6 Aylık Bebeğim Covid Oldu
80 görüntüleme
N
Nurdan M.
17 Ekim 2025 10:26
6 aylık bebeğim ateş ve burun akıntısı ile doktora gittik. Sürüntü sonucu covid testi pozitif çıktı. Ateş sadece 1 gün sürdü şuan ses kısıklığı ve öksürüğü var . Birkaç kaşık ıhlamur verebilir miyim ? Bebeğimin kilosu 9.5 .

Ayça K. A.
Hemşire
17 Ekim 2025 10:30
Ben olsam ıhlamur vermem :( çünkü bir faydası olmayacak bol ortam havalandırma nemlendirme burun yıkama ve tapotman işlemi uygulsyıngeçmiş oldun
İ
İzel E.
17 Ekim 2025 10:31
Benim bebeğim de geçen ay 7 aylıkken covid oldu.ateşi 4 gün boyunca çok yüksekti40 dereceyi gördük.ses kısıklığı burun akıntısı vardı. Doktorları sadece ateş düşürücü verdiler başka bir ilaç verilmiyor zaten. Sık sık burnunu temizleyip rahatlattık nebülizatör ile izotonik buharı uyguladık.iştahı azaldığı için katı gıdayı azaltıp anne sütü ve formül mamaya ağırlık verdik ve sık sık su teklif ettim. Burnunu sürekli sildiğimiz ve yıkadığımız için tahriş olmaması adına lanolin sürdüm. Ihlamur çay halinde ve çayından yapılan tahıl maması halinde vermek istedim fakat çok çok az aldı çünkü iştahı yoktu bende zorlamadım. Bizim yaptıklarımız bunlardı 10 günde toparladık. Çok çok geçmiş olsun.
N
Nurdan M.
17 Ekim 2025 10:39
Bize de doktorumuz sadece Calpol verdi oda ateşi 38 in üzerindeyse kullandık. Şuan bizde burun aspiratörüyle burnunu temizleyip ve sadece serum fizyolojik kullanarak nebülüzatör ile hava veriyoruz. Benim bebeğimin de iştahı çok azaldı hatta bazı zaman sütümü sağıp kaşıkla veriyorum burnunu temizlememe rağmen emmekte güçlük çekebiliyo .
N
Nurdan M.
17 Ekim 2025 10:40
Çok teşekkür ederim tapotman masajını araştırıyorum şuan, uygulayacağım inşallah şifa bulur 🤲🏻