6 Ay Uyku Başlama Saati

72 görüntüleme
A

Aybüke B.

24 Ekim 2025 19:07
Ne yaparsam yapayım akşamları erken uyuma alışkanlığı veremiyorum sabah 7 de kalkıyorım zorla uyandırıyorum gün uykularını saatli tutuyorum evet akşam 7 de başlıyor uyku mızırdanmalaru 7.30 8.00 arası uyutuyorum 10 dk sonra kalkıyor illa o saat bi on olacak yani ya ağlayarak geçiyor sürekli destek vermem gerekiyor yada uykuyu almış oyuna hazır oluyor ne yapacağım şaştım
A

Arzu.G

24 Ekim 2025 19:23
Baska bir rahatsizligi yoksa ve sadece gece uykusunda bunu yapiyorsa saati biraz daha ileri cekmeyi deneyin belki gunduz uykusu saat takip etseniz de fazla geliyordur bebekler kaliplara uymuyor her zaman maalesef hepsi kendine has ozelliklere sahip.ayiniza gore de degisir durum tabi bazi ataklar uzun suruyor ozellikle kesfetme ataklari oyuna doyamama durumu gibi
Özge D.

Özge D.

24 Ekim 2025 19:42
Ben de o saatlerde uyutuyordum dediğiniz gibi uyanıyordu sonra 9a aldım uyku saatini baya uzadı tabi şu an ya dişten ya ataktan çok sık uyanıyoruz ama geçeceğini umuyorum😊
Fatma U.

Fatma U.

Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog

25 Ekim 2025 05:44
Merhabalar 🌼 yaşadığınız çaresizliği ve kronikleşmiş uyku sorununu net bir şekilde yansıtmaktadır. Akşamları erken yatma alışkanlığı verememeniz ve 7:30-8:00 arasında bile 10 dakika sonra kalkıp ağlayarak sürekli destek istemesi, bebeğinizin uykuya geçiş ve uyku döngüleri arasında geçiş için dışsal bir aracıya (sallama/emzirme) bağımlı olduğunu gösterir. Uykuyu bir dinlenme yerine bir oyun/direnç zamanı gibi görmesi, onun bilişsel olarak uyanıklık ve yorgunluk sinyallerini düzgün yönetemediğini, muhtemelen aşırı yorulduğunu ve bu durumu bir dikkat çekme mekanizması olarak kullandığını düşündürür. Bu direnç döngüsünü kırmak için tutarlı ve kademeli bir destek çekme stratejisi uygulamanızı öneririz. Bebeğinizi zorla uyandırmaktan ziyade, gün içinde uyanıklık pencerelerini yaşına uygun kısa sürelerde tutarak (örneğin 2.5-3 saat) akşam yorgunluğunu hafifletiniz. Akşam 7 civarında mızmızlanmaya başladığında, hemen yatırmak yerine 7:30-8:00 arası bir sakinleştirici rutinle uykuya hazırlayınız. Ağlayarak kalktığında ise hemen kucağa almadan ve destek vermeden, sesinizle veya pışpışlayarak çok kısa aralıklarla (30 saniye, 1 dakika, 2 dakika gibi) geri dönerek, kendi yatağında güvende olduğunu öğrenmesini sağlayınız.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir