4.ay Bu Kadar Zor mu
198 görüntüleme
B
Betül H.
9 Eylül 2025 05:55
Merhaba (: her yerde bas bas 4.ay diyorlar burada bir çok defa paylaşılmıştır belki de ama insan kend söylediklerine bir cevap arıyor .Oglum yarın tam 4 aylık olucak .Gecen hafta gündüz uykusuna direnme ile başlayan bir huysuzlugu var .Üstüne 2 gündür neredeyse saat başı uyanmaya başladı .Bu da ataktan mıdır acaba ? Yani saat başı diye abartmıyorum gerçekten öyle .Ya ayaklarını vuruyor öyle uyanıyo ya da ağlayarak uyanıyor .Her kalkmasında emzirmiyorum .Ancak bebeğe ben bakıyorum gündüz de direnince ,gece uyumayınca gerçekten kendimi çok yorgun bitkin ve isteksiz hissediyorum .Yetemiyorum vs vs .Neyse demem o ki bu durum ne. Kadar sürer acaba cidden yoruldum .Naısl rahatlatabilirm
H
Hülya G. ..
9 Eylül 2025 06:40
Merhabalar 4. Ayda uyku gerilemesi oluyor. Atak haftası diye söylenen durumlara pek inanmadım yaşamadık da ekstradan. Ama 3-4 aylar arasında gerçekten uyku gerilemesi yaşadık. Uyku nedir bilmedi gece gündüz huysuz huzursuz. Uykusuzluk yorgunluk hat safhada geçen bir süreçti. Ben de desteksiz büyüttüğüm için aşırı yıpranmıştım. Yaklaşık 1 ay sürmüştü bizim. Daha kısa sürenler de var ama inşallah sizin kısa sürer. Sadece sabredin. Bir de eğer diş çıkarma sürecine girdiyse en azından onun sancılarını giderirseniz biraz daha rahat geçer belki. Kolaylıklar diliyorum
K
Kübra M.
9 Eylül 2025 07:15
Belirtileriniz 4. Ay gerilemesi gibi duruyor Betül hanım. Bebeğinize göre süresi değişebilir ama şunu bilin ki onun sizden başka sakinleşebileceği başka bir liman yok 🫶 lütfen biraz daha sabırlı olun bu günlerinizde elbet geçecek. Bu dönemde bir rutininiz ve desteğiniz varsa üstüne başka bir destek eklemeden uyutmaya devam etmeye çalışın lütfen. 4.ay gerilemesinde bebeğe eklenen rutin kalıcı olabiliyor. Normalde ayalta sallanan bir bebekse yine ayakta sallayın kucakta sallamaya başlamayın. Yada desteksiz uyuyan bir bebekse ayağa almayın, piş pat yapmayın olabildiğince aynı olan seyrinizde ilerleyin 🫶
G
Gülay
9 Eylül 2025 07:31
Bizde uyku gerilemesi artı meme reddi vardı, cok yoruldum çok üzüldüm stresten zona oldum o dönemde emzirmeyi bitirecez diye.15 aylık şu an bebeğim ve memeye bağımlı nasıl bıraktıracam diye korkuyorum:)oyle ya da böyle geçiyor her şey büyüyor minikler, size tavsiyem sağlam durmanız benim yaptığım kadar yıpratmayin kendinizi hepimiz yaşadık bu da bir süreç ve geçecek gidecek.
B
Betül H.
12 Eylül 2025 06:08
Hepinize çok teşekkür ediyorum vaktinizi ayırıp bir nebzede olsa gönlümü rahattınız .Doktorumuzada gittik diş yerlerimiz kabarmış .Artık hem gerilemeden hem de dişten diye düşüneceğim .Bu günler geçicek elbet sadece insan bazen yaşarken minik bir destek arıyor .Tekrardan çok teşekkür ediyorum hepinize .Saglıkl büyüsün miniklerimiz .