6 Aylık Bebek Uyku Düzeni

97 görüntüleme
İ

İrem E.

26 Ekim 2025 16:32
Bebeğim 6 ay 1 haftalık gündüz uykularını bir türlü uzatamadım 40 dakika olunca kurulu saat gibi kalkıyor. Süre uzamadığı için hala gündüz 4 uyku yapıyor oysa öğlen uykusunu uzun uyusa 3 uyku yapacak ama yapamıyor bazen uykuya döndürmeye çalışıyorum ama çoğu zaman başarılı olmuyor. Ortalama 2 saat uyanık kalıyor 2 buçuk ya da 3 saat uyanık kalsa da 40 dakika uzamıyor . Önerilere açığım bu gündüz uykuları nasıl uzayacak ?
C

Ceren G. ..

26 Ekim 2025 17:59
Benim oğlumda öyleydi ben uyanmadan gidip başında bekliyordum uyanır uyanmaz uykusu açılmadan tekrar uykuya döndürüyordum bu şekilde bir ay uğraştım uykuya döndürdüm ve üstüne bir saat uyudu her seferinde şuan da çok şükür kendi uyuyor çünkü alıştı o saatlerde uyumaya
Tavsiyem sabah 6:30 7:00 de uyanması iki saat sonra ilk uykuya götürün uyanınca uykuya döndürün bazen 5 bazen 20 dk sürüyordu benim uykuya döndürmem ama sonunda bir saat daha fazla uyuyordu her seferinde bu şekilde her gün aynı saatlerde uyutup uykuya döndürüp onu o saatlerde uyuması gerektiğine alıştırdım bu şekilde 3 uykuya geçmiştik şuan 6 ay 20 günlük gündüz uykuları baya uzadı artık 2 uykuya geçme sinyalleri alıyorum bakalım
C

Ceren G. ..

26 Ekim 2025 18:01
Ve uyku öncesi rutini oluşturun kitap okumak perdeleri çekmek belki ninni açmak bu şekilde uykuya döndürmek daha kolay oluyor çünkü uyandığında uyuduğu ortamın devam ettiğini görmek işe yarıyor bence en önemlisi loş ortam perdeleri hafif çekmek bu şekilde perde açılmadan uykuya devam etmem gerek sinyali alıyor
İ

İrem E.

26 Ekim 2025 18:07
Bilgiler için teşekkür ederim hepsini deniycem başında bekleyip 🙏🏻 peki şu an 3 uykusu kaçar dakika sürüyor ?
C

Ceren G. ..

27 Ekim 2025 06:21
İlk ikisi 1,5 saat daha fazla uyusa da izin vermiyorum
Son uykusuda 30 dk

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir