegül A.
21 Eylül 2025 14:04
Merhaba hocam.oğlum 4 aylık.anne sütü ve mama içiyor.tatilde isilik oldu yaklaşık 20 gün olucak geçmedi.doktorumuz geçen hfta isilik dedi yine.ama kuruluk ve kızarıklı olmaya başladı.egzama gibi.İsilik egzamaya döndürür mü hocam? Ayrıca egzama bi alerji belirtisi midir? Kakası bazen hafif yoğun sarı yeşil arası ama mukuslu.bazen de biraz cıvık ve yine mukuslu.kan yok bakıyorum.
T
Tuna E. ..
21 Eylül 2025 14:08
Merhaba çocuğum ilk doğduğunda özel mama kullanmak zorunda kaldı çünkü genetik galaktozemi hastası ilk verdikleri sütte soya da vardı bebeğim rahatsız oldu soyaya alerjisi olduğunu söyledi daha sonra ek gıdaya geçildiğinde soya içeren ürünler de verdik hiç bir yan etki bulunmadı şimdi var mo yok mu bilemiyorum
M
Melek Y. O.
21 Eylül 2025 15:16
Oğlum 9.5 aylık 6. Ayda alerji testi yapıldı ama negatif çıktı ek gıda döneminin başında yumurta ve yoğurt yüzünde, karnında ve çenesinin altında kızarma yapıyordu geçti artık yapmıyor. Şimdi de bulgur yapıyor aynı şeyleri bu da aynı şekilde geçer mi tekrar test yaptırmak gerekir mi sizce?