6 Ay Bebegim Hava Degisimi Grip
89 görüntüleme
A
Ayse Ö. ..
2 Eylül 2025 08:59
6 aylik bebegim (hava değişiminden muhtemelen) hasta oldu hem diş cikarma döneminde burnu akıyor beyaz sümük seklinde bu gece burun tikanmasiyla başladı. Serum fizyolojik sıktım actim burnunu.Atesi falan yok şükür ama ne yapabilirim? Sehir dışında ilcede olduğum için acile götürmeli miyim yoksa ateşi olmadığı için kendi geçer mi acaba?
N
Nurten
2 Eylül 2025 09:51
Ben bebeğimde şırınga ile her öğün başı burnunu temizleyip balgamlarını çıkarttım. Biraz uzun sürebilir ancak en iyi yöntem bence bu. Eğer huzursuzsa da calpol verdim ara ara boğazı ağrıyordur diye doktorum bu şekilde söylemişti. Bir hafta 10 günü geçen burun akıntısındada zaditen isimli ilacı burun akıntısı kesilsin biraz rahatlasın diye doktorum vermişti. Akşamları veriyordum. Ara ara da serum fizyolojikle soğuk buhar vermiştim. Yani benim sürecim bu şekilde geçti. Birkaç gün burun temizliğini yaparak gözlemleyin bence geçmez ve ateş olursa acile ya da muayeneye götürün.
Ş
Şeyda B.
2 Eylül 2025 09:53
Geçmiş olsun ateş olsa bile 3gün süren ateş düşürücü ile düşmeyen ısrarcı ateş yada bebekte çok huzursuzluk ,sürekli uyku hali ,beslenmede sorun sıvı alımında azalma gibi hali varsa o zaman acile başvurabilirsiniz.Bol emzirme sıvı alımını arttırma burun temizliği (solunum yolları açık olmalı) günlük ılık duş bu süreçte terleyip soğumasına müsade etmeyin kalabalık ortama sokmayın çok öpmeyin takip yeterli kalır
E
Ebru T.
2 Eylül 2025 09:54
Genel keyfi durumu nasıl.
Ates durumunu sık kontrol edin. Burnunu düzenli temizleyin, mümkünse burun yıkama yapın. İçeride mukoza kaldıkça hastalık ileriye atar. Harici olarak bol bol emzirin. Eger huzursuz olursa uygun miktarda calpol verin. Bizler gripken eklem ağrısı halsizlik yaşarız bebeklerde bunları yaşar. Ağrısını giderin. Beslenme ve idrar çıkışını takip edin. Terleme olduğunda mutlaka full üst değişimi yapın. Terleme sonrasi dus aldırmak rahatlatır. Eger burun akıntısı siddetlenir, balgam oluşturma olur, öksürük dahil olursa mutlaka bi hekime gösterin. İlla ateşi beklemeyin. Rabbım sifa nasip etsin
Ates durumunu sık kontrol edin. Burnunu düzenli temizleyin, mümkünse burun yıkama yapın. İçeride mukoza kaldıkça hastalık ileriye atar. Harici olarak bol bol emzirin. Eger huzursuz olursa uygun miktarda calpol verin. Bizler gripken eklem ağrısı halsizlik yaşarız bebeklerde bunları yaşar. Ağrısını giderin. Beslenme ve idrar çıkışını takip edin. Terleme olduğunda mutlaka full üst değişimi yapın. Terleme sonrasi dus aldırmak rahatlatır. Eger burun akıntısı siddetlenir, balgam oluşturma olur, öksürük dahil olursa mutlaka bi hekime gösterin. İlla ateşi beklemeyin. Rabbım sifa nasip etsin