5.5 Aylık – Gaz ve Biberonu Bırakma Sorunu
205 görüntüleme
A
Ahmet İ.
6 Eylül 2025 06:29
Merhaba,
Bebeğim 5.5 aylık. Yaklaşık 2 haftadır mama olarak SMA Comfort (daha öncesinde de SMA Optipro) kullanıyoruz, aynı zamanda anne sütü de alıyor (anne sütünü de biberonla veriyoruz).
Son 3 haftadır şöyle bir durum yaşıyoruz:
• Her 5–10 cc içtikten sonra huzursuz oluyor ve biberonu bırakıyor.
• O sırada gazı geliyor, gaz çıkarınca tekrar içmeye devam ediyor.
• Aynı durum anne sütünü biberonla verdiğimde de oluyor.
• Biberon olarak Dr. Brown’s kullanıyoruz.
Kilo alımında vb. herhangi bir sorun yok ama hala gaz olayını çözemedik maalesef. Bu son 2-3 haftadır mama veya anne sütü içmediği sürece gaz problemi yok ama daha ilk yudumda ağlayıp biberonu bırakıyor ve bir kaç dakika sonra gaz çıkarıyor.
Bu durumu yaşayan oldu mu? Sizde nasıl düzelmişti? Tavsiyelerinizi çok merak ediyorum 🙏
Bebeğim 5.5 aylık. Yaklaşık 2 haftadır mama olarak SMA Comfort (daha öncesinde de SMA Optipro) kullanıyoruz, aynı zamanda anne sütü de alıyor (anne sütünü de biberonla veriyoruz).
Son 3 haftadır şöyle bir durum yaşıyoruz:
• Her 5–10 cc içtikten sonra huzursuz oluyor ve biberonu bırakıyor.
• O sırada gazı geliyor, gaz çıkarınca tekrar içmeye devam ediyor.
• Aynı durum anne sütünü biberonla verdiğimde de oluyor.
• Biberon olarak Dr. Brown’s kullanıyoruz.
Kilo alımında vb. herhangi bir sorun yok ama hala gaz olayını çözemedik maalesef. Bu son 2-3 haftadır mama veya anne sütü içmediği sürece gaz problemi yok ama daha ilk yudumda ağlayıp biberonu bırakıyor ve bir kaç dakika sonra gaz çıkarıyor.
Bu durumu yaşayan oldu mu? Sizde nasıl düzelmişti? Tavsiyelerinizi çok merak ediyorum 🙏
H
Hilal
6 Eylül 2025 07:33
Merhaba, mamayı değiştirmeyi denediniz mi, sma bizde kabızlık ve aşırı gaz yapmıştı
A
Ahmet İ.
6 Eylül 2025 07:34
2-3 aylıkken golden goat kullanıyordum bizde çok gaz yaptığı için sma geçmiştik bu son zamanlara kadar iyiydi😔
H
Hilal
6 Eylül 2025 07:39
Biz şu anda hipp organik combiotic kullanıyoruz gaz için daha iyi gelir dediler ama sizin kullandığınız mama için de iyi demişlerdi, bazı bebekler gazlı oluyor deneme yoluyla ancak bulunabiliyor doğru mama
H
Hatice B. K. ..
20 Eylül 2025 16:13
Ahmet bey sorununuza çözüm bulabildiniz mi acaba benim bebeğimde şuan 3.5 aylık en başından beri gazlı bir bebek ama biraz olsun düzelmişti son 2 haftadır baştaki sorunlardan daha kötü olmaya başladık sanki. Sizin anlattığınız durumu yaşıyoruz başlarda aralıksız emen bebeğim şuan 1-2 dk emip hemen gaz sancısı yaşamaya başlıyor gazını çıkarınca tekrar emiyor ama bu döngüde çok zor çözüm bulabildiyseniz yardımcı olur musunuz
A
Ahmet İ.
20 Eylül 2025 16:18
Merhaba Hatice Hanım; yaklaşık sizinki kadarken çok zor 10 gün geçirdik. Akşam 5 ten gece 1 e kadar uyumuyor ve ağlıyordu. Ancak bu süreç geçti herhangi bir hastalığı vb. yoksa geçiyor bu süreç. Birde ben Dr. Osman Gönül al probiyotik içerikleriyle ilgili bir gönderi paylaştığında probiyotiğimi değiştirdim. Onun da etkisi olduğu düşünüyorum. Biberon olarak Dr. Browns kullanıyor ve her seferinde ilk başta gazı gidene kadar akıtıyorum.🙏
H
Hatice B. K. ..
20 Eylül 2025 21:57
Siz kendiniz mi başladınız probiyotiğe yoksa doktor önerisi ile mi çünkü bizede yazıldı ama Osman Bey'in reelsini görüp yanlış suş olduğu için bıraktık biz de bir de tekrar başlamak istesek bile hangi marka iyisi güvenebilir miyiz
H
Hatice K.
26 Eylül 2025 19:14
Merhaba bu mamayı ve sütü içmeme durumu benim bebeğimde de var bebeğim beş buçuk aylık ve kilo alımı da durdu çok üzülüyorum bir çözüm de bulamıyoruz golden goats aldım ,sma aldım Hipp aldım mamayla alakalı değil gibi🥹🥹🥹
A
Ahmet İ.
26 Eylül 2025 19:15
Merhaba Hatice Hanım; bu günlerde daha iyi oldu dişlerinden dolayı içememiş olabileceğini düşünüyorum kendi bebeğimin. Umarım sizinki de bir an önce normale döner.
H
Hatice K.
27 Eylül 2025 15:47
İnşallah çünkü insan çaresiz kalıyor çok teşekkür ederim