6. Hastalık?
104 görüntüleme
İ
İrem E.
16 Eylül 2025 17:37
Merhabalar, oğlum 7 bucuk aylık bugün 3. Gün olmakla birlikte 37.5 la başlayıp 39.4lere çıkan bir 3 gün geçirdik. Duş ve calpol ile inen ateş birkaç saat sonra yükseldi. İlk çocuk tecrübesizliği olduğu için acile gittik idrar yolu iltihabı olabileceği söylendi idrar testi temiz çıktı fakat doktor yine de antibiyotik yazarak muhtemelen testin yanlış olduğunu söyledi. Güvenemediğim için antibiyotiğe başlamadım gece 39.4le cocuk acile gittik enfeksiyondan emin olmak için kan testi yapıldı temiz çıktı ve şu olabilir tarzında bir şey söylenmeden sadece kontrol altında tutun dendi. Araştırmalarım sonucu 6. Hastalığı gördüm olabilir mi acaba . Bugün 3. Gün ateşi düştü vücudunda büyük bir döküntü yok göbek bölgesinde bir iki kırmızılık gördüm hastalıktan mı değil mi kararsız kaldım.
A
Aleyna D.
16 Eylül 2025 18:00
Aynı durumu iki hafta önce yaşadık. Drumuz antibiyotiğe gerek yok dedi ve dilinin arkasında hafif kızarıklık gördüğü için aftoral sprey yazdı. Ateş birkaç gün sürer sonrasında döküntü görebilirsiniz dedi. Üç gün ateş sürdü sonrasında döküntü oldu yine de iletişime geçtim normal dedi.
S
Sevde T.
16 Eylül 2025 18:01
6. hastalık olabilir. bize antibiyotik yazmadı doktor. tek belirti ateşti başka belirti yoktu. bizim ateş 5 gün sürdü 6. günde yoğun ve tüm vücudunu saran kızarıklık oldu. belki sizin kızarıklıklar 1-2 gün sonra başlar öyle de olabiliyormuş
İ
İrem E.
16 Eylül 2025 18:02
Bende varsayım üzerine antibiyotik vermek istemedim iyiki vermemişim
S
Sembo
16 Eylül 2025 18:06
Ay iyiki vermemişsiniz antibiyotik bu doktorları da anlamıyorum varsayım üzerine kafasına göre ilaç yazıyorlar. Test yapıp emin olsa anlarım ama belki enfeksiyondur diyip çocuğu gereksiz yere bağırsak florasını bozacak. Geçmiş olsun bu arada başka belirti yoksa 6. Hastalık gibi sizin hastalık atlatırsınız tez zamanda inşallah
Ç
Çilem D. A. ..
17 Eylül 2025 19:21
Bizimde perşembe günü oldu hatta havale bile geçirdi çocuğum kan temiz idrar temiz kovid negatif çıktı doktor 72 saat sonra ates düşer döküntü olursa 6. Hastalik dedi gerçekten 72 saat sonunda atesimiz düştü çok olmasa da küçük küçük kızarıklık oldu doktorumuz her çocuk çok döküntü dökecek diye bisey yok dedi 6. Hastalıkmış ama çok kötü biseymis hiçbir çocuk hasta olmasın ins