5,5 Aylık Ek Gıda

161 görüntüleme
T

Tuğba E.

19 Eylül 2025 08:25
Merhaba bebeğim 5,5 aylık ve doktor; sırasıyla yoğurt, yumurta sarısı, sebze püresi ve meyve püresi olmak üzere tadımlara başlayabileceğimi söyledi. Ama ben sebze pürelerini nasıl vereceğimi çözemedim taze anneyim henüz. Örneğin bebeğim havuç tatsın istiyorum sadece püre haline getirmem mi gerekiyor suyla ya da anne sütüyle açmam mı gerekiyor. Boğazında kalır da yutamaz diye endişeliyim.
Esma U.

Esma U.

19 Eylül 2025 08:42
Merhaba bizde yoğurt ile başladık sonrası havuç kabak balkabağı patates kereviz enginar semizotu ıspnak bezelye(haşlayınca kabukları ayırmak lazım), taze fasülye tanesi sadece börülce tanesi sadece, bamya barbunya diye gidiyor.suda haşlama olarak yapıyorum içine biraz zeytin yağı katıp yumuşayımca cam rende de eziyorum çatalla.suyından da ekliyorım içine katı kıvam da olmaması için.çok hafif pü türlü olabiliyor zaten. En ince bulgur tanesi kadar olsun demişti doktorumuz.yemez öğürürse iyice ez demişti. Zaten ilk tadımlarda muhakkak öğürme oluyor 😅 sebzeleri haşlarken içine 1 küp havuç yada patates yada bir tutam irmik(haşlarken irmiği katarak) ileezebilirsin demişti
Esma U.

Esma U.

19 Eylül 2025 08:44
Yoğurt 3gün tadım yapılıyor.diğerleri 2 gün olarak.balkabağı,kereviz,ıspanak ve bezelye de alerjen miş.Onlarada dikkat et gözlemle demişti.meyvelere de bunlardan sonra tadım olarak yazmıştı.
T

Tuğba E.

19 Eylül 2025 12:13
Yoğurt üç gün tadım derken yalnızca üç gün mü tadılması gerekiyor . Çok teşekkür ederim bilgiler için ayrıca 🍀
Esma U.

Esma U.

19 Eylül 2025 13:35
Rica ederim 🌸İlk 3 gün sadece yoğurt tadımı yapılıyor alerjen bir durum olmadıysa diğer tadım günlerinde de yoğurt verebilir daha sonraki saatlerde de diğer tadımı yaptırabilirsiniz. Tadımları yaparken ne aç ne de tok olsun demişti birde doktorumuz. Yoğurt pişik yapabiliyor bizde yaptı biraz krem yazdı onu kullanıyoruz.ileri derece bir sorunolmadığıin devam ediyorum her gün yoğurt yapmaya. 1.gün yüzde 2.gün vücutta döküntü olabilirmiş bizde onlar olmadı
Kanlı kaka vs de yaşamadık çok şükür.
Esma U.

Esma U.

19 Eylül 2025 13:42
Yoğurt 2-3 kaşık sonra 3-4 sonra 4-5 diye arttırabilirsiniz. Diğerlerini de öyle2.gün bir kaşık daha arttırabilirsinşz ama yemezse zorlamayın. Birde saat 18 den sonraya kalmasın demişti doktorumuz.Ben veremezsem o saate kadar vermiyorum o gün
Fatma A.

Fatma A.

Uzman Diyetisyen

19 Eylül 2025 16:03
Merhaba; besinleri mümkünse buharda haşlama değilse çok az suda haşlayarak blenderize edip verebilirsiniz. Sütle ya da suyla açmanıza gerek yoktur.  Zamanla çatalla ezmeye sonrasında daha büyük parçalarla vermeye başlayabilirsiniz. besinlerin kıvamı bebeğinizin gelişim sürecine göre belirlenir.
T

Tuğba E.

21 Eylül 2025 14:28
Çok teşekkürler bilgiler için 🙏

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir