6. Ay Uyku

82 görüntüleme
B

Beyza N. ..

3 Ekim 2025 22:33
Bebeğim bir aydır geceleri uyumuyor bazen gece uyanıp dört beş saat ayakta kalıyor. Nasıl düzeltirim ne yaparım bilmiyorum gazı var sanırım, ve yeni öğrendiği hareketleri yapmak istiyor. Baze gazdan ağlıyor ıkınıyor bazen de gündüzmüşcesine takılıyor. Çözüm önerisi olan var mı
M

Mehtap A. ..

3 Ekim 2025 22:48
Benim bebeğim yeni altıncı ayını doldurdu. Diş sancıları var son zamanlarda ve gün içinde bunu azaltacak şeyler yapıyoruz ama gece huysuzluk illa ki yapıyor, sorununuz bu olabilir mi? Uyanır uyanmaz ışık açıyor musunuz bu da etkiliyor olabilir ya da gece beslenmesi için uyanıyordur ama siz fark etmemiş olabilir misiniz ? Benim oğlum.gece 1 ve 4.30 civarı uyanıyor mama için. Mecbur gece yanımda bebek termosu ile uyuyorum. Çok fazla ağlayıp kendini uyandırmadan mamasını hazırlayıp içiriyorum. Bir de katı Gıda başladınız mı? Belki hızlı başlamışsınızdır ve çocuk sindirim sorunu yaşıyordur. Aklıma bunlargeldi
B

Beyza N. ..

3 Ekim 2025 22:56
Evet bazen diş sancıları var bunu fark ediyorum. Işık açmıyorum çok fazla iletişime geçmiyorum bazen çok ağlayınca yanındayım annecim :)gibi şeyler söylüyorum. Ağlayınca zaten sadece emince susuyor o nedenle çok fazla emziriyorum bana göre ama bunu kesemedik. Emdikçede gazı oluyo diye düşünüyorum.katı gıdaya geçtik bi haftadır, falat bu sorunumuz bir aydır var
M

Mehtap A. ..

3 Ekim 2025 22:58
Diş sancıları için bi önlem alıyor musunuz?
Fatma U.

Fatma U.

Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog

4 Ekim 2025 06:33
Merhaba 🌼 Bebeğinizin bir aydır geceleri 4-5 saat ayakta kalması, genellikle yanlış uyku alışkanlıkları ve yanlış zamanlamadan kaynaklanan sirkadiyen ritim bozukluğu (gece ile gündüzü karıştırma) işaretidir. Gece uyandığında onu ayakta tutmayı ve oyun oynamayı kesinlikle bırakın; gece ışıksız, sakin bir ortamda kalın ve sadece fısıltıyla konuşarak gece-gündüz ayrımını netleştirin. Gün içinde çok daha fazla fiziksel aktiviteye (yeni öğrendiği hareketleri destekleyecek oyunlara) teşvik ederek vücudunu yormasını sağlayın. Ayrıca, uykuya dalarken onu uykulu ama uyanık bir şekilde yatağına koyarak, ayakta kalmak yerine yatağında sakinleşmeyi öğrenmesine izin verebilirsiniz.
B

Burak G.

5 Ekim 2025 07:34
Merhabalar 6 aylık bebeğimiz her iki saatte bir uyanıyor kesintisiz olarak. Ortam sıcaklığı kilo alımı bunlara hep dikkat ediyoruz ama neden uyanıyor bilmiyorum. Son 10 gündür böyle memeye gelince uyuyor tekrardan yardımcı olur musunuz ?

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir