5 Ay 8 Günlük
92 görüntüleme
H
Hilal B. A.
17 Ekim 2025 11:30
Sadece mama ile beslendiği için doktorumuz geçen ayımızda ufak ufak meyvelerin sularını tattırmaya başlayabilirsin 5.5 aylık olunca da basit çorbaları denetebilirsin dedi. Meyvelerin sularını denettim fakat hurma yedirilebiliyor mu zararı var mı sormak isterim. Hurmanın suyunu ona göre tattıracağım. Basit çorbalar olarak da nasıl tarifler var nasıl başlayabilirim ?

Özge D.
17 Ekim 2025 11:51
Biz de ek gıdaya 5 buçuk aylık tadımlarla başladık önce sebze püreleri yoğurt meyve olarak üç gün kuralıyla ilerlemiştim sonrasında çorba olarak mesela patates havuç kabak su da haşlayıp blenderdan geçirip verdim ancak üç gün kuralı ile tadım yaptığımız için çorbaya geçişi 6 ayı geçti bizim doktorumuz da sebze yoğurt meyve olarak ilerlememizi tavsiye etmişti☺️
H
Hilal B. A.
17 Ekim 2025 12:04
Suda haşlayıp blenç ettikten sonra herhangi bir tuz şeker baharat vs uygulamadınız demi direkt verdiniz? Ve sebzeleri de püre haline getirirken yine haşlayıp blenç ediliyor sanırım ?

Özge D.
17 Ekim 2025 12:15
Tadımları yaptırırken suda haşlayıp çatalla püre haline getirdim herhangi bir şey katmadım çorbaları sadece blenderdan geçirdim
H
Hilal B. A.
17 Ekim 2025 12:17
Teşekkür ediyorum 🌸 peki meyveli tariflerde çoğunda doyurucu olması açısından irmik var siz ne zaman irmik kullanmaya başladınız?

Özge D.
17 Ekim 2025 12:24
Meyveyi genelde yoğurtlu olarak veriyorum cam rendeden geçirip karıştırıyorum irmiği ise 7.ayda kahvaltı öğünlerinde kullanmaya başladım ancak pirinç unu irmik elimden geldiğince az kullanmaya çalışıyorum şu an 8 aylığız kahvaltı çorba iki öğün ek gıda +mama olarak devam ediyoruz☺️ rica ederim💐