4 Buçuk Aylık Bebeğim Dönemiyor Nesnelere Uzanmıyor
126 görüntüleme
E
Eylül a.
12 Eylül 2025 23:46
Bebeğim 4 bçuk aylık eline verdiğim herhangi bir şeyi tutuyor ama çok kısa süre sonra düşüyor ve tekrar uzanıp alamıyor ellerini öyle ortada birleştiremiyor ve hala tam bir dönüş yapamıyor sadece sağa sola dönüyor bu bir sorun mu kontrole götürmek gerekir mi lütfen yardım
M
Merve
13 Eylül 2025 01:02
Merhaba 6.ayını doldurmak üzere kızım ve tam dönmeyi 5.ayını doldururken hatta 5,5 aya yakın bir zamanda yaptı. Asla gelişim geriliği değil bu durum merak etmeyin bebeğinizin hazır olmasıyla alakalı. Benim kızım biraz toplu bir bebek ondan dolayı zor oldu biraz. Belki sizin bebeğinizde bu şekildedir ya da kendini hazır hissetmiyordur sabredin merak etmeyin. Bir de aynı dönemde ben de doktora tutamamasından yakınmıştım aynı şekilde tutuyor ama saniyeler içinde yere atıyor diye söylemiştim. Çok normal olduğunu refleks olarak bunu yaptığını söylemişti gereçkten de herşey zamanı gelince oldu. İnternette orda burda çok fazla şey görüp ister istemez çocuklarımızı karşılaştırıyoruz bende bu şekildeyim maalesef. Ama her bebek kendine has kendine özel bekleyin hepsini öyle güzel yapacak ki zamanı değildir annesi
E
Eylül a.
13 Eylül 2025 08:16
Çok tşkkr ederim içim rahtladı gerçekten zaten internette görüp duyduklarımız bizi endişelendiryr

Mine D. ..
Çocuk Gelişim Uzmanı
17 Eylül 2025 21:49
Merhaba Eylül Hanım. Sanırım sosyal medya etkisiyle her şeyden kaygılanır olduk☺️ Bu aylarda normaldir. 6. Ayına kadar bunları görmeyi bekleriz endişe etmeyin lütfen bol bol oyun oynayın. Dikkatini çekecek nesnelerle dönme egzersizleri yaptırın. Her çocuk kendi hızında gelişir ve ilerler bunu unutmayalım🙏🏼 Yine de endişeleeriniz geçmezse doktorunuza veya bir gelişim uzmanına danışabilirsiniz gelişim değerlendirmesi talep edebilirsiniz ancak şuan için genel gelişimi iyiyse sorun yoktur diye düşünüyorum 😌