4.ay İstahsizlik
190 görüntüleme
N
Nurdan G.
10 Temmuz 2025 20:25
Bebegim 4.aya girdiginde istahsizlik basladi. Sadece mamayla besleniyor. Neredeyse 2.ayindan beri ogunde 120 cc iciyor. Suan onuda icmez oldu. Eger cok ac kalmadigi surece (min.4 saat) biberon verdigimde öğürüyor. Cok aciktiginda sadece yiyor. Daha once hic öğürmezdi, sık sık acikir aglardi. Farkli mama markalari denedim yine ayni. Atak doneminden dolayi mi boyle acaba? Bu sureci yasayan var mi?

Berna Ç.
10 Temmuz 2025 20:32
Bizde şu an 4.ay atağındayız 3gündür çok iştahsızdı memeye gelmek istemiyodu bugün biraz sorun yaşamadım mama da ya sağılmış sütte 70i zor içiyor
G
Gülizar Ü.
10 Temmuz 2025 20:34
4. Ay atak dönemi çoğunlukla herkesde meme reddi yapıyor, bebek dışarı bakmak istiyor sürekli memeye dönmek istiyor, bu dönem geçici, uykulu hallerini yakalayın, ya uyumadan önce uykuluyken ya da hemen uyandıktan sonra emzirin, uykuluyken ve çevredeki uyaranlar azken daha iyi emiyorlar memeyi bırakmıyorlar. Sık sık zorlamayın inat edip öğürebilir, aç olduğunu düşündüğünüzde emmiyorsa mama verin , sıcak havalarda besini az almamaları için. Sürekli mama değiştirmek iyi değil, 4. Ay zor, sonra düzeliyor, 5 de rahatsınız 😊
G
Gülizar Ü.
10 Temmuz 2025 20:36
Küçükken ağlayıp hemen emmeyi kabul ederlerdi, büyüdükçe dışarı bakmak istiyorlar o yüzden emmiyorlar 4. Ayda, uykulu halini yakalamak önemli, geçiyor düzeliyor sabredin 🌸

Ayça K. A.
Hemşire
12 Temmuz 2025 17:30
Bizim de 3.5 aylık biberonu diş kaşıyıcı olarak kullanıyor. Mama yedirmek benim için ölüm gibi bir şey sürekli ağlıyor çığlık atıyor 120 cc nin her öğün 40ını falan içiyor bazen 6 saat aç bırakıyor kendini tam delirmelik :(
N
Nurdan G.
12 Temmuz 2025 18:22
Doktorumuz damak agrisi oldugunu soyledi. Parmaginizi soguk suyla yikayip masaj yapon dedi. Uykuluyken yediriyorum bende. Cok huzursuz olursa calpol verin dedi. Bizimki sac ve kulak cekmeye basladi. Zaten surekli salya akitiyor. Allahim normal istahima geri donsun artik
Z
Zeynep ..
17 Temmuz 2025 23:59
Bu duruma okadar bozugum kı ve kronik ürtiker hastasıyım stress oluyorum azıyor hastalıgım 3 ay 12-150 cc maam içen kızım 70-80 içiyor aynı şekılde gerısı çop oda bın dereden su getırerek atak 1-2 hafta sürer dedıler 1 ay oldu geçmiyor ah yetmedımı biraz daha yapsam dıyecegım gunleri istıyorum hepimiz için çünkü kaygılanmak çok zor
Z
Zeynep K. G.
18 Temmuz 2025 04:18
Bebeğim 4 ay 23 günlük sadece mamayla besleniyor ve asla yemek istemiyor uykuluyken içiyordu şimdi onuda içmiyor kızlar bu durum ne zaman ve nasıl geçecek bilemiyorum. Uyku desen hak getire. Her yolu denedim yok içmiyor

Rabia N. Ç. ..
14 Ağustos 2025 10:14
Aranızda düzelen oldu mu çünkü çok zor durumdayım yemiyor uyumuyor 4 ay 1 haftalık