4,5 Aylık Uyku
220 görüntüleme

Ayşegül A.
3 Ekim 2025 09:27
Merhabalar.Oğlum emerek yada kucakta sallayıp uyurdu.3 gündür birşeyler deniyorum.uyku gerilemesi ayında doğru mu yapıyorum bilmiyorum.Ayak parmağım kırıldı ve ayakta sallayıp uyutmak çok zor oluyor.kilo aldığı için de çok yoruluyorum her yerim ağrıyor.3 gündür uykusu geldiğini anladığımda kucağımda sakinleşsin diye çok az sallıyorum bi kaç saniye.sustuğunda yatağına koyuyorum.yatağımızın dibinde yatağı.ben de uzanıyorum poposuna vurup pış pış diyerek uyutmayı denedim ve 3 gündür böyle uyuyabiliyor.2 gün yarım saat civarında uyutabildim direndi.ama ağlamadı öyle sadece mızıldadı.bugün uyuması 7 dakkaya kadar düştü.yapmaya başladığım an yani.40 dakka 1 saate yakın uyumaya başladı.gündüz uyuyan bi bebek değildi zaten.buna da şükrediyorum.uyku eğitimi 4.ay sonu 5. Ay başı deniyor.ben kendim bnu öğretmeye çalışıyorum yanlış mı yapıyorum acaba.en azından yatağında uyumaya alışsa sonra kademeli olarak pış pışı da kesip kendi uyumasını böyle öğretebilir miyim?
İ
İrem
3 Ekim 2025 10:09
Ben bile okurken rahatladım Ayşegül Hanım darısı başımıza. Gündüz uykusu başlamış ve memeyle ya da sallanarak uyuyan bebeğinizi pışpışa döndürmüşsünüz bile maşallah. Bence çok güzel yoldasınız, ayağınız için de çok geçmiş olsun :)

Ümran A.
3 Ekim 2025 10:12
Öncelikle geçmiş olsun ayşegül hanım. Kendi başınıza bir uyku eğitimi vermişsiniz ne güzel. Bana da umut oldunuz açıkcası ,umarım ben de cesaret edip kolaylıkla hem sallamadan vazgeçiririm hem de uyku süresini arttırabilirim sizin yolunuzdan gidip 😌

Ümran A.
3 Ekim 2025 10:14
Yazdıklarınıza ek olarak size bir kaç sorum olacaktı Ayşegül hanım
Uyuturken pış pış yapmanın dışında beşiğinde salladınız mı ?
Normalde ayakta ya da kucakta uyuttuğunuzda gündüzleri bıraktığınız an uyanıyor muydu bebeğiniz ?
Uyuturken pış pış yapmanın dışında beşiğinde salladınız mı ?
Normalde ayakta ya da kucakta uyuttuğunuzda gündüzleri bıraktığınız an uyanıyor muydu bebeğiniz ?

Ayşegül A.
3 Ekim 2025 13:15
Teşekkür ederim irem hanım.deneyebilirsiniz sizde.ben alıştı bırakamaz diye düşünüyordum ama denemediğimiz için bilmiyoruz.biraz direnç gösteriyor ama zamanla alışır diye düşünüyorum😊

Ayşegül A.
3 Ekim 2025 13:25
@Ümran Asil teşekkür ederim ümran hanım.sadece spoposuna vurup pış pış diyorum ümran hanım.ek olarak yatağı sallarsam o daha zor olur.yarım saate anca uyumaya çalıştığı için kol da kopuyor zaten😂 bi de ek o zor olur ve ona alışmaması lazım. İlk aylar uyumuyordu hatta diyorduk yatakta iğne var batıyor diye😂 ilk aylar zaten yatağında uyutamadım hiç.sadece geceleri uyuyordu.hep koynumda uyudu.son 1 aydır ayakta sallayıp yatağa koyunca uyumaya başladı ama hep kısa kısa.20-30 dkk.çok nadir 1 saat.bebekliğinden beri gündüz uykusu kucağımda olursa 2 saati geçtiği bile oluyordu.gündüz yatağında uyutmaya 3 gündür başladım açıkcası.odamıza yeni geçtik.yer yatağındaydık.emerken uyudğunda yer yatağına koyuyodum orda az uyuyordu.neresi olursa yani koltuk vs.yeterki uyusun diye.ama uzun uykumuz olmadı pek. 3 gündür hem ayakta sallamayı azalttım hem de kendi yatağında uyutmaya başladım.tavsiyem yapacaksanız eğer çok ağlatmadan yapmak bunu.ilk önce sakinlesin diye zaten kucağımda çok az sallıyorum.baktım mayışmaya başladı ağlamıcak hemen yatağına koyuyorum.kendim de hemen uzanıyorum.eğer yatağa koyduğumda çok aşırı ağlıyorsa geri kaldırıyorum ayakta aynı şekil devam ediyorum.ağlamazsa sadece ufak mızıklama olursa pış pışla devam ediyorum.bi kaç kere 7-8 dakkada uyudu.yarım saati de buluyor.daha çok başı çnkü.sabretmek gerekiyor.eğer ağlamıyorsa ve uykusundan eminseniz deneyin derim.

Ümran A.
3 Ekim 2025 14:15
Teşekkür ediyorum cevabınız için.Ben de deneyeceğim inşallah
Kolaylıklar diliyorum 💕
Kolaylıklar diliyorum 💕

Ayşegül A.
3 Ekim 2025 14:24
Önemli değil ümran hanım size de kolay gelsin ☺️

Ümran A.
15 Ekim 2025 12:57
İyi günler ayşegül hanım , uyku eğitiminiz nasıl gidiyor🐣

Ayşegül A.
16 Ekim 2025 00:50
İyi günler ümran hanım.malesef çok kötü😂tam alıştı yatağında uyumaya derken bu hafta bişeyler oldu çocuğa.artık ayakta kucakta sallamakla bile uyumuyor.emerken bile çok zor uyuyor.aşırı direniyor.4. Ayda olması gereken uyku gerilemesini biz 5. Aya girince yaşamaya başladık☹️ zor günler geçiriyoruz☹️siz naptınız başladınız mı denemelere

Ümran A.
16 Ekim 2025 06:24
Hay allah tam oldu derken gerilememi başladı şimdide :/tekrar eski düzenine döner inşallah
Biz de diş çıkarttık iki tane onun rahatsızlığı ile beraber eski uykuyu arar olduk:(
Biz de diş çıkarttık iki tane onun rahatsızlığı ile beraber eski uykuyu arar olduk:(

Ayşegül A.
16 Ekim 2025 06:30
Evet malesef ya.4. Ayı atlattık 5 e takıldık😂 ben de eski uykularını istiyorum ya.en azından kucakta bari hemen uyusa diyorum ama yokkk o bile.geçmiş olsun size de umarım sancıları bi an önce geçer.diş gözüküyor mu pek.çıkacak yerde beyazlık mı var.nasıl anlaşılıyor.bizim huysuzluk belki dişten de olabilir

Ümran A.
16 Ekim 2025 10:42
Size de geçmiş olsun :/ pazar günü fark ettim hafif bir ses geliyordu kaşıkla denediğimde pazratesiden beri de iki tane belirgin bir dişimiz var . Görünüyor ama huysuzşuk geçmedi hala :(

Ayşegül A.
16 Ekim 2025 13:29
İnşallah geçer bi an önce🤲🏻