48 Günlük Bebek Gündüz Uyumama ve Huysuzluk

70 görüntüleme
S

Sena Ö.

31 Ekim 2025 14:19
Merhaba herkese bebeğim kolik bunu 15.gündenberi biliyoruz birçok damla denedik son denediğimiz damladan itibaren yaklaşık 1 haftadır biraz daha iyi gaz çıkarıyor ya da kendisi büyüdü bilmiyorum. Zaten gazı olsa da olmasa da ağlayan bi bebek özellikle akşamları belli saatlerde susturabilene aşk olsun. Son günlerde gündüz hiç uyumamaya başladı kucakta dalıyor bırakınca uyanıyor ve birden çığlık çığlığa ağlıyor. Kendi başına asla durmuyor ana kucağında falan toplasak belki 10 dk duruyordur gün boyu. Kucakta duruşu da sadece 2 pozisyonda sakinleşiyor ancak. Ya pilates topunda zıplarken kolumuza düz yatacak ya da kola yüz üstü yatıp gezecek. Sakinleştirme seçeneğimiz o kadar kısıtlı ki sabahtan akşama kadar bu şekilde olmak inanılmaz yorucu. Atak dönemi mi bu gündüz uykusu sorunu ne acaba bizimle aynı şeyleri yaşayan var mı? (Gece uykusu da 2-3 kez uyanarak 11den 6ya kadar sürüyor anca)
H

Hülya A. ..

31 Ekim 2025 14:55
Var canım var tam 4 ay dolu dolu yaşadık soylediklerinizi. Bizim bir de uyku sorunumuz vardı . Sadece kucakta ve sallanan koltukta uyuyordu. 4 ayda azalmaya ve düzene girmeye başladı. Beşinci ayda tamamen bitti şu an 6 ay 13 günlük çok şükür geride kaldı. Gündüz uykusu hala çok kısa maksimum 30 dk. Kolik için en çok ihtiyaç olan çelik gibi bir sabır ve zman . Başka hiç birşey fayda etmiyor maalesef.
S

Sena Ö.

31 Ekim 2025 15:04
Gerçekten çok zor çoookk zor.. Allahım sabır ve güç versin diye dua ediyorum hergün. Sizd ve bizim durumumuzda olan her anneye sarılıyorum 🫂
H

Hülya A. ..

31 Ekim 2025 15:07
Geçiyor evet geçiyor ama bizden neler götürüyor... Her akşam duş ve masaj biraz rahat uyku sağlıyor zaten yapıyorsunuzdur. Biz ne denediysek hiç ise yaramadı. En son gaz damlası falan kullanmayı bıraktım sadece probiyotik ve relactaz ile devam ettik. İnşallah sizinki üç aya kadar biter. Rabbim yardımcıniz olsun .
A

Ayşenur T.

31 Ekim 2025 15:40
Sena Hanım çok geçmiş olsun. Umuyorum en kısa zamanda geçer. Hülya Hanım ben nurse harveys kullanıyordum. Ama biogaia mı kullansam sadece diye düşünüyordum. Doktorumuz nurse harvey yerine relactaz kullanabibirsiniz demişti
S

Sena Ö.

31 Ekim 2025 15:51
TEşekkürler Ayşenur hanım. Biz metsil ile başladık sab simplexe geçtik sonra onu bıraktık relactaza başladık şu an nurse harveys ve relactazı birlikte kullanıyorum yanlış mı acaba. Bu şekilde bir tık daha iyi gibi gaz çıkarması açısından. Gün içinde daha sık çıkarıyor. Bir de konuyu açarken yazmayı unutmuşum şu sıralar bebeğim sürekli elini ağzına götürüyor ve ağzına sokuyor sizde öyle bir durum var mı ya da olmuş muydu?
S

Sena Ö.

31 Ekim 2025 15:51
Bigaiayı da sab simplexe ek olarak kullanıyorduk bir ara
H

Hülya A. ..

1 Kasım 2025 05:49
Relactaz laktoz emilimini kolaylaştıran bir damla yani anne sütü ya da mamanın daha kolay sindirilmesini sağlıyor. Bizde kullandık söylediğiniz damlaların hepsini ama bir süre sonra vücut alışıyor etki etmiyordu. Yani birlikte kullanabilirsiniz sorun yok ama hiçbir etkisi de yok bunu farkedip bırakınca da bı değişiklik olmadı bizde. Sadece zman.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir