5 Aylık Gece Uyanmaları

146 görüntüleme
F

Fikriye N. G.

18 Ağustos 2025 20:55
5aylık bebeğim geceleri neredeyse 30 dk bir uyanıp beslenmek istiyor yatağından almak istemiyorum tok olduğunu biliyorum ama daha şiddetli ağlayınca mecburen her seferinde beslemek zorunda kalıyorum buna çözüm ne yapmam gerek
P

Pelin B.

18 Ağustos 2025 20:57
Öncelikle ağrısı ateşi bir rahatsızlığı var mı onu kesinleştirmek gerek, eğer gayet sağlıklıysa oda sıcaklığı vb. uyku kalitesine engel değilse diş çıkarma süreci gelir akla veya uykuya emzirerek geçiriyorsanız ondan yapabilir
Didem

Didem

18 Ağustos 2025 21:00
Benimde bebeğim 5 aylık her akşam duş aldırıp öyle geçiriyorum uykuya en azından kesintisiz 2 saat uyuyor
M

Melike B.

18 Ağustos 2025 21:17
Benimki de 5 aylık dişten dolayı sürekli kalkıyor aşırı ağladığında susturamazsam kucağıma alıyorum susturup uyutuyorum geri yatırıyorum bi ağlamasında uyutuyorum bi ağlamasında doyuruyorum
N

Neslihan K. D.

19 Ağustos 2025 19:41
Benim bebeğimde 5.5 aylık gece ilk 2 3 saat aralıksız uyuyor sonrasında her 30 dakika da bir ya ağlayarak ya mızırdanarak uyanıyor. Uyku hijyeni kurallarına uyuyoruz zaten klimada yatıyoruz odamız serin. 20 25 gündür bizde aynı şekildeyiz. Ne zaman geçer bende merak ediyorum
F

Fikriye N. G.

19 Ağustos 2025 19:43
İnşallah kısa sürede geçer
Fatma U.

Fatma U.

Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog

20 Ağustos 2025 06:23
her 30 dakikada bir beslenme istemesi ve şiddetli ağlaması, bebeğinizin uykuyla beslenme arasında güçlü bir çağrışım kurduğunu göstermektedir. Tok olmasına rağmen ağlaması ve beslenmeden sakinleşmemesi, memeyi veya biberonu sadece açlık giderme aracı olarak değil, aynı zamanda güvenlik, konfor ve uykuya dalma aracı olarak kullandığını işaret eder. Bu durum hem sizin hem de bebeğinizin kaliteli uyku almasını engellemektedir.
Bebeğinizin uykuyla beslenme ilişkisini değiştirmek için kademeli bir ayrıştırma uygulamanız önerilir. Gece uyanmalarında hemen beslemek yerine, öncelikle pışpışlama, ninni söyleme veya hafif dokunuşlarla yatağında sakinleştirmeye çalışın. Eğer beslenme gerekiyorsa, uyanıkken memeden veya biberondan ayırıp yatağına bırakarak kendi kendine uykuya dalma becerisini destekleyebilirsiniz. Bu süreçte kararlı ve tutarlı olmak, bebeğinizin yeni uyku alışkanlıkları geliştirmesine yardımcı olacaktır.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir