5 Aylık Tek Uyku

186 görüntüleme
Z

Zerrin ..

29 Ağustos 2025 11:25
Merhaba
Bebeğim 2 aylıktan beri gündüz en fazla 3 total 3/4 saat uyuyan bir bebek, hatta genellikle 2 uyku yapardı, bir süredir de teke düşmeye doğru gidiyoruz, dün tek uyku 3 saat uyudu. Tek uyukuya geçsek mi yoksa uyandırıp 2 ya da 3 uyku mu yaptırmalıyım, bilgisi deneyimi olan cevaplarsa sevinirim
B

Begüm A.

29 Ağustos 2025 11:26
Şuan kaç aylık
Z

Zerrin ..

29 Ağustos 2025 11:27
5 aylık bebek
B

Begüm A.

29 Ağustos 2025 11:30
5 ay çok erken şuan gündüz 3 uyku yapması lazım 4 yapan bile vardır. Tek uykuya 14 ay civarı düşülüyor tabiki çocuğa göre değişir biz 13 ayda düştük. Ama 5 çok erken. Uyku uyanıklık sürelerine toplam uyuduğu süreye dikkat ederseniz düzelecektir bence. Birde neden uyumadı yada neden uyandığı önemli :) bir sıkıntısı vardır belki
Z

Zerrin ..

29 Ağustos 2025 11:34
Evet cok erken fakat uzun uyuduğu için çok dert etmiyorum ama bi dezavantajı olur mu bilemiyorum. Uyudugunda kendi uyanana kadar dokunmuyorum. İlk uykusunu 1,5-2 saat yapıyordu 2. Uykusunu da 1,1,5 saat yapıyordu, bir iki gündür daha uzun uyumak istiyor böyle olunca da 2. Uykuya zaman kalmadan gece uyku vakti geliyor ve tek uyku yapmış oluyor. Bende o saatlerde 6/7 sonrası uyutmuyorum gece uykusu bölünmesin diye.
H

Hülya A. ..

29 Ağustos 2025 13:58
Benimki de 4 aylık 4 uyku yapıyordu kısa kısa şu an 3 uykuya düşecek sanırım. Çünkü uyanıklık süresi arttığı için son uykusu uyku saatine çok yakın oluyor ve gece uykusu etkileniyor . Ben de uyutmak istemiyorum napicaz nasıl bı düzene sokucaz bilemiyorum .
Ümran A.

Ümran A.

29 Ağustos 2025 14:01
Sabah geç mi uyanıyor gece uykusundan
Z

Zerrin ..

29 Ağustos 2025 15:09
Benimki geç uyanıyor, 7 de uyanıyor ama beslenip geri uyuyor, tam uyanıklık bazen 8 bazen 9 gibi oluyor
S

Saziye G.

29 Ağustos 2025 15:55
3 uyku yapması lazım sabah erken kalkmalı 6 dan sonra uyutmayın 9da akşam uykusuna geçmeli 8 aylık oğlum hala 3 uyku yapıyor
M

Muhteber D.

29 Ağustos 2025 17:27
Benim bebeğim dokuz aylık olacak iki uyku yapıyoruz bir uykusu bir buçuk saatten fazla sürerse uyandırıyorum ki diğer uykularında sorun olmasın. Akşam uyku vakti gelmeden uykusu geliyor uyutmuyorum diyorsunuz uzun vadede sorun olabilir şu an tek uyku için çok erken.
A

Arzu B.

2 Eylül 2025 10:43
Bebeğim 5 aylık. Sabah 7 gibi uyanıyor. 9 gibi ilk uykuya geçiyor. Bazen bir saat bazen bir buçuk saat bazen de 2 saate kadar uyuyor. Uyanırsa erken tekrar hiç konuşmadan uyutuyorum. Uyandıktan sonra 2 saat uyanık kalmasına izin veriyorum sonra tekrar uyutuyorum. Uyandığından tekrar 2 saat uyanık kalıp uyuyor. Bu şekilde 3 uyku yapıyor. Saat 16-17 gibi de 20-40 dakika arası bir kısa uyku yapıyor. Akşam en geç 20 de gece uykusuna giriyor. Acıkınca uyanıyor. Bu bazen gece 3 oluyor bazen sabaha karşı 4-5 aradı oluyor. 40 ı çıktıktan sonra hep bu şekilde ilerledik. Sadece uyku ve uyanıklık saatlerini ayına göre takip ettim. Rutinlerimizi hep aynı saattr aynı şrkilde yaptık.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir