4.5 Aylık Gece Uykusu
163 görüntüleme
N
Nurşah
30 Eylül 2025 02:55
Bebeğim 4.5 aylık sadece anne sütü alıyo , sabahları 7 de kalkıyoruz ilk uykumuz 9-9:30 arası oluyo genelde uyuma süresi hep 40-45 dakika ve aralık süreleri de 2 saat oluyo akşam uykusunada duş alırıp masaj yaptıktan sonra saat 8-8:30 arası geçiyoruz,genelde saat 12-12:30 a kadar kesintisiz uyuyo ama sonrasında hep 2 saatte bir uyanıyo mutlaka uyanırkende hep ayaklarını yatağına vura vura kalkıyor emmeden de gece tekrar uyuyamıyor emzik denedim ama istemedi. Gece uykusunu nasıl uzatabilirim?
K
Kübra V.
30 Eylül 2025 03:08
Olmuyor bacım biz şu an 8 aylık olduk 4 ten beri düzene girmedi uykularımız delirmediğime şükür ediyorum allah yardımcın olsun
E
Ezgi D.
30 Eylül 2025 04:32
Şöyle yerimi alıyım belki vardır formülü🤦🏼♀️ bu arada sizin bebeğiniz uyuyomus yine biz bazen saat başı bile uyanıyoruz.
R
Rabis C.
30 Eylül 2025 05:57
Aynı durum bizde de var sadece ayaklarını vurmayı bıraktı dönmeye başladı bu yüzden sürekli dönmeye çalışıyor ve uykuya dalamıyor. İnşallah vardır çaresi bende faydalanırım

Fatma U.
Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog
30 Eylül 2025 08:10
Merhabalar, bebeğinizin gündüz uykularının sürekli 40-45 dakikada kalması, bu yaşta görülen uyku döngüsü geçişinde zorlanma durumudur. Gündüz yeterli dinlenememesi, gece uykusunu da etkiler. Gece 12:30'a kadar kesintisiz uyuyup sonrasında 2 saatte bir uyanması ve ayaklarını yatağa vurması ise, uyku döngüsü geçişlerinde dış yardıma (meme, sallama) ihtiyaç duyduğunu ve muhtemelen gaz/reflü gibi fiziksel bir huzursuzluk yaşadığını gösterir. Öncelikle, gece uyanırken ayaklarını vurma hareketini ve huzursuzluğunu anlamak için doktorunuza danışınız (gaz, reflü veya dişetleri kontrolü). Gündüz uykularını uzatmak için, 40 dakikanın sonunda uyanmadan hemen önce (35-38. dakikalarda) yanında kalarak ve hafifçe pışpışlayarak uyku döngüsünü bağlamasına yardımcı olunuz. Gece uyanışlarında, hemen emzirmek yerine, önce sakinleştirici sesler kullanarak yatağında uykuya dönme becerisini destekleyiniz.
N
Nurşah
30 Eylül 2025 20:49
@Fatma Uygur hanım yanıtınız için teşekkür ederim sabah uykularında kendiliğinden ağlamadan veya ayaklarını vurmadan uyanıyor, peki ortalama sabahları ne kadar süre uyumalı?

Çağla
30 Eylül 2025 20:53
Biran bu yazıyı ben yazdım zannettim tıpatıp aynısı ve benim bebegımd 4.5 aylık.bazen on ikiyekadar bıle bin kere uyanıyor.bızde gaz sorununun bıtmediğini düşünüyorum ben

Fatma U.
Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog
1 Ekim 2025 06:02
4 buçuk aylık bebek gündüz ortalama 4-5 saat uyuması bu ay grubu için yeterli gelmektedir. Uykuda kalma süreleri her bebekte farklılık gösterde de 1-2 saat arası uykuda kalması idealdir. 🌼