6.5 Aylık Bebeğim Oturmuyor

162 görüntüleme
D

Didem S.

26 Ağustos 2025 20:01
Her gün denemeler yapıyorum süreleri uzatıyorum ama ya kaykılıyor yada yana düşüyor.zorlamakta istemiyorum. Emekleme pozisyonundan oturmaya geçiş egzersizi yaptırmak istiyorum hiç oralı değil. Diş sancısından çok asabi bu aralar ondan mı acaba. Yoksa bi gerilik göstergesi mi bilemedim. Bide bu emekleme konusunu ne yapayım kafama takayım mı. Yürüteç kullanayım mı (örümcek) ayaklarının üstüne basınca mutlu oluyor ama eğilip yere bakıyor öf çok kafaya mı takıyorum....
Hanife A. .

Hanife A. ..

26 Ağustos 2025 20:02
8aylik bebegim emeklemiyor. Mama sandalyesinde oturttum 5.5 aydan itibaren günde 15dk kadar süre sonra uzadı. Emeklemesi gelişim göstergesi değil diye biliyorum..yani emeklemedi diye bir problem olduğunu düşünmeyin. Desteksiz oturması için etkinlik yapabilirsin mama sandalyesi masasinda
D

Didem S.

26 Ağustos 2025 20:17
Evet planlıyorum öyle birşeyler bakalım inşallah işe yarar
R

Rüm ..

26 Ağustos 2025 21:32
Benim bebeğim 7. Ayına girdi bir iki hafta geçti öyle oturmaya başladı yere oturtup arka yan yastık koyup yanında durdum sürekli öyle öyle alıştık belki sizde böyle yaparsanız faydalı olabilir
Mine D. .

Mine D. ..

Çocuk Gelişim Uzmanı

26 Ağustos 2025 21:55
Koltuk köşelerinde oturtup yanında durun ara ara mama sandalyesine oturtun dikkat çekici oyuncakları gösterin öne düşmemesi için önüme yastık koyabilşrsiniz biz bu şekilde alıştık şuan 6 ay 20 günlük desteksiz birkaç dakika oturabiliyor. Şuan önemli olan destekle oturması. Desteksiz oturma becerisi genelde 8. Aylarda tamamlanıyor
H

Hülya G. ..

27 Ağustos 2025 18:43
Oğlum Suan 21 aylık emeklemeden yürüdü. Onu çok sorun etmeyin. Biz kısa bir süre yürütec kullandık ama ayaklarının üzerine tam basmadan hızla geçip gidiyordu bu nedenle biraz tutunup yürümeye başlayinca yürüme arkadaşına geçtik. Daha faydalı oldu ama siz ayakta durabilmesi adına kısa süreler yurutec deneyebilirsiniz belki
A

Ayşe V. ..

3 Eylül 2025 17:25
Emeklemek gelişim göstergesi değil Didem hanım yani doktorlar öyle söylüyor örümcek kullanmayın kalça bacak sorunu yarattığı için onermiyorlar onun yerine ilk adım yuruteci var onu deneyebilirsiniz.Bir de bebekten uzun süre oturmasını beklemeyin derim kuzenimin çocuğu 8 aylık o da otururken bir süre sonra devriliyor oyuncaklarla ilgisini çekecek şeylerle günlük zaman ayırmanız yeterli olur diye düşünüyorum.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir