4,5 Aylık Uyku
118 görüntüleme
N
Nezahat E. ..
2 Ekim 2025 20:17
4 ay 17 günlük oğlum son bi kaç gündür gece uykusuna yatırdıktan kısa bi süre sonra uyanıyor emzir yatır sürekli bi döngüye girdik resmen. Bi anda ayağını yatağına vurarak uyanıp tekrar uykuya ya sallayarak yada emzirip yatırıyorum gecenin her saatini görür olduk geçici bir dönem midir? Yoksa uyku eğitimi düşünüyorum acaba alıp olumsuz giden oldu mu ?şuan bile beşik sallıyorum en son yatırmamın üzerinden bi saat bile geçmedi
H
Hülya A. ..
2 Ekim 2025 20:19
Ay biz de aynı durumdayiz şu an . Gündüz zaten uyuyan bir bebek değil maksimum 30 dk uyuyor şimdi gece de sık sık uyanmaya basladi.5 ay 14 günlük su an . Ne oldu birden anlamadım.
N
Nezahat E. ..
2 Ekim 2025 20:22
Nasıl düzelecek bilmiyorum
B
Buse B.
2 Ekim 2025 20:34
4 ay atağıdır geçicideyip sabrettim aynı şekilde sayısız kez uyanıyor bu döngüye girdiğimizde 4 ay dolmamıştı 5.5 aylık olduk hala aynı gündüz uykuları da iyice kısaldı ve sürekli uyanma halinde mık etse uyanıyor hemen müdahale ederek sallayarak tekrar döndürüyorum uykuya perişan bir haldeyiz bizde de durumlar kötü
B
Buse B.
2 Ekim 2025 20:35
Bebeği 8 de yatıp 6 da uyanan ve erken uyandı diye söylenenlere öyle özeniyorum ki 🤣

Ozlem S. Ş.
2 Ekim 2025 21:25
4,5 aylık kızım bu ayağını delicesine yatağına indirme 3 gündür biz de de var ilginci kendisi uyuyor biz tak tuk 😅uyanıyoruz. Galiba dönemsel bir şey deneyimlilerden destek bekliyoruz 😅

Fatma U.
Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog
3 Ekim 2025 06:44
Merhabalar 🌼 ece yatırdıktan kısa süre sonra uyanıp sürekli emmek istemesi ve saat başı uyanması, 4. Ay Uyku Gerilemesi (Regresyonu) olarak bilinen dönemin en tipik göstergesidir. Bu dönemde, bebeğinizin uyku yapısı yetişkinlerinki gibi değişir ve hafif uyku döngülerinden uyanıp tekrar dalmak için meme ve sallanma gibi dış desteklere ihtiyaç duyar. Beşik sallama ve emzirme eylemlerini uykuya dalma eyleminden kesinlikle ayırın. Bebeğinizi doyurduktan sonra, uykulu ama uyanık bir şekilde beşiğine yatırın ve kendi kendine dalması için teşvik edin. Gece saat başı uyandığında, hemen emzirmek veya sallamak yerine, yatağında kalarak elinizle sırtını pışpışlama veya nazikçe yüzüne dokunma gibi daha az destekleyici yöntemleri deneyin. Bu, ona memeden ve hareketten bağımsız olarak da güvende olduğunu ve uykuy
a dönebileceğini öğretecektir
a dönebileceğini öğretecektir
N
Nezahat E. ..
3 Ekim 2025 08:28
Fatma hanım ben pek başaramıyorum sanırım geri döndürmeyi piş piş dokunma falan çözüm olmuyo gibi

Ayşegül A.
3 Ekim 2025 09:09
@Buse Bozkurt buse hanım oğlum şuan 4,5 aylık.nerdeyse en az 2 aydır akşam 8-9 arası uyuyor.Nasıl yaptığımı,nasıl alıştırdğımın bile farkında değilim inanın😂sinyalleri takip ettim sadece.yani demek istediğim akşam 7 oldu mu hep banyo yaptırıyodum o saatler civarı.Ondan sonra emzirme yapıyodum ve uyuyodu.emerken uyuyodu bazen.uyumadığında kendim uyutuyodum.Sanırım bu banyo rutininden kaynaklı alıştı akşam 7 oldumu huzursuzluğu başlıyor.artık havalardan dolayı hergün yıkamıyorum ama alışkanlık oluşturdu ve en geç saat 9buçukta uyutuyorum.Kendi istiyor yani.sizde eğer rutin oluşturursanız bebek kendi bna alışıyor ve artık öyle istiyor.Bebeğiniz kaç aylık tabi bilmiyorum erken dönemde bnu yapmak gerek sanırım.ben isteyerek yapmadım sadece banyosuna dikkat ettim her akşam.böyle rutinimiz olmuş.sabah da 1,5 ay öncesine kadar 5-6 arası uyanıyordu.geri uyutmak çok zor oluyordu.artık 7 civarı uyanıyor.Akşamları dışarı çıkamıyoruz bile uyku huzurluğu yaptığı için.artık etrafı da izlemek istediği için bebek arabasında da uyumuyor.Ona göre hayatımız böyle şekillendi😅rutini olsun da keyfi olsun yeterki😅 yoksa hayat bize nanay😂 ayrıca gece 2 kere uyanıyor emmek için.akşam 8 de uyuyup sabah 7 ye kadar kesintisiz uyuyan bi bebek varsa helal olsun derim o aileye nasıl yapıyorsa😅