5. Ay Ek Gıda Hazırlığı
101 görüntüleme
Ö
Özge T.
15 Ekim 2025 20:24
Merhaba bebeğim 4 aylık.doktorumuz 5.ayda tadımlara başlayabileceğimizi söyledi ama bunun için bebeğin desteksiz dik pozisyonda oturması gerekmiyor mu? Sanki ek gıda için erken gibi. 5. ayda ek gıdaya geçmeye başlayan annelerimiz bu durumu nasıl çözdü? Şimdiden canlı destekle ara ara oturma çalışmaları yaptırıyorum ama korkuyorum da erken diye.

Burcu K.
15 Ekim 2025 20:30
Özge hanım inanın şimdi haftalık değişimleri okurken aklımda bu soru vardı. Bir hafta sonra beş aylık oluyoruz. Desteksiz oturamaz hala destekle bile devrilmeden çok duramıyor çok merak ediyorum bende

Fatma T. ..
Uzm. Hemşire
15 Ekim 2025 20:30
Merhaba canlı destekle oturtma yapmanızdasuan sakınca yok beşe doğru cansız destek denersiniz. Başınıdik tutması yemeğe meraklı ve istekli olması gerekir çiğneme ferleksi varmi diye de kontrol edin. Tümbunlar oluşmuşsa tadım yaptırabilirsiniz ana öğün ek gıda olmayacak çaykasigi kadar başlayıp tattiracaksiniz. Birde çok geç kalmak da alerji riskini arttırır bebeğinize göre degerlendirin

Fatma T. ..
Uzm. Hemşire
15 Ekim 2025 20:31
Birde bebekler çok hızla değişiyorlar hazır olduğunda bir anda oturduklarını göreceksiniz
Ö
Özge T.
15 Ekim 2025 20:41
Çok teşekkür ederim 💐

Esma U.
15 Ekim 2025 20:49
Bizde 5.ayda tadımlara başladık. Mama sandalyesinde oturtup tadım yaptırdım bir sıkıntı yaşamadık 🤗

Ayşegül A.
16 Ekim 2025 07:37
Merhaba arkaşlar biz de 5.aya yeni girdik.bugün 3. Gün yoğurt tadımı ile başladım.benim de endişem o şekildeydi nasıl oturucak sandalyede diye ama gayet de oturuyor şaşırdım ben de😅sandalye minderini biraz pofuduk kalın olanlarından alın derim.yanlara kayması olmaz bu şekilde.bizimki ince başka biri vermişti.alıcam ben de ondan.ince olanda bile çok devrilmiyor kolundan tutuyorum.kalın olanla daha iyi olur diye düşünüyorm.o da olmazsa kenarlara örtü ile destek yaparsınız.yeme isteği var başını güzel tutuyor.bunlar olunca tadıma başlatabiliyorlar.Hayırlı olsun şimdiden umarım güzel geçer tadımlarımız inşallah😊