5.hafta Atağı mi Kolik mi?

133 görüntüleme
E

Ezgi E. ..

14 Ağustos 2025 06:19
Herkese merhaba, bebeğim henüz kırk günlük. 5. haftaya girmemizle beraber zaten çok az uyuyordu şimdi daha da az uyumaya başladı. Bir de her akşam 8 gibi ağlama krizine girmeye başladı. Gazdan mi ataktan mi anlamıyorum. Umarım atak haftasidir ve kolik değildir. Aynı durumu yaşayanlar var mı acaba?
S

Saziye G.

14 Ağustos 2025 06:22
Atak haftası değil de benim oğlum da öyle oldu 40 dan sonra gaz sorunu çıktı ve 8 den sonra ağlama saati vardı hem gazlı hem de kolik bebeğiniz.
Merve K. .

Merve K. ..

14 Ağustos 2025 06:24
Bizde de aynısı olmuştu. Atak haftası değil maalesef bir süre bu durum devam edecek
M

Merve K.

14 Ağustos 2025 06:29
Merhaba aynısını bizde yaşadık. Tam 40-50 arası akşam üzeri sürekli ağlıyordu kızım. Gaz damlalarına hiç itibar etmiyordum almayı da düşünmüyordum. Kendimde doktorum. Ama artık o kadar çaresiz kaldım ki Nurse harveysi aldım. İnanır mısınız iki gün içinde çocuk rahatladı bütün gazını çıkardı. Şuan hem o huzurlu hemde babası ile ben. Psikolojimiz bozulmuştu, Kolik olduğunu düşünüp bu iki ay nasıl geçecek diye düşünmekten deliriyordum. En nihayetinde kendiniz bilirsiniz. Ben günde 3 defa, her verişte 5 damla şeklinde veriyorum. Gaz sorunu çok minimale indi.
E

Ezgi E. ..

14 Ağustos 2025 07:55
Of su 40 gün zaten 40 yıl gibi geçti desenize 2 ay daha yandık biz böyle giderse. Merve Hanım biz de aldık o damladan. Ama ben akşam krize girince 1 damla veriyorum ne olur ne olmaz diye gerçi siz doktorsaniz daha iyi bilirsiniz. Peki o kriz saatlerini yaşamıyor musunuz artık geçti mi tamamen?
M

Merve K.

14 Ağustos 2025 15:38
Tamamen geçti çok şükür, şimdi normal bebekler gibi ihtiyaç ağlamaları var. Ki ben bunlara ağlama demiyorum sızlanma diyorum o krizleri görünce. Düzenli gazını çıkarıyor kakasını yapıyor. Eğer kullanacaksanız düzenli saatlere dikkat ederek kullanın bence. Umarım en kısa sürede atlatırsınız, bebişinizle birlikte huzura kavuşursunuz 🙏
E

Ezgi E. ..

14 Ağustos 2025 15:49
Çok teşekkür ederim deneyelim dediğinizi inşallah bizde etki gösterir.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir