6 Ay Uyku Problemi

96 görüntüleme
G

Gökçe

25 Eylül 2025 11:38
bebeğim 28 haftalık ve yaklaşık 3 haftadır geceleri saat başı uyanıyor. gündüz bi uyku düzeni vardı ve artık gündüz de zorla uyuyor. gece uykusuna 8’de geçiyor. 8’den gece 2’ye kadar uyanmıyor. ama sonrasında her saat başı uyanıyor ve gece 4’te tamamen uyanık bir şekilde durmak istiyor uyutamıyorum. sadece emerek uyuyan bir bebek. ayakta ya da kucakta sallama yapmadım hiç bugüne kadar. neden olabilir bu, doymuyor mu diyorum acaba sebebini hiç anlayamıyorum 🥲
D

Damla E. Y.

25 Eylül 2025 11:48
emerek uyuduğu için uyku döngüleri arasında aynı desteği bekliyor olabilir benim kızımda emerek uyuyor
Ö

Özlem E.

25 Eylül 2025 12:25
Aynı şeyleri tam olarak bende yaşıyorum ve sebebini asla bulamadım
G

Gökçe

25 Eylül 2025 12:28
uyutmak için emziriyorum zaten ama emmiyor, gülüyor, dönüyor, emekliyor falan yani gündüz nasıl şeyler yapıyorsa aynı şeyleri yapmaya devam etmek istiyor
Elifcan S.

Elifcan S.

25 Eylül 2025 20:47
bu dönemde bebeğiniz emeklemeye ve etrafı daha fazla keşfetmeye başlıyor. kazandığı yeni becerileri örneğin emekleme, gecede tekrar etmek ister. gün içinde bol bol yeni becerileri destekleyin. bu sırada tabi gündüz uykularına da bakmak lazım çünkü gece 4te uyanıyorsa ordaki açığı illaki gündüz uykularında kapatmak isteyecektir bu da gündüz gece birbirine karışmasına sebep olabilir. yani doğal rutininizin güne sabah 4te başlamaya kadar gidebilir. bebeğinizin aslında emerek uyumak istemediğinin sinyallerini de vermeye başlamış size. tavsiyem gün içinde bol pratik yaptırın etrafı keşfetmesine fırsat yaratın, gündüz uykularınızı düzene koyun güne başlama saati ve gündüz tek uykuda uyuyacağı maksimum süreleri gözardı etmeyin, gece uyanmalarında sıkıcı olun, uyku vakti bitti izlenimi yaratmayın, oyun oynamayın, rutininizi bozmadan, uykuya döndürmeye çalışın
G

Gökçe

25 Eylül 2025 20:53
ya aynı söylediğiniz gibi de yapıyorum aslında. doğduğu günden beri gün aşırı banyosunu yaptırırım, kırmızı ışıkta masajını yaparım, kitap okurum, emziririm, uyuturum. 6 aydır düzenimiz aynı bu şekilde. emmek için uyandığı hiçbir zaman yataktan çıkmam, başka odaya asla gitmedim. hâlâ da düzenimiz aynı. uyandığı zaman gülmem, oyun oynamam. ama son zamanlarda o kadar mutlu uyanıyor ki yani yatağın içinde 2 saat boyunca ben tepki vermediğim halde(ki bazen uyuyakalıyorum gece o saatte) kendi kendine gülüyor, sesler çıkarıyor, emekliyor beşiğinde vs. çok yorucu oldu. emzirmeden uyutmayı deniyorum, tam mayıştığı anda yatağına koyuyorum pış pış pat pat deniyorum çığlık kıyamet asla susmuyor. geceleri bu kadar sık uyanmasa yine emzirerek uyusun onu bile problem edemiyorum. ama 3 haftadır uykusuzluktan mahvoldum artık. en azından gündüzleri uyurdu. 3 uyku yapardı. ilk uykusu 1 saat, ikinci uyku 1 saat, üçüncü uyku 2 saat olurdu. ben de onunla birlikte dinlenebilirdim en azından. şimdi sadece gündüzleri memede uyumak istiyor. onda da en ufak bir korna sesi olsun, çıt sesi olsun hemen uyanıp bakınıyor. anlayamadım bir anda bu değişiklik neden oldu, ben neyi yanlış yapıyorum çözemiyorjm
A

Asude

26 Eylül 2025 18:24
Merhaba benim bebeğim de 30 haftalık tamı tamına aynı şeyleri yaşıyorum, ne eksik ne fazla.. gece uykusu başlangıcı nispeten uzun, sonra saat başı kalkma, sabah 5te uyanma isteği, çıt çıksa irkilme, yatakta hareketlenme. Vallahi yorgunluktan ne yapacağımı şaşırdım, bir çözüm bulamıyorum. Rutin deseniz var, düzen deseniz var neden oluyor anlamıyorum.
G

Gökçe

26 Eylül 2025 18:26
bebeğim bana ihtiyaç duyduğu için ona uyku eğitimi vererek ağlatmak ve kendimden mahrum bırakmak da istemiyorum ama bir yandan da çok yoruldum. kendime hep geçici bir süreçtir diye teselli veriyorum

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir