5. Ay Atağı Var mı ?
185 görüntüleme
M
Merve ..
15 Eylül 2025 21:15
Kızım beş aylık olduğundan beri nerdeyse her gece sıkıntılı geçiyor şu bir hafta özellikle sürekli canı çok yanmış gibi ağlama uykuya direnme kıpırdanarak sürekli kendini uyandırma çabası içinde gece ise özellikle meme ağzından çıksın istemiyor çok ama çok yoruldum gece olsun istemiyorum artık
A
Ayşe E.
15 Eylül 2025 21:16
Benim kızım da 5 aylık oldu aynı böyle yapıyor

Elif O. ..
15 Eylül 2025 21:18
5 aylıkken kızımda aynı durumdaydı bi süre devam ediyor sonra geçiyor merak etmeyin ama bizde ağlama yoktu gazı olabilir mi acaba?
M
Merve ..
15 Eylül 2025 21:22
Elif hanım masaj yaparak uyutuyorum genelde gazını da çıkarır koca bir ay hiç şaşmadan aynı şeyleri yapıyor bazen ister istemez sesim yükseliyor benimde çaresiz kalıyorum çünkü
İ
İlaynur H.
15 Eylül 2025 21:28
Bizde aynı durumdayız bana bağımlı gibi yaşıyor. Önceden park yatağında yatan bebeğim şimdi sürekli bana sarılarak uyumak istiyor ben de çok yoruldum

Elif O. ..
15 Eylül 2025 21:45
Her bebek farklı tabi sizi de anlıyorum çaresiz kalıyorsunuz ama o an sadece bunun geçici olduğunu düşünün inanın geçiyor gün geçtikçe büyüyor bi gün gelecek size sarılmak istemeyecek şimdi koktuğu gibi kokmayacak ben hep bu teselliyi verdim kendime belki sizin için de teselli olur.
S
Seçil E.
15 Eylül 2025 21:46
Tabi ki bebeğe göre değişir ama genelde diş sancılarının başladığı dönem. Diş dönemleri özellikle uykudan aşırı ağlayarak uyanma çok oluyordu bizde. Derin uykuya dalamıyor rahatlayamıyor bu durumda sürekli anneye yapışıyordu.
M
Merve ..
16 Eylül 2025 05:19
Muhtemelen diş sancıları evet gün içinde sürekli elleri ağzında özellikle çektiğimde ben yine mızırdanmaya başlıyor yakın zamanda geçer umarım acısı rahatlar yavrum
M
Merve ..
16 Eylül 2025 05:20
Teşekkür ederim elif hanım çoğu zaman bende kendimi öyle rahatlatıyorum evet daha iyi günlerini görürüz inşalalh evlatlarımızın
P
Pelin I.
17 Eylül 2025 18:09
Benim de oğlum benzer şeyleri yaşadı diş yüzünden diye düşünüyorum şuan 6.aya girecek rahatladı biraz daha

İrem N. B.
18 Eylül 2025 22:12
Gündüzleri uyuyorlar mı acaba biz hiç gündüz uykusu uyumuyoruz

Fatma U.
Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog
20 Eylül 2025 08:32
Merhaba 🌼 Bebeğinizin yaşadığı bu durum, **uyku gerilemesi** adı verilen ve sizin için çok yıpratıcı olabilen normal bir gelişimsel evredir. Kendinizi bu denli yorgun hissetmeniz çok anlaşılırdır. Bebeğiniz uykuya dalarken memeye bağımlı hale geldiği için, her uyku döngüsü arasında aynı desteği araması normaldir.
-Geceleri uyanınca hemen emzirmek yerine, önce bebeğinizi sakinleştirmeyi deneyin. Gündüz uykularının düzenli olmasını sağlamak, gece uykusuna direncini azaltacaktır. Sabırla ve yavaş adımlarla ilerlemek, bebeğinizin yeni uyku becerileri kazanmasına yardımcı olacaktır.
-Geceleri uyanınca hemen emzirmek yerine, önce bebeğinizi sakinleştirmeyi deneyin. Gündüz uykularının düzenli olmasını sağlamak, gece uykusuna direncini azaltacaktır. Sabırla ve yavaş adımlarla ilerlemek, bebeğinizin yeni uyku becerileri kazanmasına yardımcı olacaktır.
M
Merve ..
20 Eylül 2025 11:52
Teşekkür ediyorum tavsiye ve önerileriniz için 🤍