6,5 Ay Gece Uykusu
129 görüntüleme
A
Asude
22 Eylül 2025 18:54
6.5 aylık kızım gece uykusunda derin uykuya bir türlü dalamıyor. Uyuyor görünüyor ama sürekli hareketli dönüyor, ayaklarını vuruyor, arada ses çıkarıyor. Gece boyunca da 2 saatte bazen saat başı uyanıyor. Bazen de gecenin bir yarısı uykusundan kalkıyor, oturmak istiyor. Benzer bir durum yaşayan var mı, bu durum geçici midir?
M
Merve A. ..
22 Eylül 2025 19:43
ben de bu durumu yaşıyorum halâ gece uyanmaları devam ediyor saat başı bazen iki saatte bir
R
Rabia B.
22 Eylül 2025 20:17
Diş sancısı sürecinde başladı 8.5 aylık oldu hala bu durum devam ediyor
M
Merve
22 Eylül 2025 20:29
Benim kızımda 6 ay bir haftalık şuan aynı şekilde kıpır kıpır geceleri. Tam uyudu diyorum gözler kapalı tüm yatağı dönüp duruyor resmen napacağımı şaşırdım
M
Melike B.
23 Eylül 2025 05:42
Bizim de gece uykumuz bozuldu 2 saatte bir kakıyor ve gündüz de hiç uyumuyor pestlim çıktı yemin ederim

Fatma U.
Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog
23 Eylül 2025 06:35
Merhaba 🌼 Merhabalar, 6.5 aylık bebeğinizin gece uykusunda yaşadığı bu durum, pek çok ailenin karşılaştığı yaygın bir sorundur ve uyku gerilemesi olarak adlandırılabilir. Bu dönemde bebeklerin beyin gelişimi hızlandığı için, rüya evreleri uzar ve bu da gece uyanıklıklarının artmasına yol açabilir. Uyku esnasındaki hareketlilik, oturma isteği ve sık uyanmalar, derin uykuya geçişte zorlandığının ve bu gelişimsel dönemin etkilerini gösterir.yku öncesi sakinleştirici bir rutin (masal okuma, ninni) oluşturmak, bebeğinizin uykuya hazırlanmasını sağlar. Geceleri uyandığında hemen kucağınıza almak yerine, önce hafifçe sırtını sıvazlayın veya fısıltıyla konuşarak tekrar uykuya dalmasını teşvik edebilirsiniz
M
Merve
23 Eylül 2025 16:17
@Fatma Uygur Fatma hanım selamlar. Sırt sıvazlama mı dersiniz, ses çıkarmadan bekleme mi dersiniz yapmadığım şey kalmıyor aynı şekilde gündüzde uyku sıfıra indi mesela arabada falan uyurdu şimdi imkansız
A
Asude
23 Eylül 2025 17:39
Fatma hanım söyledikleriniz çok mantıklı ama ne yazık ki pratikte işe yaramıyor. İnanın öyle düzenli uyku rutinimiz var ki, banyosundan pijamaya, ninnisinden kitabına... ama olmuyor. O halde gelin sıvazlayın sırtını, fısıldayın bakın nasıl çığlık kopuyor. Ne yazık ki genel uygulamalar her bebekte işe yaramıyor.