5 Aylık Kilo Alımı

83 görüntüleme
B

Büşra Ü.

14 Ağustos 2025 03:41
Merhaba oğlumun doğum kilosu 2400 boy:46 cm bugün tam 5 aylık olduk kilomuz 6 kg ve boy 60 cm olmuş. Meme reddi yaşıyoruz sadece geceleri emiyor onun dışında 3/4 saat aralıkla 120 cc mama içiyoruz. Çişli bez sayımız günlük 7 ya da 8 oluyor. Persentil tablosuna baktığımda normalin altında olarak gösteriyor acaba bu verilere göre normal midir ? Bir de emzirme süresini arttırmak istiyorum fakat gün içinde meme reddini o kadar çok yaşıyoruz ki asla emmek istemiyor kendini hep geri atıyor. Bende fazla ısrar etmiyorum ağlamasına dayanamıyorum ve uykuya geçiş anlarında ve geceleri emziriyorum acaba yanlış mı yapıyorum ?? Fikirlerinize ihtiyacım var.
Fadile B.

Fadile B.

14 Ağustos 2025 04:34
Öncelikle bebeğiniz zaten zayıf doğan bir bebek bebeğinizi bol bol emzirin n varsa bebeğinin sütünüzü Sağın kaşıkla yavaş yavaş ağzına verin her aklımıza geldikçe yani benim bebeğim de 6 aylık 120 CC içiyor Ama biz ek gıdaya geçtik diye biraz emmesini azalttı öğün aralarında 3-4 saatin dışında da Bebeğinize tekrar mama vermeyi denerseniz Yani daha kısa sık aralarda bebeğiniz çok kusar içmez bu sefer mama reddi de yaşarsınız Bunu önermem asla yapacağınız önce sabırlı olup sonra beslenmesini arttırmak
B

Büşra Ü.

14 Ağustos 2025 04:42
Zaten dediğiniz gibi zayıf ve minik bir bebekti ilk aylarda sarılık uzaması oldu çene kasları güçsüzdü göğüs ucu sıkıntısı da yaşadık..kilo alımı olmayacak endişesi ile mama başladık. Birde artık bebişi anlayabiliyoruz karnı doyduktan 3 ya da 4 saat geçince acıkma belirtisi veriyor ona göre ayarlıyoruz kendimizi ama bu süreçte az emdiği için sanırım sütüm eskisi gibi değil yetersiz kalıyor onun için…

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir