45 Günlük Bebeğim Gündüz Asla Uyumuyor.
109 görüntüleme
E
Ece S. Y.
25 Ekim 2025 17:49
Bebeğim 45 günlük. Gazı yok, karnı tok, altı temiz ve gündüzleri asla derin uyku yok. Kucağımda dahi uyusa 10-15 dakika içinde uyanıyor fakat sürekli esniyor uyumak istiyor; direniyor. En son 18.30-19.30 arası çığlıklarla ağlayarak bir şekilde uyutuyoruz. Sabah 07.00-08.00a kadar aralıklarla uyanıp emip sorunsuzca geri uyuyor.
M
Merve
25 Ekim 2025 18:33
Atak haftadasıdır muhtemelen gece uyuyorsa bence bir problem yok benimde kızım öyle
E
Ece S. Y.
25 Ekim 2025 21:21
Peki gündüzleri sizinkide huzursuz mu yoksa normal bakınıyor mu 👀
D
Dilan U.
26 Ekim 2025 18:37
Bizimde öyleydi o haftalarda,iyi bir hemşire şimdiki bebekler uyumuyor sadece siz değilsiniz çok takılmayın uyutmaya çalışın eğer 15-20 dk da uyumuyorsa zorlamayın demişti. Sonra 3 aya agirerken birden bşre 1-1buçuk saatte bir uyku istemeye başladı. Zamanla düzene alışıyor
E
Ece S. Y.
26 Ekim 2025 19:05
@Dilan Uzun huzurlu olsa inanın önemsemeyeceğim ama biraz bakınıp ağlamaya başlıyor; tüm günü 5er dakika farklı pozisyonlarda oyalamaya çalışarak geçiriyorum ya da bebek arabasında geziyoruz ama hiç durmamamız gerekiyor yoksa gene ağlıyor 😅
D
Dilan U.
26 Ekim 2025 19:35
Gelişiyor annesi büyüyor ondan :) sizi çok iyi anlıyorum biz o zamanlarda kucağa alıştık. Bebek arabasında da durmuyordu yatırınca ağlıyordu. Şimdi uyumak istiyor dahanamıyor diyorum uyuyor ama gündüz sadece kucakta uyuyor yerine koyunca 5dk demeden uyanıyor. Desteğim yok eşim uzun ve bazen tatilsiz çalışıyor.abartsız bütün gündüz uykuları kucağımda , gezerek uykuya dalabiliyor. Bütün gün yapışık geziyoruz. Derken 4.ay atak denilen zamanlar geldi bağır çağır uyumak isteme ama uyuyamama uyusada ağlayarak kalkıp zaten kucakta olmasına rağmen destek bekleme gezme ile uyuma geldi. İş güç yapamıyorum yaptığımda öyle baştan savma oluyor. Çok sorguladım kendimi yargıladım ama baktım ki her çocuk farklı olduğu kadar süreç tipleri ortalama olarak aynı. Kabullendim böyle böyle büyüyecek ve bana bu kadar ihtiyacı kalmayacak , şuan bana ihtiyacı var dünyaya alışmaya çalışıyor diyerek sorgulamayı bıraktım. Gelişimi iyi ise uykusuna, aşırı destek istemesine vs takılmamaya çalışıyorum. Ama tabii çocuk doktorunuzun farklı önerileri olabilir , ben bir kaç doktordan olabilir büyüyor algıları açık geçecek sabredin dönüşleri aldım🙏🏻🥲
M
Merve G. ..
30 Ekim 2025 18:22
Benim bebeğim de iki aylık 1.1,5 ayımız bu şekilde geçti kucakta uyuyor bırakınca uyanıyor . Geceleri uyuyorsa sorun etmeyin dediler . Şimdi iki aylık bazen uyuyor bazen yine uyumuyor. Bizde 20 de uyuyup 07 de uyanıyoruz aralıklı emiyoruz . Gece uykusu düzenli ise sorun etmeyin .