5.hafta Atağı mi Kolik mi?
133 görüntüleme
E
Ezgi E. ..
14 Ağustos 2025 06:19
Herkese merhaba, bebeğim henüz kırk günlük. 5. haftaya girmemizle beraber zaten çok az uyuyordu şimdi daha da az uyumaya başladı. Bir de her akşam 8 gibi ağlama krizine girmeye başladı. Gazdan mi ataktan mi anlamıyorum. Umarım atak haftasidir ve kolik değildir. Aynı durumu yaşayanlar var mı acaba?
S
Saziye G.
14 Ağustos 2025 06:22
Atak haftası değil de benim oğlum da öyle oldu 40 dan sonra gaz sorunu çıktı ve 8 den sonra ağlama saati vardı hem gazlı hem de kolik bebeğiniz.

Merve K. ..
14 Ağustos 2025 06:24
Bizde de aynısı olmuştu. Atak haftası değil maalesef bir süre bu durum devam edecek
M
Merve K.
14 Ağustos 2025 06:29
Merhaba aynısını bizde yaşadık. Tam 40-50 arası akşam üzeri sürekli ağlıyordu kızım. Gaz damlalarına hiç itibar etmiyordum almayı da düşünmüyordum. Kendimde doktorum. Ama artık o kadar çaresiz kaldım ki Nurse harveysi aldım. İnanır mısınız iki gün içinde çocuk rahatladı bütün gazını çıkardı. Şuan hem o huzurlu hemde babası ile ben. Psikolojimiz bozulmuştu, Kolik olduğunu düşünüp bu iki ay nasıl geçecek diye düşünmekten deliriyordum. En nihayetinde kendiniz bilirsiniz. Ben günde 3 defa, her verişte 5 damla şeklinde veriyorum. Gaz sorunu çok minimale indi.
E
Ezgi E. ..
14 Ağustos 2025 07:55
Of su 40 gün zaten 40 yıl gibi geçti desenize 2 ay daha yandık biz böyle giderse. Merve Hanım biz de aldık o damladan. Ama ben akşam krize girince 1 damla veriyorum ne olur ne olmaz diye gerçi siz doktorsaniz daha iyi bilirsiniz. Peki o kriz saatlerini yaşamıyor musunuz artık geçti mi tamamen?
M
Merve K.
14 Ağustos 2025 15:38
Tamamen geçti çok şükür, şimdi normal bebekler gibi ihtiyaç ağlamaları var. Ki ben bunlara ağlama demiyorum sızlanma diyorum o krizleri görünce. Düzenli gazını çıkarıyor kakasını yapıyor. Eğer kullanacaksanız düzenli saatlere dikkat ederek kullanın bence. Umarım en kısa sürede atlatırsınız, bebişinizle birlikte huzura kavuşursunuz 🙏
E
Ezgi E. ..
14 Ağustos 2025 15:49
Çok teşekkür ederim deneyelim dediğinizi inşallah bizde etki gösterir.