5 Aylık Kalabalığa Girince Ağlama

127 görüntüleme
Canısı K.

Canısı K.

30 Ağustos 2025 18:15
5 ay 6 günlük erkek bebek tanıdık yabancı demeden her insan içine girdiğimizde ağlıyor. Gündüzleri epey sıcak havalar geçirdik bende o sıcaklarda çok kalabalığa sokmadım e akşam serinliğinde de uyku vakitlerine denk geliyor rutini bozulmasın diye de bir yere götüremedim çok fazla ama evimize gelen gidenler de oluyor yine ağlıyor bizim kucağımıza geri gelince sakinleşiyor. Bir hafta önce aile binasındaki herkesten korkup ağladı bir saat boyunca dayanamayıp eve geri getirdim sakinleşip uyudu. Şimdi tekrar aynı şeyleri yaşadım ve nişandan geri geldim. Bu durum geçici mi yoksa benim bugüne kadar onu çok fazla kalabalığa sokmamamdan mı oluşuyor? Herkes kucağına alıp sevmek istiyor ama asla durmuyor kendimi suçlamaya başlıyorum artık onun içinde üzülüyorum ağlayıp korkuyor ne yapacağımı bilmiyorum
F

Fatma S. ..

30 Ağustos 2025 18:32
Hiç üzülmeyin oğlum doğdu doğalı çok huysuz olduğu için dışarıya hiç çıkamadık hatta büyük kızımı parka bile götüremedim aylarca o derece durmayan bir bebek. Dediğiniz gibi birde her ikisininde uyku saati falan derken bizde çok çıkamadık. Gelişimin bir parçası aslında yabancılama. İlk seferde amcasını dedesini bile görünce ağlıyordu. Şimdi 9 aylık olacak artık o şekilde tepki vermiyor.
Canısı K.

Canısı K.

30 Ağustos 2025 19:31
Amcaları kuzenleri o kadar çok sevmek istiyor ki ağlayıp duruyor kendimde suç aramaya başlıyorum bu sefer hiç insan içine çıkarmadım diye ama daha ufaktı içim el vermiyordu insanların içine sokmaya kucaktan kucağa geçip öpülüp duracaktı
H

Hülya A. ..

30 Ağustos 2025 19:53
Benim bebeğim kolikti bu yüzden hiç dışarı çıkamadım ve ailelerimizden uzakta yaşıyoruz. Bütün arkadaşlarım da çalışıyor eve gelen giden de olmaz pek. Benm bebeğim de aynı herkese ağlıyor son bir haftaya kadar babasına bile ağlıyordu. Şimdi yavaş yavaş kısa süreli sokuyorum kalabalık ortamlara . Rahatsız olduğunu hissettigim an eve dönüyorum ve kimsenin hemen dokunup kucağına almasına izin vermiyorum. Biraz uzaktan seviyorlar sonra az temas bir kaç gün sonra da kucağına alıyor ve böyle yavaş yavaş alışıyor gibiyiz. Su an 4 ay 12 günlük. Zamanla düzelecek diye düşünüyorum. Ben de cok sucladim kendimi sizin gibi şimdi de o nasıl istiyorsa öyle davranıyorum . Yapacak bişey yok :)
Canısı K.

Canısı K.

30 Ağustos 2025 22:41
Lafım ağzımda bitmeden çoktan kucaklarına almış oluyorlar aa bende durur diye diye onlarca kişinin elinden geçiyor korkuyor haliyle iyice huysuzlaşıyor inşallah geçici bir süreçtir
H

Hülya A. ..

2 Eylül 2025 05:50
Ben bu durumu dün doktorumuzla gorustum. Korkularının üzerine gitmeyin dedi. Mesela yüksek ve ani sesten korkuyorsa bunu yapmamaya çalışın dedi. Öneri olarak da sabahtan akşama kadar dışarıda dolastir dedi. Bütün gün al cik gerekirse bebek arabasında uyusun dedi. Zamanla geçer mi gorucez . Tamamen karakterine bağlı bu durum. Anksiyete oluyormus. Evet çok yorucu çok zor. Kalabalık olan her yerde ağlıyor benim bebeğim de.
Canısı K.

Canısı K.

2 Eylül 2025 08:12
Bu ayları geçirmiş olan bütün arkadaşlarıma sordum bir kısmı yaşamış bir kısmı da hiç böyle bir durumla karşılaşmamış. Hepsi geçici bir dönem sadece insan içine girince ilk etapta kucaktan kucağa gitmemesi gerekiyor dedi ortamın güvenliğinden emin olana kadar. Yani bizim insanlarımız da buna hiç uymuyor yedi yabancı bile uzaktan severken kendi içimizdekilere laf yetiştiremiyorsun. Parka çıkartıyorum bir saat marketlere falan götürüyorum ama olduğu kadar onun için üzülüyorum. Allah onları bize bağışlasın inşallah
H

Hülya A. ..

2 Eylül 2025 17:44
Benim de ikinci bebeğim ve böyle bı durum yaşamadik evet o da çok cana yakın değildi sadece kimsenin dokunmasına izin vermezdi o kadar. Bu gerçekten çok başka bir seviye AVM kalabalığında bile ağlıyor. Ama açık söylemeliyim ki yalnız olmadığımı bilmek rahatlattı insan ister istemez bir sorun belirtisi mi diye tedirgin oluyor. Bunu da atlaticaz inşallah.
S

Sinem S.

8 Eylül 2025 15:31
Aynısını aşırı şiddetli bir şekilde yaşadık benim bebeğim kucağıma alsamda o ortamdan çıkmadan susmuyordu ve her gün dışarı çıkan bi bebekti ona rağmen herkes benim onu bu şekilde yaptığımla beni suçladı hiç bir ortama giremedim hatta bi ara maruz bırak dediler denedim iştahı kesildi o günlerde daha sonra sonra youtubede bi videoya denk geldim oradakileri uyguladım gerçi uygulamasamda düzelirdi 6 aydan sonra düzeldi şuan öyle bir şey yapmıyor hatta evde tutamıyorum çok zorlanıyorım 8 aylık

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir