6 Ay Uyku Gerilemesi

126 görüntüleme
M

Mine Ç. ..

3 Eylül 2025 10:55
6 aylık oğlum gündüzleri en fazla 35dk uyuyor yatagına koyduğum zaman. Kucağımda uyutursam bırakmadan 2 saat uyuyor. Uyku gerilemesi mi yaşıyor geçici bir durum mu
İ

İlayda T. G.

4 Eylül 2025 20:29
Bizim de aynı bir günü bir gününe uymuyor ama bu ara arttı tam 6 ayı doldurduk ve çok yoruldum geceleri saat başı uyanıyor biberonu veriyorum susuyor geri uyuyor sürekli dokunayım istiyor temas istiyor uykusunda nolur biri geçicek normal şeyler desin diye bekliyorum🥺
Fatma U.

Fatma U.

Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog

5 Eylül 2025 06:04
Gündüz uykularının yatakta kısa, kucakta uzun sürmesi, uyku gerilemesi ve uyku çağrışımı (sleep association) ile ilgili bir durumdur. Bebeğiniz uyku döngüleri arasında uyandığında, kucakta olmaya alıştığı için kendini tekrar uykuya geçirememektedir. Bu durum, gelişimsel bir geçiş evresi olduğu için geçicidir. Gündüz uykularından önce tutarlı bir rutin oluşturun. Bebeğinizi uykuya tam dalmadan, uykulu ancak uyanık bir halde yatağına bırakmaya özen gösterin. Uykusu bölündüğünde hemen kucağınıza almak yerine, önce yatağında sakinleştirerek uykuya dönmesini teşvik etmeyi deneyin. Bu yöntem, kendi kendine uykuya dalma becerisini geliştirmesine yardımcı olacaktır🌸

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir