6 Aylık Uyku Sorunu

72 görüntüleme
Z

Zeynep Y. S.

21 Eylül 2025 22:25
Bundan önce 2-3 saatte bir uyanan bebeğim maalesef yaklaşık 2-3 haftadır her saat başı ağlayarak uyanıyor ve tükendim. Alt dişinin biri çıkmış artık dayanamadım calpol verdim rahatlasın diye ama yok saat başı emmek istiyor emiyor yatırıyorum 45 dk -1 saat arası tekrar uyanıp kriz geçiriyor resmen.. yaşayanlar var mı en azından paylaşın ki biraz olsun yalnız değilmişiz diyeyim. Cidden tükendim.
M

Melike B.

22 Eylül 2025 05:03
Ben karnının tok olduğunu bildiğim zamanlar emzik veriyorum eğer 2-3 saati geçtiyse ve hala kalkıyorsa o zaman karnını doyuruyorum
Z

Zeynep Y. S.

22 Eylül 2025 05:09
Emziği tanıyor ve daha çok ağlamaya başlıyor kucağıma alınca bazen sakinleşiyor ama çoğunlukla kendini atmaya başlıyor karnının tok olduğundan da emin oluyorum ama şu anki durum maalesef ki böyle 🫩
Fatma U.

Fatma U.

Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog

22 Eylül 2025 07:10
Merhaba 🌼 Bebeğinizin yaşadığı bu durum, **diş çıkarma dönemi ve uyku gerilemesinin** birleşimi olabilir. Bebeğinizin her saat uyanması, artık bir alışkanlığa dönüşen **emerek uyuma çağrışımı** ile birleştiğinde, döngüyü kırmak zorlaşır.
-Uyandığında öncelikle diş ağrısını gidermeye odaklanın (jel veya ağrı kesici ile). Ardından, memeyi hemen vermek yerine, farklı sakinleştirme yöntemleri (sallama, pışpışlama veya sırtını okşama gibi) deneyebilirsiniz. Bu, bebeğinizin memeye bağımlı olmadan da uykuya dönebileceğini öğrenmesine yardımcı olacaktır.
Z

Zeynep Y. S.

22 Eylül 2025 08:01
Merhabalar aslında gündüzleri emerek uyumuyor gece uykusuna yatırmadan da bir saat önce besleniyor ama uyuduktan sonraki her bir max 1:30 saatte ne kadar dirensem de sadece emdiğinde sakinleşiyor 😔

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir