51 Günlük Bebek Gece Uykusu

82 görüntüleme
A

Ayşenur ..

30 Eylül 2025 17:36
Bebeğimi gece uyandırmadan kaç saate kadar uyutabilirim? Gündüzleri de kaç saatte bir emzirmeliyim? Ve uyanık kalma aralığı ortalama kaç dk/saat olmalı? Bazı geceler gündüz de uyumamasına rağmen saat sabah beş civarında uyuyor. O saate kadar hiç uyumuyor. Ondan sonrasanırım yorulduğu için güzel uyuyor ama akşam tekrar aynı döngüye giriyoruz. Uyku hijyenine dikkat etmeye çalışıyorum ama uzun süre uyumaması beni de çok yoruyor. Ne yapabilirim gece uyuyabilmesi için?
Şeyma A.

Şeyma A.

30 Eylül 2025 17:43
Merhaba güzel anne :)
1 aydan sonra bebekleri gece beslemek için uyandırmamak gerekiyor diye biliyorum sadece acıkıp uyanınca beslemek yeterli. Gündüzleri de bebeğiniz istedikçe emzirin sütünüzün artması için çok iyi. İlk aylarda benim bebeğim ortalama 40-45 dakikada bir uyuyordu yani uyanık kalma süresi o kadardı ama bebeğinizdeki sinyalleri gözlemleyerek uyutmayı deneyebilirsiniz çünkü biraz bebekten bebeğe değişebiliyor erkenden uyutursanız uykuya karşı koyma durumu yaşayabilirsiniz. Veya daha geç uyutursanız bu sefer de çok uykusuz kaldığı için huysuzlanabilir. Ama bildiğim kadarıyla genelde yarım saat ile 1 saat arası değişiyor uyanıklık süresi. Birde gece uykuları için en önemlisi gece gündüz farkını öğretmeye çalışmak. Ve gece uykusunu sabah 5 ten sonra uyuduğu için o döngüden çıkamıyorsunuz. Öncelikle uyumama sebebini bulmalısınız. Aç mı, gazı mı var, etrafında ki uyaranlar mı fazla, veya üstü çok kalın veya ince mi gibi gibi.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir