5 Gün Önce Doğum Yaptım Ne Kadar Süt Gelmeli?

94 görüntüleme
A

Aybüke Y. B.

10 Eylül 2025 15:56
Sütüm doğumdan sonra hemen gelmedi ama ısrarla emzirmeye çalıştım bugün 5. Gündeyiz göğsümü sıkınca damla damla geliyor o da tabi ki bebeğe yetmiyor mama veriyorum. İlk çocuğumda da emzirememiştim mamaya başlamak zorunda kaldığımda çocuğum emmekten vazgeçtiği için… bu sefer sabırla uğraşıyorum ama yeni doğum yapmış bir annenin sütü ne kadar olmalı? Kıyas etmeye çalışıyorum. Damla şeklinde gelen süt ne zaman ne kadar artmalı? Sizler sütünüzü nasıl arttırdınız?
T

Tuğba A. ..

10 Eylül 2025 16:01
Sutu en cok arttiran sey mutluluk salgilayan hormonla ayni. Olabildiğince stres yapmadan ilerlemeye calisin surecte. Baska annelerle kiyaslamayin. Her annenin bedeni her bebegin midesi/bunyesi farkli. Emme sureleri bile farkli oluyor. 45dakika emen bebekte var 3dakika. Belki ayni ml iciyorlar belki farkli. Bence pes etmeden devam edin ve Osman Bey'in Youtube'dan emzirme ile ilgili videolarini izleyin. Damla bile olsa anne sutu çok kiymetli. Ne alirsa kardir diye dusunun. Dilerim en kisa zamanda yureginize su serpilir :)
H

Habibe S.

10 Eylül 2025 16:17
Benim yeğenim doğduğunda 15 gün süt gelmemiş fakat annesi süt olmadığı halde sürekli emzirmiş memeyi unutmaması için. Bence sizde sabırla emzirin zamanla çoğalacaktır
Y

Yenianne

10 Eylül 2025 17:02
Lütfen bol bol su için , kuruyemiş,yulaf, Hindistan cevizi yağı, Rezeneli kimyonlu anne çayı , tahin , incir tüketin ve stresten uzak kalın diyemeyeceğim ilk dönemler çok stresli ama her andan mutlu olmaya çalışın bol bol sütünüz olsun inşallah ♥️
T

Tuba K.

10 Eylül 2025 17:25
Sütü en cok arttiran şey uyku, stresten uzak olmak ( ne kadar mümkünse) ve uyku. Onun dışında yeşillikler de arttırıyor arkadaşların dediği gibi Sütü arttıkcı caylarda mevcut. Süreciniz kolaylıkla olsun. Lütfen başkalarıyla kıyaslama yapmayın. Her bebek ve anne kendine ozel ve guzel sizde öylesiniz. Sutunuz az gelmesi ya da gelmemesi sizi yetersiz hissettirmesin. Ya da cok olmasi mükemmel bir anne yapmaz. Sizin sevginiz cok ve baginiz cok kıymetli. Yeterli beslenip beslenmemesi kararını doktorunuzla birlikte alırsınız. Kolaylıklar olsun ve yalnız değilsiniz ❤️

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir