6 Aylık Grip

79 görüntüleme
E

Emi̇ne N.

14 Ağustos 2025 16:02
Merhaba arkadaşlar bebeğim 6 aylık ve grip oldu doktora gidemediö randevu bulamadım bu gecelik rahatlatacak neler yapabilirim burun akıntısı var arada tıkanıyor ve gözlerinden yaş akıyor ateş yok
N

Naz E.

14 Ağustos 2025 16:07
Serum fizyolojik ile burnunu temizleyin sık sık su içirin bol bol huzursuz ise yarım ölçek Calpol verebilirsiniz ben bu şekilde yaptım geçti çok şükür 🙏🏻
Fadile B.

Fadile B.

14 Ağustos 2025 16:18
Yapabileceğiniz en muhteşem şey burnunu sürekli açmak varsa buhar makinesi ile nefes yollarını rahatlatmak ve bebeğinizi yüzüstü dizlerinizin üstüne yatarak sırtına pat pat yapmak balgamlarını at
Ayşenur E. .

Ayşenur E. ..

14 Ağustos 2025 17:20
1. Burun temizliği ve açma
• Serum fizyolojik damla veya sprey ile burun deliklerini sık sık nemlendirin.
• Ardından burun aspiratörü ile yumuşayan mukusu nazikçe çekin. (Özellikle uyku öncesi mutlaka yapın.)

2. Odanın havasını nemlendirin
• Ortam çok kuruysa soğuk buhar makinesi kullanabilirsiniz.
• Buhar makineniz yoksa, kaloriferin yanına su dolu bir kap koymak da işe yarar.

3. Yatış pozisyonu
• Bebeğin kafasını hafif yüksekte tutmak burun tıkanıklığını azaltır. (Yastık değil; beşiğin alt kısmına hafif eğim vermek daha güvenlidir.)

4. Sık sık emzirin veya sıvı verin
• Anne sütü burun mukusunu inceltmeye ve bağışıklığı desteklemeye yardımcı olur.

5. Ortamı temiz ve sakin tutun
• Sigara dumanı, parfüm, yoğun temizlik kokularından uzak durun.
• Oda sıcaklığını 21–23°C civarında tutun.

6. Burun tıkanıklığı uykuyu çok bozarsa
• Gece bir kez serum fizyolojik + aspiratör kombinasyonu yapılabilir.
• Ancak fazla çekmek tahrişe neden olabileceği için aşırıya kaçmayın.
E

Emi̇ne N.

14 Ağustos 2025 18:08
Teşekkürler kızlar

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir