6 Aylık Bebek Uykusu Yardımm

141 görüntüleme
H

Hazal

9 Eylül 2025 16:24
Bebeğim 6. Aya girene kadar gece 9 saat kesintisiz uyur sonra emer ve kendi kendine tekrar bi 3-4 saat daha uyurdu. Son 15 gündür gece 2-3 kere uyanıyor ve emmeden rahatlamıyor uyumuyor. Diş diye düşündüm Carpol verdim ama işe yaramadı zaten ilk dişlerindeki gibi bir ağrı yok inleme yok. Anlamıyorum normald memede adla uyutmazdım birkaç gün memede emerken uyudu memeye mi alıştırdım acaba
H

Hazal

9 Eylül 2025 16:25
Bu arada 19-19.30 gibi uyuyor hep böyle uyuyordu acaba erken mi uyutuyorum dedim 8-9 arası da uyuttum sonuç değişmedi
Fatma U.

Fatma U.

Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog

10 Eylül 2025 10:28
merhaba 🌺Bebeğinizin önceden uzun saatler uyurken aniden sık uyanması, altı aylık dönemde sıkça rastlanan **uyku düzeni bozulması** ve **emerek uyumaya alışkanlık** geliştirme durumudur. Bebeğinizin uykuya geri dalmak için emmeye ihtiyaç duyması, kendi kendine uykuya dönme becerisini engellemektedir. -Bebeğinizi uyku saatinden biraz önce besleyerek karnının tok olduğundan emin olun. Gece uyandığında ise hemen emzirmek yerine, önce sırtını sıvazlamak veya sakin bir ses tonuyla konuşmak gibi farklı yatıştırma yöntemleri deneyin.
H

Hazal

12 Eylül 2025 01:26
Çok teşekkür ederim ama zaten öyle yapıyorum yine de sakinleşmiyor bazen 1 saat uğraşıyorum uyutmaya emmeden uyumuyor
Fatma U.

Fatma U.

Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog

12 Eylül 2025 07:19
o zaman, Emmeyi kademeli şekilde kesmeyi deneyebilirsiniz. Örneğin uykulu ama tam dalmadan memeyi ağzından çekebilirsiniz. Çekince ağlamaya başlayınca tekrar meme verebilir ve bu döngü yardımıyla kesebilirsiniz.
S

Sema ..

12 Eylül 2025 20:41
Benzer bir durum yaşıyorum gece neredeyse saat başı uyanıyorz gece uykusuna da gün içindede nadiren memede uyuyarak geçiyor, genellikle kucakta yürüyerek pışpışla uykuya geçiyor. Gece memeyw gelmeden pek sakinleşmiyor. Bahsettiğiniz gibi memwyi kesmek sütümüzü etkiler mi? Zatem nir miktar azaldı
H

Hazal

13 Eylül 2025 10:28
Ya evet benim de öyle işte yani gün içinde asla memede uyumuyor. Gece 3 kere uyandı mesela birinde uyuttum birinde emzirdim birinde tam 1 saat uyutmakla uğraştım uyumadı inleyip durdu diş sancısıdır diye Carpol verdim hiçbir işe yaramadı emzirdim en sonunda memede uyumadı ama sakinledi yanımda kendi kendine uyudu. Ama emmeden sakinlemedi yani. Anlamıyorum birden geceleri acıkmaya mı başladı acaba normalde 9 saat emmezdi uyansa bile uyurdu bir şekilde
H

Hazal

13 Eylül 2025 10:29
Fatma hanım dediğiniz gibi kademeli keseceğim en azından memede uyumamasını sağlayacağımama acaba başka bir problem de olabilir mi diye de düşünüyorum

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir