4.ay Atağı
127 görüntüleme
A
Ayşegül Ü.
8 Kasım 2025 18:41
Sevgili anneler, tecrübelerinize ihtiyacım var. Bebeğim 16 haftalık. Bu hafta özellikle gece uykusuna geçmek istemiyor. 2-3 saat uyutmaya çalışıyorum, sonunda ancak geçiyor ve geceleri sık uyanmaya başladı. Salyası çok ve diş sancısı çekiyor sanırım. O yüzden gece tekrar uykuya dönmesi 1-2 saati buluyor. 4.ayı önümüzdeki hafta dolduracak. Sizin bebeklerinizde 4.ay atağı ne zaman başladı?
S
Senem İ.
8 Kasım 2025 19:21
Uyku gerliemeside yaşıyor olabilir annesi
E
Elif N.
8 Kasım 2025 19:27
3 buçuk aylıkken sanırım başlamıştı. 5. Ayına yaklaşıyoruz, 12. Hafta atağına göre uzun sürüyor, uyku öncesi urutinlerimizi korumaya çalışın. Benim bebeğim uykuya dönmekte çok zorlandı. Çocukluğumdaki tahta beşiğe döndüm desem 🤣 Ama uyku düzeni kısa sürede eskiye dönen arkadaşım da oldu. Yani bebekten bebeğe değişen bir durum. Ama genelde her anne için zorlayıcı bir atak .
G
Gözde ..
8 Kasım 2025 19:31
Uyuyacağı odada değil de başka bir yerde ben en son balkona kadar çıkmıştım ve gerçekten işe yaradı. Camdan dışarı bakmak da olabilir. Kucağımda balkonda pışpışladım hafif salınarak uzun bir süre sakinleşince yatırıp emzirerek uyutuyordum. 🤷🏼
M
M. K.
8 Kasım 2025 19:34
Bizde aynılarını yaşadık,çok zordu ama geçiyor :) Sabrımız çok zorlanıyor ama bu işinde kuralı bu sanırım. Gece uykusuna geçmeden önce 3 saat uyanık kalmasına özen gösterin ben öyle çözüm bulmuştum. Gece uyandığında da mama ya da meme mutlaka hafif hafif sallayın ve ne olursa olsun ışık açmayın siz sadece ağzını yüzünü görün yeter mum ışığı gibi tarif edebilirim. Tamam, kızım, oğlum vs gibi kısa cümleler bile kurmayın zaten sizin kokunuz, sevginiz şefkatini ile yanında olduğunuzu hissedecek. Bir rutininiz varsa sadık kalın ve lütfen sabırlı olun geçici bir dönem hiç geçmeyecek bitmeyecek sanıyoruz ama azalıyor. Tükendiğimiz zamanlar oluyor ama yalnız değilsiniz 🥲
Sağlıkla büyüsün ..
Sağlıkla büyüsün ..
C
Ceren ..
8 Kasım 2025 20:44
şimdi ben açacaktım bu konuyu 4 ay 25 günlük artık ağlayacağım her gece uykusu problem 8de yatıyordu 10a çekti şimdi 12 de uyuyor ağlama krizlerine giriyor bitecek dördüncü ay ama atak bitmeyecek galiba o kadar yoruldum ki
A
Ayşegül Ü.
9 Kasım 2025 00:55
@Elif Nartgün @Saniye Gözde Özder @Senem İnce @M. K. imdaaatt diye bağırmak istiyorum, gün içinde de uyumadığı için gerçekten zorlayıcı. Uyusun diye sürekli dışarı çıkıyorum, bebek arabasında uyuyor. Bilmiyorum doğru mu yapıyorum, bi yandan temiz hava alıyor diye seviniyorum bir yandan da evde uyumadığı için zorlanıyorum. Çok teşekkür ederim hepinize, yalnız olmadığımı bilmek de kıymetli 🙏🏻🌻