6.5 Ay Emzirmeyi Sonlandırma

139 görüntüleme
E

Elif A.

30 Ekim 2025 19:47
Kızım 6.5 aylık son bir aya kadar sadece anne sütü aldı bir aydır ek gıda da veriyoruz. Doğumdan beri geçmeyen hiperlaktasyon problemim var hiçbir yöntem geçirmedi. Hiperlaktasyonun sebep olduğu sıkıntılar sebebiyle emzirmek eziyet olmuştu benim için zaten bir yaş civarında bıraktırmak istiyordum . geçenlerde de hipertiroid tanısı aldım ilaç kullanmam gerektiği söylendi ama ilaca başlayınca emziremezsin bir ay süre verelim hem bu süreçte yavaş yavaş bebeğini memeden ayır hem de sonrasında tekrar duruma bakıp ilaca başlayalım dediler. Bebeğim emmeyi seviyor ama bu sıralar uykulu olduğu zamanlar hariç memeye gelmek istemiyor direniyor. Bundan yararlanıp yavaşyavaş bıraktırmak istiyorum ama travma bırakmadan nasıl yapabilirim acaba? Bu arada sağılmış sütte asla içmiyor ememeyeceği zamanlar için sağıp stoklamak isterdim ama buzluğum zaten süt dolu ve ne zaman versem sonrasında hep kustu ve bi süre meme reddi oldu emmek istemedi o yüzden vermiyorum artık
B

Burcu B. Ö.

30 Ekim 2025 20:22
Hipertroid ilacı kullanınca emzirilmiyor mu bendede hipotroid var ilaç kullanıyorum emziriyonum ben
B

Betül Y.

30 Ekim 2025 20:47
Hangi ilâcı verdi ki bende ilaç kullanıyorum ama emzirirken kullanılabilir dedi doktor
E

Elif A.

30 Ekim 2025 23:38
Burcu büşra hanım benimde hamilelikte hipo vardı ilaç kullanmıştım ve doğum sonrası iki hafta daha kullandırmışlardı sorun olmuyor demişlerdi ama hipertiroid-graves için iki farklı doktor görüşü aldım ikisi de ilaçla emziremezsin bebeğin tiroid hormonlarını bozar dedi
E

Elif A.

30 Ekim 2025 23:45
Betül yıldız henüz başlamadığımız için ilaç ismi bilmiyorum iki farklı doktora görüşü aldım hemen ilaç
Vermek istemediler iki aydır iki haftada bir kan veriyorum sıkı takip yaptılar ikisi de en son mecbur artık ilaca başlamamız lazım hatta sintigrafi de çekmemiz lazım ama ikisi içinde emziriyor olman sıkıntı ilaç tedavisini düşük dozla yapamayız dediler iki hafta-bir ay sonra son kez kanlara bakalım ona göre artık başlarız sen de yavaş yavaş bebeği alıştırırsın dediler
B

Burcu B. Ö.

31 Ekim 2025 06:21
Çok tuhaf olabilir ama ablam falan da kullanıyor emziriyo hala kullanmazsa tiroidi çok çıkıyor emzirirken bebeğin hormonlarını bozması saçma geldi bana zaten hamileyken düzelmesi için kullandık yani bunu bi sorucam doktoruma
E

Elif A.

31 Ekim 2025 06:28
Hamileyken euthyrox kullanıyordum o zaman tiroidin yavaş çalışıyor demişlerdi sonrasında da tam tersi çok hızlandığı söylendi graves tanısı konuldu endokrinoloji doktorları kesinlikle emzirmeye devam edemezsin dedi çocuk doktorumuz da eğer düşük doz kullanırsan iki üç ayda bir bebekten kan alınıp tiroid hormonları kontrol edilir ama yüksek doz da emzirme pek güvenli olmayabilir dedi galiba hızlı ve yavaş çalışmasında ilaç tedavisi değiştiği için etkileri de değişiyor
B

Burcu B. Ö.

31 Ekim 2025 08:13
Aa olabilir tedaviye göre değişik ilaç verdiler galiba geçmiş olsun çok ben leveotrn kullanıyorum

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir